Zie De Appel Buiten

Volle maan

Publieksreacties

Affichhebeeld Volle maan

(De reageeroptie is gesloten.)

Nannie van den Oever
09/06/2013
Geweldige avond

Altijd weer verrassend en overweldigend een theatervoorstelling bij De Appel. Een goed idee om met zang de drie verschillende onderdelen met elkaar te verbinden/scheiden, ook tijdens een stuk. Isabelle Eberhardt was het onderdeel dat het meeste aansprak. De heerlijke Noord-Afrikaanse maaltijd ervoor bracht ons al in de sfeer van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelde. Het buffet erna was ook erg lekker. Alle drie de voorstellingen waren heel creatief en een feest om naar te kijken. Jullie verdienen ook dit jaar zeker weer de Toneel Publieksprijs!

Anna van der Does
12/05/2013
Volle maan

Een prachtige Appel-voorstelling! Maar mijn gehoor is niet meer optimaal en ook met hoortoestellen en gebruik van de ringleiding had ik vaak moeite de teksten te verstaan. Waarom al die microfoons in Isabelle Eberhardt? Het kwam de verstaanbaarheid van de teksten beslist niet ten goede, en al die snoeren op de grond maakten het toneel erg rommelig. In Schiller opus werd er vaak muziek gemaakt tijdens het uitspreken van teksten, of werden de teksten (m.i. onnodig) geschreeuwd wat de verstaanbaarheid evenmin ten goede kwam. Hulde in dit opzicht aan Aus jr. die voortreffelijk te verstaan was en een prachtige Schiller neerzette!

Leny Boertjes
11/05/2013
Flitsend

Wat een flitsende avond weer! Wat je noemt publieksservice. Enkele dagen voor de voorstelling een welkomstmail en uitleg. Warm welkom met muziek. En dan de voorstellingen. Alle drie geweldig vormgegeven en gespeeld. Ons sprak Isabelle Eberhardt het meest aan. Lekker flitsend, never a dull moment. Ik kijk weer uit naar de volgende voorstelling.

Monique Schreuder
10/05/2013
NIET ALLEEN VOLLE MAAN MAAR...

VOL vewachting van wat ik mee mocht gaan maken. VOL bewondering voor inventieviteit, fantasie en totale overgave van regisseur en acteurs. VOL vertrouwen dat er weer een Publieksprijs op jullie komt afstevenen. VOL was de maan en...VOL mijn buik van de heerlijke maaltijd!!

Sjoukje Bouma
08/05/2013
Fascinerende avond

Genoten van bijzonder theater vorige week. Gefascineerd gekeken en de veelheid van indrukken en ervaringen op ons in laten werken en de dagen erna door laten werken. Liefde, vrijheid en geluk stond in jullie aankondiging. Het ging meer over het ontbreken ervan, de zoektocht ernaar en de eenzaamheid daarin. Wat ik niet begrijp is waarom de teksten van de liederen in het stuk over Schiller in het engels waren en niet in het duits. Jammer!

Marga van Ulden
07/05/2013
Een feestje

Het is altijd een feestje om een theateravond bij De Appel bij te wonen, van begin tot eind. Ook nu weer met de voorstelling Volle maan. Met name het stuk over Eberhardt is weergaloos in beeld gebracht. Petje af voor de actrices die het stuk voor stuk prachtig vertolkt hebben. Echt genieten!! Goed gekozen menu ook, Noord-Afrikaans, al is dat misschien bijzaak. En niet te vergeten de fantastische muziek. Een zeer geslaagde avond dus, dank jullie wel.

Lauralaura
06/05/2013
Fantastisch

Heel creatief, origineel, surrealistisch, fantastisch! We hebben het super genoten, de 5 uur zijn zo voorbijgevlogen. het eten was heel lekker, de karakters en het decor zo kunstvol en knap tot leven gebracht. Ik raad het stuk aan aan iedereen die van een levendig kunststuk houd, en aan iedereen die van physisch-geschilderde metaforisch-rijke literatuur-uitdrukking houdt!

Karmijne Vrede
06/05/2013
Nadia Amin in Volle maan

Wat een geweldige voorstelling! Met name Nadia Amin, zij straalt zo veel charisma uit, ze zuigt je op en neemt je mee in haar verhaal. Zij heeft mij echt geïnspireerd! Het is nu een week geleden dat ik met mijn klas naar de voorstelling ben geweest en er is geen dag dat ik niet terug denk aan die prachtige avond. Vooral het stuk Isabelle Eberhardt vond ik een geniaal stuk.

Rob
01/05/2013
Sirene

Nescis quid vesper vehat Tijdens de dinerpauze werd ik onwel. Voor mij speelde Laressa de hoofdrol met haar kordate optreden. Een avond in het teken van de Muzen eindigde bij de spoedeisende hulp. Deo volente loos alarm. Mooi dat we exact een week later het estafettestokje weer konden oppakken. Dank daarvoor! Liefs, Rob

Gerritdien Burink-Vreeken
01/05/2013
Warm bad

Ondanks het feit dat het bijwonen van een Appel'stuk'telkens weer aanvoelt als een warm bad, vond ik het Marquezstuk er een beetje bijhangen (geen levensbeschrijving) - romantiek is wel een heel wijd begrip - en door de diverse zoektochten naar het leven van een schrijver bleef het een beetje aan de oppervlakte... Desalniettemin: vooral applaus voor de prestaties van de actrices (Eberhardt was wel het allersterkst!). Chapeau voor de altviool en de accordeon!!! Fantastisch.

