Cape Fear 1

Tuin van Holland

Het Haags Historisch Museum en Museum Het Prinsenhof

Haags Historisch Museum

uit de collectie van het Haags Historisch Museum

Het Haags Historisch Museum ligt in het centrum van Den Haag, op de plek waar al eeuwenlang de hoofdrolspelers uit de Nederlandse geschiedenis en politiek woonden, werkten, ruzie maakten en liefhadden. Voor de gevangenpoort in Den Haag zijn de gebroeders De Witt vermoord en voor de Ridderzaal aan het Binnenhof is Johan van Oldenbarnevelt terechtgesteld. Deze gebeurtenissen komen aan de orde in de voorstelling Tuin van Holland.
Bezoekers van Tuin van Holland  ontvangen bij hun toegangskaartjes een brief die bij inlevering aan de kassa van het Haags Historisch Museum korting geeft voor de stadswandeling langs deze historische locaties.
U betaalt € 2,50 voor 2 personen (normale prijs € 2,50 per persoon). Vertrekpunt van de wandeling is het Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7 Den Haag. Informatie en reserveren tel. 070 3123068 (tijdens kantooruren). De wandeling gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.

logo Haags Historisch Museum

Museum Het Prinsenhof

Het Prinsenhof

In Het Prinsenhof in Delft vond één van de meest dramatische gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats: de moord op Willem van Oranje. De kogelgaten zitten nog altijd in de muur.... Willem van Oranje was als leider van de Nederlandse Opstand (Tachtigjarige Oorlog) onmisbaar voor het ontstaan van de Nederlandse staat. Op de plek waar Willem van Oranje zich veilig waande, wordt nu zijn verhaal verteld. Een onderdeel van Tuin van Holland vertelt het verhaal van de rampzalig tweede veldtocht van Willem van Oranje naar de Nederlanden.
Bezoekers van Tuin van Holland kunnen met korting Het Prinsenhof bezoeken. U betaalt € 6,- voor een toegangskaart (normale prijs € 7,50). Bezoekers van Tuin van Holland  ontvangen bij hun toegangskaartjes een brief die bij inlevering aan de kassa van Museum Het Prinsenhof tevens uw kortingsbewijs is.
Informatie Museum Het Prinsenhof tel. 015 2197927.

logo Het Prinsenhof

| Meer