Zie De Appel Buiten

Casanova

Publieksreacties

Casanova

(De reageeroptie is gesloten.)

M. Meerburg
30/05/2014
Schoonheid

Zaterdag 24 mei met man als verrassing voor zijn verjaardag samen een fantastische Casanova-avond beleeft! Een avond waarbij alle zintuigen werden verwend, kortom een heerlijke avond vol schoonheid en genot, onze complimenten!!!

Georges Toneman
27/05/2014
Casanova

Eerste keer voor ons in De Appel. Het bleek een complete Appelboomgaard! Casanova had de meeste appels al gesavoureerd, voordat het leven hem savoureerde. Ons restten de kijkersappels. Nou, die laatste appels vielen gelukkig samen met Casanova's oogappels. Inmiddels dus onze oogappels zoals opgediend door de coulissenkoks Aus Greidanus sr. en jr., die met de overigen garant stonden voor een flitsende en oogveroverende voorstelling. Klein minpuntje: de m.i. overbodige ( overigens wel geslaagde cave-vati-canem achtige) scène met een duidelijk recente goedwillende Poolse paus die manifest en afzichtelijk wordt vernederd door Parkinson. Hoeft niet voor ons. Verder alleen maar lof en op naar Ovidius' Metamorfosen dit najaar!

J.C.L. Luckerhoff
27/05/2014
Casanova

Heb samen met mijn vriendin genoten van de voorstelling en het lekkere eten. Was onder de indruk van het geheel, de kostuums, de opstelling en de rollen die met veel overtuiging gespeeld werden. Met zo'n kleine bezetting toch zoveel personen neer te zetten, getuigd van allure en hard werken. Wat ik er ook nog specifiek wil bij zeggen is het feit dat er ook gedacht word aan de mensen die het niet zo breed hebben. Dus wil ik bij deze het Appeltheater danken voor de kaarten die mij geschonken in samenwerking met de voedselbank.

Hans de Hoog
27/05/2014
Lust voor oog en oor

Complimenten en dank Appel-gezelschap voor de zoveelste boeiende marathon-voorstelling! Zeker, er is kritiek mogelijk, zoals op de beperkte 'verdieping' van de persoon Casanova. Maar alles bij elkaar staat de voorstelling als een huis en blijft het boeiend tot het eind. Ga zo door en ik zal iedere keer komen kijken.

Bente Hal
27/05/2014
Het was wederom een voorrecht!

De lange voorstelling, voor een aantal uur weg uit de waan van de dag, worden ondergedompeld in een zee van impressies, alle zintuigen gestreeld, afgeschermd van het buitenlicht, afdalen in de crypte, de bodem van de gedachten die de schrijver heeft gehad bij het componeren van de persoon Casanova, die wij allen zijn, alleen soms vergeten we dat we hem zijn. Gedenk te sterven, zeker, maar eerst: PLUK DE DAG.

Corry Randewijk
26/05/2014
Tja

Al eerder zag ik met oud klasgenoten Odysseus en Herakles en, hoewel de recensies niet onverdeeld lovend waren, gingen we ook naar deze voorstelling. Mijn uiteindelijke conclusie is: het is een oefening in concentratie. Daar waar Odysseus mij/ons in vervoering bracht en ook Herakles het nodige bracht, kon de verhaallijn van Casanova mij niet boeien. Een diepere betekenis en link naar heden was moeilijk te vinden. De enscenering was magistraal en ook alle 'pump and circumstances' en niet te vergeten de muziek. Dat alles maakte het toch de moeite waard, als ook het concept met eten met mede leden van het publiek, waarmee een leuke conversatie ontstaat.

B.van Zadelhoff
26/05/2014
Zeer goed!

ZEER GOED en GENOTEN!!!

Henk Zwijnenburg
26/05/2014
Toch een hele mooie avond

We zijn 23 mei met enige schroom richting Duinstraat gefietst. Mijn vrouw en ik hadden onze zonen verleid mee te gaan en nu bleken de recensies, zowel van de profs als van de amateurs, niet allemaal lovend. En als anderen iets te lang(dradig) vinden, vinden wij dat meestal ook. Het is uiteindelijk allemaal zeer meegevallen. Casanova was een onalledaags fraai, verrassend en misschien wel onvergetelijk spektakel met schitterende uitmonsteringen, prima acteerwerk en soms oorstrelende (samen)zang. Alleen het tweede bedrijf had wel 1 of 2 veroveringen minder kunnen hebben. Al met al bijzonder hoe een stuk met zo'n dun verhaal zo lang boeiend kan blijven.

Theo Strengers
26/05/2014
Prachtig spektakel

Een prachtig spektakel! Het gebruik van water was boeiend. En de muziek van Carl Beukman vond ik erg spannend.

Wim Bakker
26/05/2014
Niet het niveau van de vorige marathons

Wij hebben alle voorgaande marathons ook gezien en meer stukken van De Appel. Dit vonden we de minste, zeker van de marathons. Het verhaal van Casanova is kennelijk niet genoeg om zelfs maar een korte marathon boeiend te houden. Deel 1 kon ons nog bekoren, deel 2 was een serie veroveringen, deel 3 een reis langs Europese hoven. Het waterspektakel kon ook niet 3 lange delen onze aandacht vasthouden. Al met al vertrokken wij met het gevoel dat De Appel ons beter heeft laten zien. Vooraf kenden wij het verhaal van Casanova niet en detail. Dat was na de voorstelling veel meer het geval, dat was mooi.

Auguste
26/05/2014
Totaaltheater

Mooi geënsceneerd stuk, fraai concept. Goed gespeeld, uitstekende dictie van alle acteurs. Originele ideeën uitgewerkt. Muzikaal uitstekend begeleid. Misschien soms iets te cabaretesk? Pas in het derde deel kwam filosofische kant van Casanova aan bod, is wel een rode draad in zijn dagboeken. Wij hebben geboeid gekeken en geluisterd.

Henk Moesman
26/05/2014
Schitterend spektakel

Een schitterend spektakel. Uitstekende acteurs. Om deze geschiedenis te kunnen beschrijven voor dit toneelstuk is in een woord GEWELDIG.

Mieke
26/05/2014
Fantastisch!

Gisteren genoten van Casanova. Onze eerste kennismaking met De Appel krijgt zeker een vervolg. Het was een indrukwekkend spektakel. Als je het nog niet gezien hebt, moet je opschieten want na deze maand is het (helaas) over.