Paula Karssen
01/05/2013
Volle maan

Drie zeer verrassende stukken, waarvan ik persoonlijk Isabelle Eberhardt echt fantastisch vond. Met het heerlijke eten tussendoor een geweldige avond. Iets om zeker te herhalen. Bravo APPEL!!!

Gertjan en Simone
Feestje

Het was fantastisch, gisteravond. Geweldig acteerwerk, heel, heel mooie muziek (en muzikanten!) en inderdaad heerlijk eten. Wat een feest zeg.

Marleen vtG
24/04/2013
Volle maan, gedurfd theater

Voorbij de Liefde, met als grootste verrassing een zingende Hugo Maerten. Schiller opus, met een maestro en een fantastisch decor. Wel een minpuntje; de muziek was een tikje te hard en overstemde de spelers waardoor zij soms moeilijk of niet te verstaan waren. Op de trailer leek de zoektocht naar de persoon Isabelle Eberhardt wat rommelig, maar als je het in het echt ziet klopt het toch. Een stuk om over na te denken. Al met al drie verrassende voorstellingen. Wat bij blijft is de prachtige zang van Judith Linssen en vooral Nadia Amin (mooier dan Diamanda Galas). Komt die muziek nog op jullie site? De kaarten voor Casanova zijn al besteld.

Rianne D
24/04/2013
Superrrrr

Wat een mooie voorstelling. Beeld, muziek, tekst, samenspel, samenspraak. Mooi en indrukwekkend, nog lang nagenieten.

Arthur
23/04/2013
Het raakt!

Het moet zeker 20 jaar geleden zijn dat ik een voorstelling bij De Appel heb gezien. 1000 redenen en geen goed excuus waarom het zo lang heeft geduurd, maar afgelopen zaterdag was ik met mijn geliefde bij Volle maan. Het was mooi. De muziek was zo bijzonder in alle drie de stukken. Zoals 20 jaar terug vervoerden jullie mij weer. Toneel is dan opeens heel simpel: het raakt.

Hein van der Zande
22/04/2013
Geweldig

Ik heb weer genoten......geweldig zoals iedereen zich inspant om het zo concreet mogelijk neer te zetten. Het boek over Isabelle Eberhardt had ik gelezen, dat gold ook voor Erendira. Schiller kwam weer tot leven.... Ik kon het niet nalaten om thuis de volgende morgen nog even te kijken in de boeken..... echt geweldig en bijzonder creatief weergegeven. We verheugen ons nu al op Casanova.

E. van der Bol
22/04/2013
Romantisch? Romantisch

Eerst naar Door het oog van.... Daarna een surrealistische voorstelling gevormd door deze drie toneelstukken. Hard werken om het allemaal op te nemen en nog dagen nodig om het te begrijpen. Het wordt steeds mooier hoe meer het inzinkt. De muziek mocht van mij zonder versterking. Vond het wel heel mooie muziek. Knap dat jullie dat ook kunnen. En als laatste een compliment voor de maaltijd. Heel lekker en altijd leuk om mensen te ontmoeten en over de voorstelling te praten. Kortom een prachtige avond.

Jos Moonen
22/04/2013
Hulde

We hebben weer genoten, het deel Isabelle Eberhardt vonden we zo sterk dat er kippenvel, vlinders en nog veel meer gevoelens door me heen raasde. Wat een spel, wat een inzet, bravo, bravo. We zien uit naar Casanova.

Yvonne Hijdra
22/04/2013
Prachtig

Wederom hebben wij weer genoten van deze prachtige voorstelling. Ook het eten was geweldig, vooral de toetjestafels waren grandioos. Waardoor het kwam weten wij niet maar dit keer hadden wij moeite met de lengte. Wij waren ook nog naar Door het oog van... gegaan en misschien was het een beetje teveel. De andere keren hadden wij geen moeite met de lengte. Nu was 7 uur een beetje teveel.

Cees Broeksma
22/04/2013
Advies en vraag

Ik raad iedereen aan om naar de voorstelling te gaan. Zou van de aquarel van Aus Greidanus sr (naakte vrouw onder boom) een poster gemaakt kunnen worden? Wij hebben er een stel in het verleden gekocht, ingelijst, kijken er dagelijks naar en 'beleven' dan De Appel. Ik zie uit naar jullie korte vertolking van het kroningsdrama van 30 april, dat zou zo mooi zijn.....

Sjaak van den Boom
22/04/2013
Volle Maan

Adembenemende voorstelling, vooral het tweede stuk over Isabelle Eberhardt. Wat een actrices!! Ook hebben we genoten van een heerlijk diner en dessert, hulde aan de keukenbrigade. Al met al een buitengewone avond die we iedereen van harte kunnen aanbevelen.

