Motel Detroit 2

Tuin van Holland

Na de succesvolle theatermarathons Tantalus (2003) en Odysseus (2007) komt Toneelgroep De Appel in maart 2010 uit met Tuin van Holland, net zoals de marathons geregisseerd door Aus Greidanus.

Tuin van Holland wordt een ruim vijf uur durend evenement waarmee De Appel de vaderlandse geschiedenis in duikt.

Een zoektocht naar de identiteit van de Nederlander vanaf de eerste voetafdruk van de mammoetjagers tot aan de vlucht van de laatste bewoners als de zee ons land in de toekomst weer overspoelt. Een unieke voorstelling, niet alleen qua inhoud maar ook qua vorm. Het publiek stelt zelf haar eigen geschiedenis samen uit een groot aantal vaderlandse gebeurtenissen, die in de verschillende ruimtes (zalen en foyers) van het Appeltheater gespeeld worden. De bezoeker kiest dus zelf wat hij van de vaderlandse geschiedenis wil zien en wat niet...

Hetzelfde team dat de marathon Odysseus samenstelde: Aus Greidanus, Jules Terlingen en Alain Pringels verdiept zich nu in ons rijke en grillige erfgoed. Niet om de definitieve geschiedenis van Nederland te presenteren, maar om met een knipoog, een kritische blik en een glimlach op zoek te gaan naar ons zelf. Slijkgeuzen, Kaaskoppen, Bavianen, Hoeken, Kabeljauwen... Kortom ‘Ons Hollanders'.

Volg hier de ontwikkeling van deze barre zoektocht door de Nederlandse geschiedenis.

Voorstellingsbezoek

Scholieren zijn welkom op woensdag (max. 60 leerlingen) en vrijdag (max. 30 leerlingen) prijs € 20. (i.p.v. € 50,-).
De speelperiode is: 25 februari t/m 22 mei 2010 van 17.30- 23.10 u.

Tussen de voorstellingen zijn er allerlei Hollandse hapjes en drankjes te koop.

| Meer