Harry Wubs
26/05/2014
Eéndimensionaal

Hoewel ik me niet heb verveeld, vond ik Casanova absoluut niet het niveau halen van Herakles (het laatste stuk dat ik zag van De Appel). Na het eerste deel dacht ik nog: straks gaat het komen, maar het kwam niet. Geen diepgang zeg maar, maar teveel van hetzelfde. Halverwege weet je het wel en probeer je maar tevreden te zijn met de muziek en de kostuums (prachtig).

Gerda Kramer
26/05/2014
Spektakel

Helemaal uit Middelburg gekomen om Casanova te zien. Zóveel vertraging onderweg dat we een half uur te laat waren maar gelukkig via de coulissen toch naar binnen gesmokkeld werden. Wat er allemaal geweldig is aan deze voorstelling is te veel om op te noemen. In één woord: een spektakel ! En dan óók nog een verrukkelijke maaltijd. Het was het reizen waard.

Stefanie
26/05/2014
Wat een schitterende voorstelling

We hebben genoten. Van het spel, de humor, de superleuke invallen en onverwachte intriges en niet te vergeten het water. Echt geweldig. Wie het nog niet heeft gezien spoedde zich. Ook culinair zeer goed verzorgd.

Coen Rombach
26/05/2014
Watermuziek

Waar blijft de tijd? Dat de Trilogie van het zomerverblijf alweer twintig jaar achter ons ligt is nauwelijks te begrijpen. Het lijkt gisteren, zo levend is de herinnering. En nu wordt die herinnering aangevuld en nog verlevendigd door deze waterrijke, prachtige Casanova! Dat dit de laatste 'grote' regie van Aus Greidanus sr. is, is moeilijk te aanvaarden. Ik wil nog geen afscheid nemen van dit grootse theaterschouwspel dat alle zinnen beroert (om het eens lekker theatraal te zeggen). Wat zijn we toch gelukkig met en gezelschap en een gebouw als het Appeltheater!

Pauline Schreuder-Kampshoff
26/05/2014
Subliem!

Al diverse marathonuitvoeringen gezien en ook Casanova was weer subliem. Ik vind het altijd jammer als het afgelopen is en dat zegt genoeg. Kijk al weer uit naar de volgende voorstelling.

Jorrit van Niekerk
26/05/2014
Bijzondere voorstelling

Wederom een zeer bijzondere voorstelling. Erg fraai decor, lekker eten, zeer goede acteerprestaties en uitermate fijn gezelschap. Ik kom er gewoon erg graag..

Yvette Solognier
De kinky gitariste, de slagwerkster... zo gaaf!

Gisteravond met Ellen naar Casanova in het Appeltheater geweest. Was super! Wat een mooie kostuums en decor. Wat een vermakelijk verhaal! Super geacteerd. Ik kon me niet helemaal/helemaal niet in de recensie van de NRC vinden. O ja, de muziek vond ik geweldig! De kinky gitariste, de slagwerkster...zo gaaf. Ik kijk uit naar Metamorfosen! Erg blij dat ik er bij was!

Nic Windt
19/05/2014
Wat is tijd?

Weer heerlijk meegenomen in, ditmaal, de avonturen van Casanova. Na afloop moest ik mij bedenken dat het een zes uur durend spektakel was. De tijd was omgevlogen, ik was dus heerlijk mee op reis met Casanova. Daarnaast is het geweldig te zien dat Aus Greidanus jr op een indrukwekkende wijze in de voetsporen van zijn ouders is getreden!

Leonoor mees
19/05/2014
Weerzien

Na een oogverblindend kijkspel tevreden naar huis. Ik heb, ook door mijn 27 jaar werken bij Schouwburg Orpheus, alles gezien van De Appel. Van de tijd van Erik Vos af, we kwamen met bussen vol publiek naar Scheveningen. Daarna ging ik zelf naar alle marathons en genoot. De sfeer en gastvrijheid van De Appel is in al die jaren niets veranderd, het is altijd een feest om weer in dat vertrouwde gebouw te zijn, maar qua inhoud van het stuk was Casanova niet wat ik gewend ben van De Appel, het stuk verwordt te veel tot klucht en het wordt naar het einde toe steeds meer een slap verhaal dat nergens echt raakt, jammer, maar de setting en kostuums, evenals het liefdevol klaargemaakte en heerlijke eten vergoeden veel. De bediening is aardig en gastvrij, ik miste Rinus 'karakteristieke' aanwezigheid achter de bar, maar als beleving kijk ik met veel plezier terug op de hele middag.

Carolien Stevens
19/05/2014
Super!

Wat een fantastische voorstelling! Een spectaculair decor dat ongemerkt overvloeide in het volgende decor, goed en duidelijk verstaanbaar geacteerd met veel humor en topmuziek! Het eten was overigens ook heerlijk. Een heel leuk en gezellig concept ook, dat eten tussen de voorstellingen door.

Luberta 't Jong
19/05/2014
We hebben genoten

Omdat we in Friesland wonen gaan we eigenlijk altijd in Amsterdam naar het theater. Dit was ons eerste bezoek aan het Appeltheater. We hebben genoten, van de entourage, de marathon de sfeer, het eten, kortom het was een feestje. Ondanks het af en toe wat langdradige verhaal, maar zo was Casanova's leven, was er genoeg te zien en te beleven. De Appel is voor ons een ontdekking. We komen zeker terug!

Trienette Struik
19/05/2014
De Appel voor eeuwig

In de garderobe hangt een tegeltje met daarop de namen van mijn grootouders: H. en L. Struik.
Ik ben opgevoed met De Appel. We gingen vaak, vanuit Noord-Holland Noord.
Alles is fijn, de reis erheen, de aardige mensen aan de deur, we zijn zo welkom. De dame bij de programma's, de sfeer, de plek, de mooie Greidanus-mannen, ‘t eten. En dan is ‘t theater altijd goed en geeft 't helemaal niet dat we na het dessert, en dus voor het derde bedrijf weggaan.  Het is al lang goed en wij tevreden. Als je eenmaal van De Appel gegeten hebt; dan is dat voor de hele familie en de rest van je leven!

 

Paul
19/05/2014
Een gemiste kans

Wat begon als een uitdaging eindigde als een zwakke klucht. Al na de eerste pauze was de vaart er uit en kabbelde het stuk nodeloos lang naar zijn einde. Daar waar het verval van Casanova het motief en de rode draad van deze voorstelling had moeten zijn, verspilde de regisseur de talenten van de spelers in olijke verkleedpartijen. De fraaie entourage, waaronder de vijver, is onvoldoende om dit stuk te kunnen dragen. Wat rest is enkel een compliment aan de kok.