Baveld
21/04/2013
Volle Maan

Bijzonder teleurgesteld in deze creatie. Wat zou het veel mooier zijn geweest als de muziek veel zachter, zonder versterking, zou zijn gespeeld. Versterkte stemmen die gaan schreeuwen is niet om aan te horen. Wat is de zin hiervan? De acteurs hebben genoeg volume om hun woorden kracht bij te zetten. Muziek bij Schiller vond ik prachtig. Mooie vondst om een dirigent dit opus te laten dirigeren. Decor en belichting ook mooi in balans. Het is de eerste keer dat ik teleurgesteld De Appel heb verlaten.

Hilde van Veluw
15/04/2013
Bijzonder

Deze keer een 'korte' marathon van jullie. Niet eenvoudig, maar met volle kracht gespeeld. Vooral het tweede gedeelte vond ik heel sterk. Wat een samenspel van deze 4 actrices. Bijna onwerkelijk zo krachtig. Natuurlijk gaat De Appel zo verder en ik verheug me nu al op Casanova.

Ep Booneman
15/04/2013
Appel op zijn best

Ook nu heeft het collectief zijn reputatie waar gemaakt. Een 'Gesamtkunstwerk' dat ons door drie eeuwen voerde. Bedankt voor muziek, woord, beeld en nog veel meer.

Natalia Booneman-Dassas
15/04/2013
Appel comme toujours

Comme je suis d' origine francophone je ne maîtrise pas assez la langue néerlandaise écrite pour exprimer mon enthousiasme au sujet de la représentation que je viens de voir. 'Appel' , comme toujours, nous a offert un spectacle total pour l' esprit, le coeur, les yeux sans oublier l' estomac. Comment faites-vous pour nous étonner à chaque nouveau programme ? Je voudrais surtout vous faire savoir combien j' ai apprécié "Isabelle Eberhardt, rekoefeningen", qui, sans tomber dans le piège du théâtre où il faut faire rire, nous a permis de sourire et même de rire. J' ai retrouvé avec une pointe de nostalgie les "youyous" des femmes algériennes et l' énumération des villes où Isabelle a vécu son destin exceptionnel. Merci à vous.

Ria van der Valk
15/04/2013
Niet zo aansprekend

De voorstelling viel ons wat tegen. Wij vonden het moeilijk de verhaallijn te volgen bij het eerste en bij het derde stuk. Bij het stuk van Schiller vonden wij een paar acteurs veel te hard schreeuwen, bijna ouderwets toneel. We vonden het allemaal een beetje gezocht! De acteurs speelden overigens bijna allemaal uitstekend. De muziek was prachtig, zowel instrumentaal als vocaal. Daar hebben wij het meest van genoten. De maaltijd was ook prima. Het Appeltheater blijft leuk, ook al was dit voor ons een wat mindere voorstelling.

Danielle en Willem van Vliet
15/04/2013
Was weer een feest

We komen al bij De Appel sinds 1975 en ook nu weer was het zeer de moeite waard. Hebben van het begin tot het einde genoten van jullie creativiteit en dit keer ook onze complimenten aan de kok!

Pieter Padmos
15/04/2013
Zeer creatief

Ik vond de verhaallijn af en toe wat moeilijk te volgen. Maar ik vond het totaal van de uitbeelding (karakters, decor, video's, geluid, etc.) zéér creatief en daardoor zéér boeiend weergegeven.

Wiebe de Vries
15/04/2013
Totaaltheater

Beste,
Zaterdag 13 april Volle maan. Weinig woorden. Waanzinnig mooi. Een geheel. Snik. Het goede, Wiebe

Marie Anne Benraad
12/04/2013
Volle maan

De prachtige, bezielde acteertalenten, de drie inhoudelijk interessante voorstellingen en de bijzondere, creatieve decors, hebben mij en mijn vrienden een heel verrijkende avond bezorgd! Veel dank en de toekenning van de Toneel Publieksprijs zou zeker verdiend zijn.

L.A. NINCK BLOK
12/04/2013
Volle maan e.a.

Zoals elke keer hebben we weer een hele goede avond gehad met vele ludieke 'appel'-vondsten. Goed verstaanbaar, eigenlijk had ik de ringleiding niet nodig. Ook het diner was goed, eigenlijk beter dan bij Heracles. Op naar de volgende spraakmakende voorstelling, heerlijk! Daar verheugen we ons nu al op. Succes met alle verdere voorstellingen!

Margarite Rol
10/04/2013
Verrassend

Ik heb al aardig wat voorstellingen gezien en ik vind het heel bijzonder dat jullie elke keer weer in staat zijn met een voorstelling het publiek te verrassen. Prachtige vormgeving, muziek en spel. Ik heb genoten en ben geraakt.

Henne van Beveren
08/04/2013
Zinderend

Bij het zien van zo'n voorstelling leef ik en zou ik op dat toneel willen staan!

