Cape Fear 2

Volle maan

Nieuwe serie: Door het oog van...

Monique Samuel

Met als gastvrouw Monique Samuel

Journalisten, filosofen, musici en politici geven hun kijk op de tijd, het leven en het werk van Isabelle Eberhardt, Gabriel García Márquez en Friedrich Schiller. Een uur vol verrassingen voorafgaand aan Volle maan en altijd met een bijzondere gast uit de wereld van kunst, wetenschap of politiek. Elke gast mag mee bepalen hoe het uur van dit Volle maan-aperitief eruit ziet.

Over Monique Samuel
Monique Samuel (1989) is in Amersfoort geboren als dochter van een Egyptische vader en een Nederlandse moeder. Ze is politicoloog en maakte tijdens haar studie een scriptie over de Duitse eenwording in de 19e eeuw. Als columniste en auteur schrijft ze voor verschillende landelijke kranten. Tijdens de Egyptische revolutie in januari/februari 2011 maakte ze naam als Midden-Oostendeskundige. Er verschenen verschillende boeken van haar hand en ze leverde bijdrages aan essaybundels over religie, politiek en samenleving. In het voorjaar van 2012 verscheen haar boek Mozaïek van de Revolutie: een kijkje achter de voordeur van het nieuwe Midden-Oosten. In dit boek combineert ze persoonlijke ervaringen, met historische informatie en analyses over de maatschappelijke ontwikkelingen in de regio. Mozaïk van de Revolutie is genomineerd voor de prestigieuze Bob Den Uyl prijs 2013. Ze is regelmatig te gast in de media, waaronder Pauw & Witteman.

De gasten voor de middagen in april zijn:

- zondag 7 april Stine Jensen, Kaouthar Darmoni , Funda Müjde, Appelactrice Nadia Amin en het Kamal Hors Kwartet
- zondag 14 april Maarten Doorman, Chris Belloni, Funda Mujde, accordeoniste Marieke Grotenhuis (speelt momenteel in Volle maan) en Anke Brouwer (soundscaper)
- zondag 21 april Laurens Samsom, Jef Lambrecht en het Kamal Hors Kwartet

Eerdere afleveringen

Zondag 24 maart met Boris van der Ham en Farhad Foroutanian
Zondag 24 maart stond in het teken van vrijheid en vrije meningsuiting.
Met als gasten Boris van der Ham (D66), cartoonist/theatermaker Farhad Foroutanian en leden van de Mariachi Tierra Caliente band. Aus Greidanus jr. deed monoloog uit Don Carlos van Schiller.

Zondag 17 maart met Hassnae Bouazza en Petra Stienen
Zondag 17 maart ging Monique Samuel in gesprek met de Marokkaans-Nederlandse journaliste, schrijfster, columniste, vertaalster en programmamaakster Hassnae Bouazza (1973) en Arabiste, publiciste en adviseur Petra Stienen. De muzikale gast was de Marokkaanse luitspeler Kamal Hors.
Door het oog van...

samenstelling Alain Pringels en Monique Samuel
data zondag 17 en zondag 24 maart, zondag 7, zondag 14 en zondag 21 april 2013
aanvang 15.30 uur
kaarten € 12,-/Appelvrienden € 6,-/CJP, studenten- en cultuurkaart € 6,-

| Meer