Marion Murk Jansen
15/05/2014
Casanova

We hebben genoten: een heerlijk avondje uit. Het eten was ook prima. Jammer van het vertrek van de Aus'en Greidanus!

Willy Hoefnagel
14/05/2014
Deel 3 teleurstellend

De eerste twee delen vond ik fantastisch, vol verrassingen, prachtige kostuums, humor en mooie muziek. Het laatste deel viel me erg tegen, was uitgesproken saai - jammer. De maaltijd die daaraan vooraf ging, was top!

Frieda Bregman
12/05/2014
Bijzondere ervaring

Voor mij de eerste keer dat ik een marathonvoorstelling mocht bijwonen... Casanova. De entourage van het Appeltheater is fantastisch. Het decor was subliem. De acteurs en de kostuums waren geweldig. Het verhaal daarentegen was dun en langdradig. Maar desondanks heb ik een zeer gezellige en bijzondere avond gehad.

J.H. Muller
12/05/2014
Fascinerend

Als altijd zijn het decor en de kostumering geweldig. Mijn complimenten voor spelers die met voortdurende persoons wisseling en/of 'tekstverwerking' een topprestatie leveren.

Willy en Henk van Viegen
12/05/2014
Casanova voor de vorm

Wat jammer dat Aus Greidanus sr. met een tamelijk zwakke marathon eindigt (nu moet hij eigenlijk nog een keer!). In de eerste twee delen was er nog wel wat te genieten, soms ook van de taal, maar in het derde deel, ideaal voor beschouwende elementen, werd gekozen voor enkele verkleedpartijtjes. Een paar mooie plaatjes gezien, goed spel. Goeie muziek ook, maar vanmorgen waren we de voorstelling al vergeten.

Jan van der Meer
10/05/2014
Bedenken

Het stuk heeft me geboeid door het prachtige theater, ofwel de manier waarop het verhaal vorm heeft gekregen. De inhoud is wat mij betreft 'Appel-onwaardig'. Ik voelde me als bezoeker niet serieus genomen.

Geerte Hoogschagen
06/05/2014
Genoten

Ge-no-ten. Kan het niet anders samenvatten. We zijn meteen 'vriend' geworden. Jammer dat de beide Aus'en vertrekken. Ben zeer benieuwd hoe de volgende voorstellingen zullen zijn.

Onkenhout
06/05/2014
Casanova

Zoals altijd mooie enscenering, goede muziek, mooie stemmen, maar deze formule lijkt me nu voldoende uitgemolken. Casanova zelf had wel beter gecast kunnen worden. Het spijt me dat ik deze keer geen lovende reactie kan geven. Volgende keer beter?! Hanna

Martin Holling
05/05/2014
Mooi schouwspel

Een klassieke voorstelling in een mooi decor met veel verrassende effecten.

Hanneke
05/05/2014
4 mei

Wat hebben we genoten gistermiddag, van kostuums, spel, verhaal en verstaanbaarheid! Dit stimuleert om me in het leven en verhaal van Casanova te gaan verdiepen... Het heeft goed gedaan dat er om 20.00 uur 2 minuten stilte was, ook op een zeer passend punt in de voorstelling. Dank voor alles, het was de reis van 2,5 uur heen en terug echt waard.

Timmermans
05/05/2014
Een avond van verwondering en bewondering

Wij kwamen uit Brabant en wilden 2 dagen genieten. En dat was het vooral de avond in De Appel. Wat een toneelkunst - kostuums en de gehele techniek er omheen. Chapeau! voor alle rollen. Aan het einde zagen we pas aan het aantal spelers de dubbelrollen.en ook niet te vergeten de culinaire verwennerij. Alles perfect, we komen graag nog een keer terug.

Lida Zimmerman
05/05/2014
Genieten zo'n middag en avond!

Jullie zijn fantastisch in kostuumtoneel! Volle maan kon mij maar matig boeien.

Vera
05/05/2014
Snel gaan kijken

Sterke, overtuigende, afwisselend zinderende/filosofische/humoristische voorstelling. Prima acteurs met muzikale, acrobatische en performale kwaliteiten. Het eten was zoveel beter dan verwacht. Het verhaal van Casanova's leven en ontwikkeling werd uitstekend opgebouwd; als het laatse deel iets inzakte komt dat omdat Casanova zelf nou eenmaal aan het eind van zijn leven ook wat saaier werd. Daar toch ruimte voor bespiegeling. Ga zelf snel kijken!

Bart
05/05/2014
Genoten van een fijne avond

Het was weer een geweldig spektakel. Het laatste deel, was wat tempoloos. Eten was heerlijk en zeer gezellig. Helaas zat de zaal niet vol, opvallend.

Odette
05/05/2014
Prachtig

De voorstelling is prachtig!

Inge
05/05/2014
Fantastisch

Gisteren ben ik met een vriendin komen kijken. Wij vonden het echt fantastisch. Het decor is adembenemend mooi gemaakt en er wordt heel goed mee gespeeld, prachtig! En dan de kostuums, wauw! Zoveel details en met zo veel liefde gedragen. Het spel was helemaal geweldig. Het is absoluut sterk en professioneel dat je publiek zo lang geboeid kan houden met spel. Wij kunnen niet anders zeggen dan dat we een hele hele goede voorstelling hebben gezien!

Merel
05/05/2014
Prachtig toneel

Casanova pakte ons, ouders en twee tieners, volledig in. Niet alleen het adembenemende decor, ook het sterke en overtuigende spel van de acteurs (grote en kleine rollen), de mooie muziek en zang en het heerlijke eten en drinken tijdens de pauzes zorgden voor een avond om niet te vergeten. We wonen 150 km vanaf Den Haag, maar het was de reis méér dan waard!

Sarah
05/05/2014
Mooie avond, veel gelachen

Weer een prachtige voorstelling gezien gister-middag/avond. Prachtig decor, geweldige kostuums, mooi spel, en veel komische scenes. Hiernaast ook erg lekker gegeten!