J.M.Gerrits
08/04/2013
Verrassend als immer

De voorstelling op 7 april was verrassend en boeiend en soms ontroerend. De muziek voor iedere voorstelling en tijdens de voorstelling was goed en werkte om in de stemming te komen. De maaltijd gezellig en de splitsing hoofdgerecht/toetjes prima. Dit gezelschap verdient te blijven bestaan en door kwaliteit en door de verrassingen die ze biedt. Bedankt!

Kees en Sonja Bakker
08/04/2013
Toneel Publieksprijs?

Toneel Publieksprijs? Wat ons betreft driewerf: ja!! Wat een adembenemende middag en avond met Door het oog van .... en Volle maan. We hebben genoten!

Irmgard Bomers
08/04/2013
Knap om verschillende redenen

We zaten aan tafel met een mooie mix van mensen; uit Dronten, Breda, Eindhoven en Den Haag. Ervaren Appelbezoekers, een debutant en iemand die de laatste voorstellingen in de jaren tachtig had gezien. De conclusie was dat De Appel er in slaagt om te blijven vernieuwen, maar dat dit niet ten koste gaat van de Appelsignatuur. De kwaliteit is en blijft hoog. Het mooie van het drieluik is, dat duidelijk wordt dat inhoudelijk de smaken verschillen. Men was unaniem lovend over: - de integratie van toneel, muziek en beelden - de entourage, met muziek, eten en drinken - de logistiek (alles klopt). Kortom een heerlijke avond uit.

Rikie van Blijswijk
08/04/2013
Een avond lang genieten

Prachtig theater. Wat een creativiteit in spel, zang en decor! Het is een avond lang genieten van elke acteur en van elke zin. Niet alleen geniet ik van de verdieping van elk stuk in Volle maan; ook het gezamenlijke diner met de andere bezoekers staat voor een meer dan een geslaagde avond.

Steven Visser
06/04/2013
Genoten

Complimenten voor alle drie de stukken. Alle drie verrassend, enerverend en boeiend. Ik weet niet of het nu echt een romantisch drieluik is, het is wel een enerverend drieluik, waarbij in alle drie de stukken de zoektocht naar geluk, innerlijke rust en spiritualiteit centraal staat. Dus romantisch in die zin dat het over liefde en binding gaat en met name ook het gebrek eraan. De liefde is complex, romantiek ook. Het eten was heerlijk en leuke mensen ontmoet. Een hele fijne avond uit ! Klasse, ik kom graag weer ...

Joost en Gerda Jonkman
04/04/2013
Gemengd gevoel

Een mooi avondje uit: prachtige decors, kostuums en muziek. Geweldige maaltijd. Genoten van 'Voorbij de liefde'. Maar Isabelle Eberhardt vonden wij te chaotisch, te schreeuwerig en de persoon Isabelle Eberhardt was ons toch niet duidelijk. Schiller opus: opzet en decor subliem maar 'verhaallijn' toch te moeilijk om te volgen. Ook hier weer: waarom denkt een enkele auteur dat verhoging van het aantal decibels zijn voordracht imposanter maakt? Al met al toch zeker de moeite waard.

Raymond van Melzen
04/04/2013
Emotionele achtbaan

Het eerste deel Voorbij de Liefde kwam, naar mijn idee, wat moeilijk op gang. Het kan er aan liggen dat ik op de eerste rij zat en veel naar boven moest kijken waardoor de vlakverdeling niet helemaal tot zijn recht kwam. Wat ik echter prachtig vond was dat het hele stuk achter in een horizontaal vlak werd gespeeld (als een film) en dat Eréndira zich daar aan het eind van het stuk aan ontworstelde door naar voren te lopen. Ik had het tweede deel, Eberhardt, al gezien als openbare repetitie en vond het toen al erg veel belovend. Maar toen ik het gisteren in het totaal van drie stukken zag werd het echt een emotionele achtbaan. Waar eerder in de verkrachtingsscène een dader/slachtoffer relatie bestond, was dit in de uiteindelijke versie een dwang voor beiden geworden. En dan Judith die het hele stuk als een schrikgodin de levensdraad van Isabelle bewerkt. Indrukwekkend. Het derde deel Schiller opus voelde als een heel persoonlijk verhaal van David. Als een dirigent regiseerde hij zijn visie op het leven van Schiller dat zich afspeelt in en op een doos met vele facetten. Ook weer een prachtig einde als David Schillers' muze overneemt. Helaas is De Appel nu weer dood... tenminste... tot de volgende voorstelling punt.

Benna Harry-Stam
04/04/2013
Viola/accordeon/zang

Een ongebruikelijke maar erg mooie combinatie de altviool met accordeon en zang. Ook voor de zeer muzikale uitvoering alle lof!! Voorbij de liefde werd schitterend gespeeld, sterk verhaal maar sprak me helaas niet aan. Muziek bij filmbeelden veel te hard. Isabelle Eberhardt, rekoefeningen super goed met elkaar gespeeld en vaak ook erg geestig, heb ik van genoten. Schiller opus, prachtige decors, beelden en mooi gespeeld. Soms moeilijk om de verhaallijn vast te houden. Goede planning met diner en dessert. Al met al was het weer een originele echte 'Appel voorstelling' en we hebben ervan genoten!

clary van voorthuizen
02/04/2013
Misser

Tegenvaller. Geef mij Herakles maar. Na het toetje naar huis! Dat de dames bij het 2e stuk links/rechts, op/af, uit/aan hebben onthouden vond ik knap. Voorlopig geen Appel!