Ada Alkemade
30/04/2014
Super fijne middag

Wat een leuk spektakel, telkens de spanning of er iemand in het water valt of niet. Leuk dat dat ook gebeurt. Heel mooie kostuums, goed acteerwerk, mooi gezongen. Lieve Appel-mensen wat hebben jullie hard gewerkt om zo iets moois te maken. Dank jullie wel. Het was een fantastische middag. Complimenten aan de kok, het eten was erg lekker, vooral de spinazie.

Jolet
29/04/2014
Fantastische sfeer

Genoten van de entourage, het water, de vlotten, de aankleding en alle prachtige beelden die dat opleverde. Verhaal was inderdaad wat mager, maar dat was voor mij niet storend.

Pieter Hoogenraad
29/04/2014
Tegenvaller

Destijds genoten wij enorm van Odysseus. Maar Casanova was een enorme tegenvaller. Wat een dun verhaal zonder veel hoogtepunten. En ook de spelers konden ons niet erg boeien. Blijkens de geluiden om ons heen waren we niet de enigen die er zo over dachten. We zijn na de tweede pauze maar weggegaan.

Joelle Bolleurs
28/04/2014
Ge-Wel-Dig

Wat een grandioos spektakel!! We hebben genoten!! Hulde aan de spelers de decor bouwers de muzikanten de regisseur en alle andere die dit mogelijk hebben gemaakt.

Trudy en Jan
28/04/2014
De avonturen van een charlatan tot kunst verheven

Wij hebben ons kostelijk vermaakt met ogen, oren en neus. Weliswaar steeds hetzelfde truukje: exorbitante kostuums, vet aangezette teksten en een origineel toneelbeeld. Het werkt.... Wat wordt het de volgende keer?

Gery, Sietske en Andrew
28/04/2014
Feestelijk

Werkelijk een feest voor oog en oor deze voorstelling! Genoten van dit kleurrijk spektakel! Heerlijk gegeten. Een prachtige manier om m'n verjaardag te vieren.

Wouter van Elst
28/04/2014
Fantastisch

Het was weer een spetterend evenement van zang, dans en toneel, vol bijzondere kostuums en humor. Het eten was voortreffelijk en in de stijl van Casanova's tijd. De hartelijkheid van alle medewerkers was hartverwarmend. Volgende voorstelling kom ik zeker weer.

Leonie Hendriks
28/04/2014
Weer genoten!

Eigenlijk is het altijd feest een marathon- voorstelling van De Appel bij te wonen. (Zag ook Odysseus en Herakles). Naast decorontwerpers en regie verdienen van de spelers Aus jr. maar zeker ook Bob Schwarze een groot compliment. Het gezamenlijk eten (erg lekker) verhoogt de sfeer.

fre en joke goeth
28/04/2014
Een geweldige belevenis

We hebben genoten, groot compliment voor de gehele productie. Wat een vondsten, wat een techniek, wat een acteertalenten werden ons getoond. En chapeau voor het uithoudingsvermogen van allen (ook een beetje van ons qua zit op de oude derrières).

Pauline en Gerard
28/04/2014
Bijzondere voorstelling

Wij hebben van de voorstelling genoten, prachtige kostuums, goed spel. Heerlijk eten. 't Was een hele mooie avond!

hans Hoff
27/04/2014
Heerlijke avond

Goed gespeeld, levendig, professioneel, verassingen en soms humoristisch. En tussendoor lekker gegeten. Bedankt voor de fijne avond

Irene Hill
27/04/2014
Geweldige avond

Bij ons bezoek aan Casanova hebben wij een geweldige avond beleefd, vol sprankelend toneel. Een prachtig theaterstuk. Geweldige decor en enthousiaste acteurs. Het eten tussendoor was geweldig verzorgd. Het geheel smaakt naar meer. Irene en Frans uit Baarn

Simon en Brigitte
25/04/2014
Op pad met Casanova

We hebben met onze zonen van 14 en 16 volop genoten. Prachtig totaaltheater. Alsof we in één avond, bijna een mensenleven lang, op pad waren met Casanova. Hoe fascinerend. Zo'n 2,5 eeuw terug in de tijd. Geweldig uitgebeeld. Tip is vooraf de verhalen, geschiedkundige verantwoording op de site te lezen onder het kopje 'En verder'. Giacomo Casanova en Venetië, Dogepaleis en Piombi, theater in de 18e eeuw etc. Bekendheid met de achtergrond geeft meer verdieping aan de voorstelling. In de dagen na de voorstelling leverde ons bezoek nog volop gesprekstof op! O ja, en laten we niet de heerlijke Italiaanse maaltijd vergeten!

Danielle en Willem
24/04/2014
Spetterende voorstelling!

Zoals vanouds: bij De Appel zal je je nooit vervelen. Boeiend spektakel met hartstocht gespeeld.

P. van Rijswijk
24/04/2014
Boeiend geheel

Prachtig om te zien. Geweldig met die steigers wat heel verrassende taferelen geeft. De hele organisatie erom heen ook in de pauzes was prima.

Frank van Eijkern
23/04/2014
Geweldige voorstelling in het water

De Appel maakt goed gebruik van de mogelijkheden van de waterbak. Het leidt tot spectaculaire scènes. Ondanks de duur verveel je je geen moment. Wat een mooie kostuums, ik hoop dat die opnieuw gebruikt kunnen worden. Wij zijn en blijven fan!

Maud
22/04/2014
Balans

Vijf uur boeien en binden - ga er maar aanstaan. Ik was geboeid en gebonden! En dat kwam door het enorme aanbod aan changementen, muziek, humor, zang, kostuums en tekst. Een mooie balans. Na de voorstelling kwamen de vragen (die onbeantwoord waren gebleven en waar ik nieuwsgierig als ik ben, naar op zoek ben gegaan). Sommigen vonden het stuk inhoud missen en vonden dat een tekort .... je kunt het ook als uitdaging oppakken ... Voor binden en boeien een 10.

Annette
22/04/2014
Spectaculair

Prachtige voorstelling, spectaculair, kleurrijk, met mooie vondsten, mooie muziek en geweldig acteerwerk en kostuums. Verveelt geen moment. Qua verhaal: er zit meer in dan misschien op het eerste gezicht lijkt!

Susanne
22/04/2014
Mooi spektakel

Een mooi spektakel, lust voor het oog, prettig spel en heerlijk eten! Ik sluit me aan bij een aantal voorgangers. Het verhaal is dun dus het had wel een uurtje korter gemogen. Het wordt veel van het zelfde. Wel een topavond!

Anne Marie Boorsma
19/04/2014
Prachtige voorstelling!

Ik heb genoten van de voorstelling. Prachtig spel,prachtig decor en prachtige kostuums!

Anne-Marie Nelck
16/04/2014
Heerlijke avond

Prachtige voorstelling en heerlijk gegeten. Decors, kostuums en spektakel prima, maar eens met een van de vorige reacties: het had een uurtje korter gemogen.

Peter van Rooij
15/04/2014
Super Appel

Wat een toptoneel in het heerlijke theater, erg fraaie kostuums en pruiken door topacteurs gedragen. Heel bindend en boeiend toneel, alleen het laatste deel zou echt korter kunnen om te blijven boeien maar... zeer de moeite waard en nog te onbekend in ons land.

Sylvia Luyt
14/04/2014
Casnova

Ik heb genoten van het spel en spektakel, maar.... in mijn beleving had het geheel wel een uurtje koter gekund; het verhaal is erg dun dus het wordt wel een beetje veel van het zelfde; jammer want er werd goed gespeeld, creatieve vondsen, spektakel; en mooi decor. Overigens het eten was super!

Judith Krol
14/04/2014
Weer super voorstelling

Wat was het weer een geweldige voorstelling. We hebben van begin tot eind genoten van alles wat er te zien en te horen was. En wat een kostuums! Het is altijd een feest om naar het Appeltheater te gaan. We wachten in spanning op het volgende project.

A.M. Jansen
14/04/2014
Weer een echt Appelfeest

Lieve mensen, Weer een Appelfeest. Het verhaal heeft niet echt veel om het lijf, maar dat had Casanova ook niet. Aus jr. en Bob Schwarze geweldige acteurs. Prachtig en zuiver gezongen door de acteurs. Wat een verkleedpartij moet dit achter de schermen zijn. 'Slechts' 14 acteurs en dan al die rollen. Wij hebben genoten - ook van de maaltijd. Dank allemaal en tot een volgende keer!

Godfried Beumers
14/04/2014
Betoverend kijkspel

Vrijdag 11 april zagen we een betoverende voorstelling van Casanova, met vele vleugjes Fellini en gespeeld door een prachtig acterende en zingende (en soms acrobatische) tableau de la troupe rondom een fascinerend spelende Aus jr. Misschien in dramaturgisch opzicht wat minder doorwrocht dan de eerdere marathons. Maar is dat erg als je telkens weer op het puntje van je stoel je zit te vergapen aan het spelplezier, aan de prachtige ensceneringen, de kostuums, het water, het licht... Vele citaten uit het eerdere werk van Aus sr. en De Appel kwamen voorbij. Maar de diepe treurigheid en melancholie van de slotbeelden op dat overstroomde plein, in die kletsende regen, van een door het water voortgetrokken koetsje met twee gedesilluioneerde vrouwen en onder het afdak die verslagen Casanova: wat een hoge prijs voor het levensmotto 'ik wil alles en ik wil het nu!'

José Poot
14/04/2014
Prachtige voorstelling

Wij zijn erg onder de indruk van het prachtige stuk waar we gisteren van hebben genoten en hebben hier nog lang over doorgepraat! Casanova heeft ons hart gestolen, maar iedereen zette een personage neer om van te genieten! Eten was heerlijk, bediening prima en zeer attent! Een waardige GRANDE FINALE voor Aus sr!

Antje Elhorst
Heerlijke voorstelling!

Heb weer genoten van een heerlijke voorstelling, lekker eten en perfecte busreis. Ga zo door!!

John
09/04/2014
Boeiend tot het doek viel

Het was boeiend van begin tot het eind. Velen hoor je over de langdradigheid van het derde deel, maar ik vind dat juist een onlosmakelijk deel van het leven van Casanova. Hulde aan alle medewerkers die aan deze geslaagde halve marathon meegewerkt hebben. Verder weer veel succes toegewenst om een volgende marathon te bedenken.

Meintje Guyt
09/04/2014
Genoten

Het was als vanouds een spectakel. We wisten vooruit dat dit stuk niet de diepgang zou hebben als de voorgaande stukken. Dus daar moet men niet over zeuren. Het laatste gedeelte met de dame in het zwart met paraplu ja, dan wordt het langdradig. Maar de vindingrijkheid, de kostuums, de muziek (Af en toe wat hard, ik had te doen met een aantal wat oudere dames) was buitengewoon mooi. De goede verzorgde maaltijd. Het was tof. We hadden veel om over na te praten op de terugrit van 1½ uur. Bedankt Appelgroep!

Hans Pot
07/04/2014
Veel boeiend uiterlijk vertoon

Casanova: een voorstelling met veel glans en glitter, overrompelend spel van alle acteurs. Helaas vond ik de inhoud wat mager. Met weinig diepgang. In die zin heb ik meer genoten van de klassieke marathons. Helaas was het geluid soms zo hard (via de versterking) dat het ging ten koste van de verstaanbaarheid. Dit moet toch beter kunnen. Toch zie ik met nieuwsgierigheid uit naar de volgende Marathon. Het concept is fantastisch vooral er mee doorgaan. Veel succes.

Pauline Brenninkmeijer
07/04/2014
Reactie Casanova

Het was weer een genot om op deze wijze een marathonvoorstelling mee te maken. De beelden waren oogstrelend. Het decor, de kostuums. Het spel en de muziek waren voortreffelijk. Alleen het verhaal was, vergeleken met vorige voorstellingen zoals Tantalus en Odysseus, nogal mager. Daardoor werd het soms wat langdradig. Toch hoop ik dat De Appel dit soort voorstellingen op de planken blijft zetten want het concept is uniek.

Mieke Lousberg
07/04/2014
Spectaculaire voorstelling

Wij hebben met bewondering de voorstelling gezien. Maar de derde akte vond ik te lang duren, aangezien het meer van het zelfde was. Overigens was het voor mij weer een bevestiging dat ik er goed aan doe om jullie vriend te zijn.

Irene van der Meulen
Geweldig!

Het was in één woord geweldig, de voorstelling en het eten waren prima verzorgd. We komen zeker terug!

Nieke Aalders
07/04/2014
Ook nu weer genoten!