Johan Jonkers
27/03/2013
Het houdt mij bezig

Volgens mij zijn de meeste complimenten al gemaakt over deze voorstelling. Inderdaad, goed acteerwerk, goede show en lekker diner, maar waar ik vooral aan moet denken en wat ik als grootste compliment zie is dit: de voorstelling houdt mij sinds zondag al bezig. Iedereen die mee heeft gewerkt aan Volle maan mijn dank daarvoor.

Marja Zwart
26/03/2013
Daverend!

Ik heb genoten van Volle maan: het was zo aards, rauw, sensueel en ruig en daar houd ik van. De muziek en zang waren prachtig. Jullie hebben wel lef zeg, om zo ongegeneerd dit alles te doen.

Manja Cornelisse
26/03/2013
Geluid

Heb genoten van het spel en de regie maar alle drie de stukken waren qua geluid veel te hard. Ik ben echt de jongste niet.

Wiilem jan en Veronica
25/03/2013
Indrukwekkende avond

Wij genoten van een prachtige rijke toneelavond. Zowel qua spel, zang als instrumentaal zeer indrukwekkend vertolkt. Oh, wat stemt deze avond tot nadenken en napraten tot in de kleine uurtjes. Wat geweldig dat David Geysen een fascinatie uit zijn schooltijd heeft kunnen uitwerken tot een veelzeggende combinatie van spel en muziek in een subliem decor. Mag een heel klein minpuntje.....? De stemverheffingen lijken vaak niet functioneel en leiden af van het prachtige spel van de betreffende acteur/actrice. Hulde voor de kok die een voortreffelijke maaltijd en heerlijk toetje serveerde.

Loes Janssen
25/03/2013
Jullie kunnen het!

Alweer een prachtig spektakelstuk. Wij komen daarvoor vanuit ons dorpje (op de grens met België) graag naar Den Haag! Wat ons betreft was het midddenstuk, Isabelle Eberhart, wat aan de lange kant. Maar de fascinerende, opzwepende muziek was de hele avond geweldig! Met voor mij het hoogtepunt het tussenstuk accordeon/viool na het diner, vast niet ieders smaak maar ik kon er niet genoeg van krijgen! Wanneer is de muziek te koop? Dag, succes met verdere stukken, Loes Janssen

Jan en El Elsinga-Hoek
25/03/2013
Super

Voor de zoveelste keer een prachtig gevarieerd en indrukwekkend programma. Wat een geweldige acteurs en ook de decors en kleding zijn altijd weer uitzonderlijk. Er is geen enkel gezelschap in dit land dat aan De Appel kan tippen.

Liefs uit Leiden
Weer genoten!

Weer genoten van het stuk en de sfeer, van begin tot het eind goed verzorgd. Bijzonder veel plezier beleefd aan Nadia Amin, wat een energie! Wens voor een volgende keer is een aantal recepten van de heerlijke gerechten in het programmaboekje! En ja, aan mensen die elke keer een andere plek kiezen na de pauze is weinig te doen of wie weet mag dat ook wel weer. Zeker tot de volgende keer!

Huub en Roos
25/03/2013
Verrassend en onvergetelijk

We hebben er van begin tot eind van genoten en we zijn onder de indruk van de energie die de voorstelling uitstraalt.

Resi Kersten
24/03/2013
De Appel waardig

Weer een heerlijke totaal toneelavond. Genoten. Ben verheugd dat De Appel doorgaat.

Marja en Wim
20/03/2013
Kaleidoscoop

Drie zo verschillende visies op vrijheid en romantiek! Heerlijk dat het bij De Appel mogelijk is dat zo verschillende regisseurs samen met de acteurs de vrijheid krijgen hun creativiteit zo te tonen. Ieder stuk kreeg zo zijn eigen glans. Zeer genoten van een voortreffelijke maaltijd en prettige bediening, heel attent. Dank en zeker tot ziens!

Gerard en Jifke
20/03/2013
Avond uit

Het is met name de mix van toneel, zang, maaltijd - en dat in een ongedwongen setting - die de voorstelling van De Appel opnieuw tot een boeiende gebeurtenis maakt. We genoten, ook van het er aan voorafgaande interview.

Els Hagemann
20/03/2013
Genieten

Ook deze keer heb ik weer genoten. Geweldig wat jullie met, schijnbaar, eenvoudige middelen op toneel zetten. Het is meer dan een middag en avond toneel. Met het geweldige spel samen met de dans en zang is het echt totaaltheater. En dan nog de heerlijke maaltijd er tussen door. Ik verheug me nu al op een volgende voorstelling.

Marja
20/03/2013
Bewondering

Ik bewonder de mensen van De Appel die zo'n complexe voorstelling zo mooi en heftig kunnen maken. Het eten was voortreffelijk!

Geert
19/03/2013
Mooi vervolg op Herakles

Boeiend spel in zeer verschillende bedrijven. Nadia Amin je speelde fantastisch!