Hoewel ons bekend was dat het Casanova-verhaal geen sterk inhoudelijk verhaal zou zijn, hebben wij afgelopen vrijdag weer genoten van deze laatste marathon van Aus Greidanus sr. Genoten van het spektakel, de originaliteit, de prachtige kostuums, de spitsvondige teksten, het heerlijke eten en de acteer- en zangkunsten van de Appelspelers. Met bewondering gekeken hoe Bob Schwarze niet alleen het verhaal aan elkaar praatte, maar ook regelmatig de vlonders op diverse wijzen aan elkaar knoopte. Chapeau voor een ieder die hieraan heeft meegewerkt, in welke hoedanigheid ook !

Renée Fokke
Vijf sterren!

Vijf sterren!! Beslist! Alles klopte en de voorstelling was een hele happening.

Bettie Titulaer
Fantastisch!

Het was weer een fantastisch schouwspel. In alle opzichten geweldig verzorgd. Dank!

Philip van Hilten en Carla Heurman en 6 (grote) kids
07/04/2014
Prachtige, verrassende voorstelling

Wederom een mooi echt Appelstuk in het vertrouwde maar nu natte theater. Een aanrader. Het stuk is meestal vol humor en verrassingen om op het eind de trieste eenzaamheid van de man zonder echte vrienden te laten zien. Wat een prachtige kostuums overigens en wat gedurfd om het zo te spelen. Na alle vorige 'lange stukken' een grote pluim op jullie hoeden!

Maike Flinterman
07/04/2014
Een mooie, gevarieerde avond cultuur!

Goed tot zeer goed spel, prachtige kostuums passend bij de landen waar Casanova was, veel scènes op en in het water.

M. Verhoog-Kaag
07/04/2014
Jammer

Prachtig aangekleed. Acteurs heel goed in alle verschillende rollen. Jammer genoeg is het verhaal totaal niet boeiend, zelfs saai te noemen.

Peter van de Laar
07/04/2014
Kostuumdrama meer dan emotie

Verwachtingsvol vanuit Eindhoven naar Casanova. Mooi veelbelovend begin. Technisch en kostuums oogstrelend. Ik denk dat Casanova de voorstelling draagt. Wel heel veel van hetzelfde. Het leek teveel op een documentaire over Casanova. Ik weet nu veel meer. Maar toneel moet voor mij emotie zijn. Zonder versterking, dus uitsluitend luid sprekend/roepend en met de oude spreekstijl kwam het erg vaak te theatraal over. Dus geen 2e keer voor mij. Mijn zoon was enthousiaster en hij was niet de enige. Succes verder zonder mij. Alles er omheen (b.v. eten) prima geregeld. Alles samen een 7 min.

Rob en Ria Roeleveld
07/04/2014
Grandioos

ZO genieten van het spel ZO genieten van de kostuums ZO genieten van de sfeer ZO genieten van het eten - OOK vegetarisch lekker ZO GRANDIOOS GENOTEN

Reina
07/04/2014
Helaas wat jammer

Wij zijn grote fan van De Appel en komen al jaren bij iedere marathon, maar dit keer zijn we teleurgesteld weggegaan na de het tweede deel. De opening was geweldig en veelbelovend. Maar daarna werd het een stuk zonder spanning, veel herhalingen en helaas geen diepgang. De twee delen die we gezien hebben waren voor ons een klucht uitgevoerd door een amateur toneelschap. Heel erg jammer.

Gees
01/04/2014
Halve marathon

Prachtig toneelbeeld, prachtige kostuums, goed en soepel spel van de acteurs! Maar, alleen op een gesmeerde oogstrelende presentatie hielden wij het nauwelijks vol. Met name het laatste deel voegde niets meer toe en werd bijna tenenkrommend (toe maar, nóg een land erbij...). Een halve marathon had met deze ingrediënten volstaan.

Rikie van Blijswijk
01/04/2014
Een sublieme Casanova

Voor een prachtige toneelavond beveel ik Casanova aan. Mooi spel, prachtige kleding en een betoverend decor. Echt genieten. Voeg daar nog eens een diner bij en je avond kan niet meer stuk. Met dank aan alle Appelmedewerkers.

Marcel van der Lans
01/04/2014
Weer een vers geplukte appel

Vanuit Brabant weer verwachtingsvol naar het Appeltheater voor CASANOVA. Opnieuw verrassend en aanstekelijk toneel. Tot nu toe alle Appelmarathons gezien en het is verbazingwekkend hoe het gezelschap en technici steeds weer in staat zijn het theater om te bouwen en met originele vondsten ons weten te vermaken. Zulke cultuur verdient volle zalen!

Tessa Oostergetel
01/04/2014
Spectaculair, maar....

Een prachtig spektakel. Fantastisch gespeeld, geweldige kostuums en pruiken. En het decor met al dat water is ook geweldig. Werkelijk alles uit de kast gehaald. Na het eerste bedrijf gingen we dan ook vol verwachting weer zitten. Maar het bleef alleen spektakel. Weer een andere plaats, weer een andere geliefde. We misten inhoud of in ieder geval hebben wij het er niet uit gehaald. Jammer. Verder complimenten aan alle spelers en medewerkers. Natuurlijk aan Aus Greidanus jr. maar ook Hugo Maerten als dame! En al die andere rollen. En volgende keer komen we gewoon weer.

Yvonne Riphagen
31/03/2014
plussen en minnen

Aus jr. is briljant in deze fraaie, onderhoudende voorstelling en de hele cast levert een bijna bovenmenselijke prestatie. Als Appelvriend heb ik alle marathons en de daaraan voorafgaande voorstellingen gezien (vanaf 'Tafels en 'Kisten' meen ik) en inderdaad: zeker vergeleken met jullie Griekse tragedies is dit inhoudelijk wel wat mager en wat te kluchtig naar mijn smaak. Maar ga vooral allen erheen om zelf te oordelen: vervelen doe je je zeker niet!

Claudia
31/03/2014
Grandioos

nogmaals een bericht van mij... We hebben echt genoten en zijn dankbaar! De muziek, zang , decor, kostuums, spel... alles was fantastisch! Lentegroet uit Rotterdam.

Claudia
31/03/2014
Grandioos

Het was een hele mooie voorstelling!!!! We hebben echt genoten!

B.M. Sollart
31/03/2014
BEELD-SCHOON

... is het decor van water en pontons... en de kostuums en pruiken - net allemaal even wat uitvergroot - zijn echt super mooi en bijzonder!! Complimenten aan de kostuum-dame Marrit echt FANTASTISCH GEDAAN!! Verhaal beetje dunnetjes, Aus jr. mag wel wat dieper maar ligt ook aan zijn teksten... eten echt niet bijzonder, en verplicht aan tafel bij een andere familie want logistiek handig zou voor mij (en voor de prijs van het kaartje) niet verplicht moeten worden... maar wil nog wel een keer ... voor de kostuums en voor Saskia Mees en Hugo Maerten ... en zingen kunnen ze ook allemaal!

Coby Guijt-Bruin
31/03/2014
Geweldig

Hoe zeer verheugde ik mij op de voorstelling. En hoe zeer is mijn verwachting uitgekomen. Ik heb genoten, van alles. De sfeer, de spelers, de kostuums (bijzonder), alles is weer uit de kast gehaald om een spectaculaire voorstelling neer te zetten. Ga zo door! Alle goeds gewenst voor Aus Greidanus sr. Ga lekker van je rust genieten!?!. Bedankt voor zoveel inzet al die jaren.

Nel Koers
31/03/2014
Genoten!

Wij hebben genoten: muziek, zang, kostuums (spectaculair), decor, spel. En dan als 'slagroom op de koffie': het heerlijke eten. En dat alles in de ontspannen sfeer die jullie met z'n allen altijd uitstralen. Bravo! We verheugen ons er nu al op wat jullie ons in het nieuwe theaterseizoen gaan bieden.

Renata Veenhoff
30/03/2014
Kijkfestijn

We kwamen ogen en oren te kort. Wat een feest! Geweldig decor en prachtige kostuums en pruiken. Heerlijke maaltijd, ook. En wat attent van jullie om aan te bieden voor onze groep een tafel te reserveren! We kijken uit naar de volgende voorstelling.

Pietje
30/03/2014
Casanova

WAUW!!!! BEDANKT 'Kleine Aus' je was fantastisch evenals alle anderen. Spel, kostuums, decor, zang eten, OEFT. Nogmaals bedankt voor een prachtig stuk THEATER.

Retty de Vries
30/03/2014
Fantastisch

Het was de eerste keer dat wij een marathonvoorstelling meemaakten, maar het was in één woord: fantastisch! We hebben genoten van de spelers, het decor, de kostuums, de originele vondsten en natuurlijk het verrassend lekkere eten. Echt een avond uit!

l.A. Ninck Blok
29/03/2014
Cassanova

De kostuums waren prachtig en vele 'echte' Appel plots, maar wat een onbenullige en slappe tekst, Appel-onwaardig het geheel had wel anderhalf uur korter gekund helaas. Hopelijk volgende keer beter we zij anders gewend. groet L.A.N.B.

Wies Schadenberg
27/03/2014
Opbouw

Het toneelbeeld zag er prachtig uit en het eten was voortreffelijk! De voorstelling kon me minder bekoren. Ik vond dat het teveel hetzelfde bleef, dat het jammer genoeg te weinig naar een hoogtepunt toe werkte. De zang, m.n. de zang op het balkon, schitterend!

Marian
27/03/2014
Onderhoudend, indrukwekkend en toch

Het meeste staat hieronder al, maar ik wil tóch de wens uitspreken dat jullie niet al te zeer de weg van de klucht gaan inslaan, hoezeer dat elders tegenwoordig ook bon ton lijkt te zijn geworden. Het was nu vaak op en zelfs óver het randje. (Ik vond Bob Schwarze nu zelfs een beetje irritant, sorry Bob: je kunt beter!) Het stuk begint met vliegende vaart en houdt je op het puntje van je stoel. Het laatste deel vond ik echter wat al te zeer uitgesponnen en het wist mij niet te ontroeren.

Karin Peterson
27/03/2014
Totaaltheater

We hebben afgelopen zondag genoten van Casanova! Een fantastische voorstelling van vader Aus Greidanus met zoon Aus jr. in een overtuigende hoofdrol. Alles klopte van a tot z; het toneelbeeld, de aankleding; de zang en het spel. Bravo Toneelgroep De Appel. Ga zo door!

Menno
26/03/2014
Super Theater

Was zeer spectaculair!!! 10 punten van 10!!! BRAVO, BRAVO, BRAVO aan de acteurs.

Henk in't Hout
26/03/2014
Top!

Deze 5e marathon productie van De Appel was zeer spectaculair. Een lust voor het oog met ook nog eens veel mooie (live)muziek en prachtige zang. De belichting was oogstrelend en de Fellini-achtige kostuums waren fantasievol en voluptueus. Evenals 21 jaar geleden, toen wij met toneelvereniging Dosto uit Amsterdam de uitvoering van het stuk De trilogie van het zomerverblijf van Goldoni  regie Erik Vos) bezochten, was het Appeltheater ook nu weer onder water gezet. Op drijvende pontons en in bootjes laat Casanova in drie bedrijven van elk anderhalf uur met heel veel verkleedpartijen zien waar hij goed in is: het versieren van vrouwen, het spel der verleiding. Hij gaat daarbij van het ene hoogtepunt naar het andere. Uiteindelijk loopt zijn leven met een sisser af: hij schrijft zijn memoires! De scènes volgden elkaar in hoog tempo op. Was je de ene verovering nog aan het verwerken, in een wip zat je ineens middenin een volgende verleiding. De scène waarin Casanova in een wiebelende op het water drijvende koets zijn zoveelste hoogtepunt bereikt, was voor ons het hoogtepunt van deze voorstelling. Vooral ook vanwege het voorspel d.w.z. de prachtige dialoog die hieraan vooraf ging. Casanova had om het decent te houden voor het 'kussen in de koets' de gordijntjes van de koets gesloten. Waardoor het voor het publiek nog spannender werd. Op onze vouwfietsjes omzeilden we na afloop in Den Haag de blokkades, politiegordons, afzettingen en trams met vermeende bompakketjes i.v.m. de Nucleaire Top. Het mag duidelijk zijn: Bij De Appel hadden we onze eigen top!

A. Oldeman
26/03/2014
Casanova

Wel een vondst om 'Nieuwenhuis' op water te spelen. Wij genoten van perfect spel, vooral Bob Schwarze, vindingrijke decors, verrassende scenes: acrobaten op het water! Liederen, kostuums, alles zoals altijd. Jammer dat er weinig jong publiek was. Ook de service was prima, de maaltijd lekker en socialiserend. Daar kom je ook voor. Bus 22 stopte voor het theater en bracht ons 's avonds zonder mankeren weer naar Station Centraal. We hadden weer een fantastische avond!

N. van Oort
26/03/2014
Fantastisch

Zondagmiddag een fantastische ervaring beleeft. Schitterende kostuums in mooi levend decor. Tussendoor een goed georganiseerd diner met heerlijke gerechten. Een dagje uit!