Leo Mosselman
18/03/2013
Boeiende avond met De Appel

De opzet van de avond en de kwaliteit van het theaterspel, plus van het eten zijn heel erg goed. De combinatie van videobeelden en acteren, van het luchtige 2e deel is boeiend, de hele avond door. En dan de muziek, live accordeon en hoe!!! We hadden iets te vieren en dat hebben we voluit kunnen doen. Aan het eind Appelvriend geworden, dat kon niet uitblijven. Op naar de volgende voorstelling.

Ria Hazekamp
18/03/2013
Onderweg blijven

Eigenzinnig koos ik (als cadeau) het theaterstuk Volle maan. Ik voelde me de hele voorstelling verbonden met de Ander. Versterkt door de streling van alle zintuigen. Op deze manier wil ik onderweg blijven.

Marten Koen
18/03/2013
Zoektocht

Wat een prachtig toneelspel, omlijst met een verrukkelijke maaltijd. Vrijheid zou het bindend element zijn, maar m.i. zat er zoveel andere licht bindende thematiek in de drie eenacters, dat het thema vrijheid wel een beetje ondersneeuwde. Niettemin genoten van de zoektocht waarin ik terecht kwam.

Gaby en Jan
18/03/2013
Een fijne avond

Op vrijdagavond 15 maart genoten van het drieluik Volle maan. Drie verschillende stukken met in de pauzes respectievelijk het hoofdgerecht en dessert. Zonder vooraf informatie had ik het thema 'vrijheid' er niet direct uitgehaald. Eerder misschien 'noodlot'? Het spel was goed, de decors weer erg mooi. Ook nu was de tijd weer om voor we er erg in hadden. Bijzonder veel lof voor de voortreffelijke, Marokkaanse maaltijd en het verukkelijke dessertbuffet. Nog nooit hebben we bij De Appel zo van de maaltijd genoten. Een idee om tijdens de dagen dat er niet gespeeld wordt, een restaurant te openen? Dan komen we nog een keer. We kijken al weer uit naar het komend seizoen en welke verassingen ons dan weer te wachten staan.

Laurent
18/03/2013
Volle maan

Wat is toneel toch helend. Wat super neergezet deze drie biografieën. Het gonst nog bij me na, trilt in mijn gedachten. De ene niet minder dan de ander, wellicht Eberhardt het sterkst, vanwege complexe eenvoud. De zaal moet vol jeugd! Zij moeten dit mee maken om weer verhalen te kunnen vertellen. Alle Appelaars, heel veel dank.

Wim en Nieke Aalders
18/03/2013
Feest voor alle zintuigen

Als vanouds weer genoten van wat De Appel opnieuw voor elkaar krijgt. Drie verschillende toneelbelevenissen, met mooi spel en prachtige zang en muzikale begeleiding. Het heerlijke mediterrane eten tussendoor verhoogde de feestvreugde. Kortom: al onze zintuigen werden gestreeld. Wij verheugen ons nu al op Casanova!

Vera Baumans
18/03/2013
Alweer een feest!

Weer een super productie!! De acteurs zijn enorm veelzijdig met naast mooi toneel ook nog geweldige stemmen! Met tevens een geweldige catering van het diner!! De muziek erbij ( accordeon, altviool en zang) is qua muziekkeuze prachtig bij de stukken passend en geweldig uitgevoerd. Decors en regie ook wederom klasse. Wij kijken uit naar de volgende productie!!

Doranne
18/03/2013
Indrukwekkend ja, romantisch nee

De Appel is bijzonder, vanaf het moment dat je binnenstapt tot aan het moment dat je het weer verlaat ben je in een andere, bizarre wereld, die geen moment verveelt, pas thuis komt het verwerken, wat heb ik gezien, waarom zat die naaister daar? Een sublieme relativerende rol overigens. En dan de muziek!

Tim Meuldijk
18/03/2013
Wat Mooi!

Opa en oma zijn afgelopen zaterdag met kleindochters (13 en 15 jaar) Volle maan gaan beleven. De twee meisjes waren vorig jaar mee gaan kijken naar de marathon Herakles en toen waren ze helemaal enthousiast. Dit keer was het weer heel anders, maar Volle maan deed zeker niet onder aan de vorige keer. Ze waren dol-enthousiast. Het eerste deel vonden ze het mooist ('Lekker absurdistisch') het tweede deel was 'Heel anders en spannend' en het derde deel vonden zij 'het indrukwekkendst, heftig'. Bedankt voor weer een mooie avond!

Angela Bomers
18/03/2013
Totaal theater

Een voorstelling van De Appel is meer dan een avond toneel: ik was onder de indruk van het spel (subliem!), de teksten, kostuums, decors, videobeelden en alle muzikale elementen. En tussen de bedrijven door een verrukkelijke maaltijd. Het was de reis vanuit Nijmegen beslist waard.

Diana Saager
Catering

Ik wil jullie alleen complimenteren met de nieuwe cateraar Me-Nu-Thuis. Gisteravond Volle maan gezien en genoten van zowel voorstelling als eten. Ik ga al jaren naar de voorstellingen-met-eten en was voor het eerst verrast door de kwaliteit en aandacht voor het gebodene. Heb de kok dat ook uitgebreid verteld. Ga zo door!

Marieke van Schie
15/03/2013
Genoten

Afgelopen zondag met Ton van Dalen en Jacqueline Juffermans naar Volle maan geweest, we hebben een heerlijke avond gehad. Verrassend, 3 heel verschillende stukken, we vielen het meest voor het 2e stuk! En lekker eten, zalig toetje, kortom bedankt!

judith fournier-moesman
12/03/2013
Fascinerend en indringend... en heerlijk!

Het was lang geleden dat ik in het Appeltheater was, maar het was een heel plezierig weerzien. De stukken vond ik prachtig en fantastisch gespeeld. Door het zaalbrede toneel des te indringender. En wat een talent, de spelers en de musici! Ik was er prettig van onder de indruk. Het eerste stuk qua inhoud het meest en minder prettig, dat is niet het woord ervoor. De liederen waren ook schitterend! De verzorging van diner en alles eromheen was buitengewoon gastvrij en alles was overheerlijk! Jullie zien me beslist terug voor een volgende productie!

Tjalling van Asbeck
12/03/2013
Mooie Volle maan

Het was afgelopen zondag weer een geweldige avond in het Appeltheater. We hebben vooral genoten van het indrukwekkende Schiller opus. De enscenering van Marques was prachtig en het spel van de vier vrouwen in Isabella Eberhardt van hoog niveau. Het diner was ook van hoge kwaliteit. Bravo!

Conny de Jonge
11/03/2013
Ik heb genoten!

Een zinnenprikkelende voorstelling. Beeld, licht, muziek en het spelen, het was mooi.

Carla Maasdam
04/03/2013
Geslaagd en krachtig

Alle muzikale intermezzo's waren voornamelijk prachtig en af en toe subliem. Het eerste stuk was inhoudelijk zo duidelijk dat acteer- en muziekprestatie met extra aandacht kon worden gevolgd. Isabella Chapel was krachtig van begin tot eind en van hoge kwaliteit. Eten was goed en vooral feestelijk met attente bediening. En het derde acteerstuk... tsja duizelde me, iets te moeilijk voor mij met deze zwaarte van zoveel verrotting en dood. Even bijkomen na laatste.

Jan Dekker
04/03/2013
Mooie avond

Volle maan is net als de meeste andere Appelstukken uitstekend gespeeld en boeiend. Het is een genoegen om zo'n avond te mogen meemaken. De drie delen waren elk intrigerend en spannend, maar de samenhang (vrijheid) was toch wat minder duidelijk. Het tweede deel sprak het meeste aan.

Laure
28/02/2013
Volle maan

Wat een prachtig concept, deze avond! Vanaf het begin wordt de toon gezet door de gespeelde muziek voorafgaand aan het eerste deel van het drieluik. Conceptueel sterk en geweldig uitgevoerd was het stuk over Isabelle Eberhardt. Het decor, de uitstraling en kostuums van de vier vrouwen zijn allen heel sterk. Het individu en de meerstemmigheid, het tikken en lopen van de tijd kwamen goed uit de verf. Schiller opus als slotstuk maakt als het ware de cirkel rond. De zucht naar vrijheid, creatieve vrijheid. Het bevragen van het theater in het theater. Misschien nog wel het mooiste: het idee van de regisseur als dirigent. Ook een stuk wat te denken geeft door de, soms heel subtiele, terugkerende thematiek zoals verrotting en drie in de vorm van drie Schillers en drie schedels.

Hans Theodoor Wentholt
28/02/2013
Jaloezie de métier

Natuurlijk was de hele avond één voortgaande rek- en strekoefening in associëren. Mijn favoriete bezigheid. Op zoek naar samenhangen. Dus heb ik een dolle avond gehad. Als toeschouwer volg je daarbij - het kan niet anders - een weg, waarvan de richting omgekeerd is aan de richting die de schrijver, schrijver-regisseurs en uitvoerenden (in die volgorde) hebben gevolgd: 'Romantiek', 'vrijheid', een greep in je eigen bagage, en knallen maar. Je komt de associatieve reizigers Robert Louis Stevenson en Ralph Vaughan Williams tegen (of waren zij er al? doet het er toe?) en die doen mee. En voort. De snelheid neemt toe. Nòg maar eens een greep in je vakmanschap, momenten van reflectie en daar sta je ademloos voor je publiek op die tegenover je geplaatste tribune. Ik zat op de vierde rij op een ongenummerde plaats. Op den duur even ademloos. Geen enkele behoefte meer aan formele beschouwingen, waarin ik trachtte een oordeel te vormen of ieder die mij daar overrompelde, wel volgens de maatstaven van allerlei professionele disciplines hun weg waren gegaan. 'Vrijheid'. Natuurlijk greep het mij als thema, maar meer nog ging ik op in dit voortgaande associatieve spel. De vrijheid van het associëren zelf. In welke geestelijke rek- en strekoefening is er meer vrijheid mogelijk? En nódig om te bereiken wat ik voor mij zag? Voor mij met een apotheose in het midden. Over de mij volslagen onbekende Isabelle Eberhardt. Haar naam alleen al! Ik raasde mee van Rusland, naar Genève, naar Oran. Wat ik hier zag was hoe lichaam, zweet en intelligentie een associatie aangingen, die hilarisch, teer en bombastisch was als het leven. Vol was elk tafereel. 'Overvloedig' wellicht een beter woord. Of 'veel'. Maar geen kreukelend, tikkend,of snel opgediept attribuut was mij tè veel (en dat zegt wat bij mij!). Geen tussen geschoven, achter een ander woord aan duikelend woordje had ik willen missen. Geen blik, geen kreet. Natuurlijk is dit geschreven uit een soort overdreven extase. Maar dan weten jullie waartoe zo'n voorstelling kan leiden! Ik ga nu weer gewoon aan het werk. Maar ik blijf jaloers op jullie.

Liane Evers
26/02/2013
Volle maan, Isabelle Eberhardt

Zo enthousiast als ik was over het eerste stuk en Schiller opus, zo rommelig en chaotisch vond ik de zoektocht van Isabelle. Ze heeft prachtige gevoelige Franse verhalen over de woestijn geschreven, maar het werd kapot gespeeld door deze 4 verschillende identiteiten. Het had wat fijn gevoeliger gespeeld kunnen worden. De zandloper was een mooie vondst en de muziek was trouwens de hele avond top. Succes de komende drie maanden. Ben erg blij met De Appel.

Annemarie
26/02/2013
Schoonheid en vrijheid of het tegenovergestelde

Volle maan een mooie en romantische aanleiding voor 3 stukken, muzikale intermezzo's waren zeer entertaining en passend. Het stuk van Márquez zeer goed vertolkt en geperfectioneerd door subtiele belichtingen. Isabelle Eberhardt was door gebrek aan schoonheid uit haar voegen gerukt. Basisconcept met 4 vertellers kan wel, maar ik mis de klassieke kostuums en romantiek die bij dit stuk zouden moeten horen... jammer niet meer zo doen. Schiller was absoluut top, alleen jammer van de afleidende zangeres in wit hemd die de sfeer totaal weghaalde bij het fantastische bouwwerk van deze kunstenaar!

anda broek
25/02/2013
Totaaltheater

Een lange avond, die omvliegt, van Zuid-Amerika via Afrika naar Duitsland. Een wereldtocht op zoek naar vrijheid. De combinatie van muziek, zang, filmbeelden, verrassende decors, geïnspireerd toneelspel en samen eten met andere bezoekers, is een feest. Kleine aanmerking: we misten de stilte van de woestijn. (P.S. Opvallend veel oudere bezoekers tijdens onze avond.)

Edward Tuheteru
25/02/2013
Vrijheid bij Volle maan

Bijzonder mooie ervaring, deze voorstelling. De formule van de avond, drie vertellingen, afgewisseld met diner/dessert is zeker voor herhaling vatbaar. De zoektocht naar vrijheid kwam het beste tot uitdrukking (voor mij) in het tweede en derde stuk... Tot een volgende keer!

Thea Tangel
23/02/2013
En de maan was vol

Ik herinner me een geslaagde Appelavond! Het zoeken naar vrijheid wordt in drie mooie vertellingen vertoond. Poëtisch, stoer en indrukwekkend. Met het lied als rode draad tussen en in de voorstellingen. De acteurs zijn stuk voor stuk geweldig! Steef is nieuw en Marguerite is terug! Het decor, de aankleding, de techniek en de catering: Fantastisch! Wie nog zou twijfelen: De Appel moet toch echt blijven!

Hetty en Dennis
21/02/2013
De Appel blijft boeien!

Wat was het weer genieten bij De Appel, deze keer van Volle maan. Hoe is het toch mogelijk, dat na zoveel jaren jullie ons nog steeds zo kunnen boeien? Knap hoor, maar eigenlijk ook niet zo moeilijk met zulke fantastische acteurs, regisseurs, decorontwerpers, technici en alle andere medewerkers. Dank allen voor dit feestje met voor ons toch een lichte voorkeur voor Schiller opus, het derde deel van dit drieluik. Overigens zonder de andere twee tekort te willen doen. Veel toi toi toi voor de rest van de voorstellingen.

Bert Ruitenbeek
21/02/2013
Wat een Volle maan feest!

Volle maan is een volledig kijk-, luister- en smaakfeest en wat een pluriform regiewerk; complimenten ook aan muziek en zang! Trotse Appelvriend

Freya
21/02/2013
Volle maan

Verlangen naar vrijheid, najagen van je passies, zoektocht naar je eigen identiteit. De wrede kleuren van Gabriel Garcia Marquez, de ongrijpbare woestijnwereld van Isabelle Eberhardt en de monumentale romantiek van Friedrichs Schiller en zijn wens om tot de sterren te reiken. Hoe breng je dat samen? In Volle maan van Toneelgroep De Appel. Een betere titel had ik niet kunnen bedenken!

| Meer