Winston Dirkzwager
26/03/2014
Een leuke avond

Het verhaaltje heeft weinig om het lijf, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de enscenering en vooral het spetterende decor. Water doet het nu eenmaal erg goed en geeft de mogelijkheid tot leuke scène-overgangen, zoals b.v. per 'boot' van links komen, met koffers en al uitstappen op de vlonder in het midden en in een andere 'boot' overstappen. Uit het niets verschijnen en in het niets verdwijnen, leuk! De Appel kan nu eenmaal maximaal gebruik maken van de mogelijkheden die het gebouw biedt. Ik ga zeker met mijn kleinkinderen naar de 'De drijvende stad'!

M. van Es
26/03/2014
Een belevenis!

Afgelopen vrijdag met vrienden genoten van dit prachtige spektakelstuk. Niet alleen de kostuums waren fantastisch, ook het stuk zelf zat vol originele vondsten. Tot slot complimenten voor de keuken. Het eten was buitengewoon smakelijk en de bediening allervriendelijkst.

Leo Mosselman
26/03/2014
Boeiende avond uit

Afgelopen zaterdagavond genoten van boeiend toneel en fantastisch verzorgd diner bij Casanova. In ieder van ons huist een Casanova. Veel herkenning. Groots spektakel. Geweldige acteurs. Water van Venetie in het theater. Goed gebruik van verrassende invallen. Alle ingrediënten voor een geweldige avond uit.

Arie Hemmen
26/03/2014
Een ware beleving

We hebben afgelopen zondag genoten van de voorstelling Casanova. Dit was de eerste keer dat we naar het Appeltheater gingen, maar zeker niet de laatste keer. Inclusief heerlijk eten een fantastisch dagje uit. Bendankt!

Vreyns
22/03/2014
Waarom voor de tweede keer naar Casanova?

Dat besloten we direct na het zien van de eerste keer! Omdat er zóveel te zien is dat dat te veel is voor één keer. Het prachtige spel van alle acteurs en actrices, de muziek en zang, de vele kostuums en pruiken. Het was net een prachtig groot kleurrijk prentenboek waar we met heel veel plezier en respect voor de tweede keer in hebben mogen bladeren. Ditmaal hebben we bij de spelers veel mooie details gezien die ons de eerste keer ontgingen. Leuk om ditmaal jullie voortreffelijke kok ook even te kunnen spreken!

Sanneke Mast
20/03/2014
Casanova

Op 6 maart zijn we met vrienden naar de voorstelling Casanova geweest. We hebben een fantastische avond gehad en heerlijk gegeten. We hebben genoten van het spektakel op het water en de prachtige kostuums. Wat een voorbereiding zit hieraan vast. Het enig min puntje vond ik het einde. De laatste 10 minuten werd het stuk wat langdradig, maar verder niets dan lof.

Paul Nederhof
19/03/2014
Plus en min

Casanova is qua aankleding, decor, kostuums, mise en scène echt fantastisch. Jammer dat het verhaal zich niet ontwikkelt en daardoor de karakters je ook niet echt 'pakken'. Maar .... De Appel blijft een unieke en fantastische toneelgroep!

Eichholtz
19/03/2014
Wat raar: u vraagt er zelf om! Maar goed Casanova reactie

Prima stuk, erg gelachen, idioot mooie kostuums. Fantastisch eten en geweldig georganiseerd. Plus we hadden super plaatsen ons hele gezelschap (12 personen) op een rij (1 hoog) fantastisch. En speciale complimenten voor Bob Schwarze.

Carin Poell
19/03/2014
Meeslepend en betoverend

De wervelende voorstelling, die met vaart gespeeld wordt in een echt betoverend decor is zo meeslepend dat de tijd omvliegt. Voor je het weet zit je aan de heerlijke Italiaanse maaltijd en heb je dus nog maar één acte tegoed. Na afloop, bij het in ontvangst nemen van het zeer terecht uitbundige applaus, wordt aandacht gevraagd voor de techniek maar m.i. verdienen de kostumering en de pruiken evenzeer een staande ovatie!

Johan van der Schee
18/03/2014
Impressies van de voorstelling Casanova op 16 maart 2014

Voor het begrip van de inhoud is kennisneming van de beschrijving in het programmaboekje zeer belangrijk. Het gesprokene was ook niet altijd even goed verstaanbaar. Lag dat misschien aan de akoustiek van het gebouw? Het spel en de inzet van de spelers waren geweldig; de actie ook, en dat zoveel uren achtereen! Toch is het wel erg lang en door de veelheid van scènes en personages is het vaak moeilijk te volgen.Wat mij nog opviel was dat er volgens mij veel meer vrouwen dan mannen het stuk kwamen zien. Klopt dat? Ik vond het bezoek, ondanks enkele punten van kritiek een belevenis die ik niet had willen missen.

Gertjan Spuij
18/03/2014
Waarom (weer) naar Casanova?

- omdat je ogen en oren tekort komt - omdat Casanova een technisch hoogstandje is - omdat de beide muzikale meiden de sterren van de hemel spelen - omdat Aus jr. er als een echte 18e-eeuwer bij staat - omdat je het stuk makkelijk 2 of 3 keer kunt zien - omdat het water een hoofdrol speelt - omdat het alles laat zien waar De Appel zo goed in is - omdat de eend paté wordt...

Kuun van Essen
18/03/2014
Kon niet beter

Geregeld werden wij verrast door weer een leuke vondst! Ook door de muziek en het lekkere eten! Het kon niet beter!

Liesbeth Woudstra
18/03/2014
Een groot feest!

Mijn man en ik hebben genoten van de voorstelling, tot nu toe al de marathonvoorstellingen gezien. Maar deze was weer uniek, veel humor prachtige kleding en schitterende pruiken, ja echt een feestje. Ook complimenten voor de dames en heren van de keuken/bediening, een goede verzorging en lekker eten.Wij hopen werkelijk dat de nieuwe regiseur, het Appel concept blijft handhaven. Dus kijken wij uit naar het nieuwe stuk.

Yvonne Stokhuyzen
18/03/2014
Volgende publieksprijs?

Bij binnenkomst in het nevelende 'watertheater' van De Appel waan je je onmiddelijk in het Venetië van eeuwen terug. Alles klopt en bevat de gebruikelijke 'Appelkarikatuur, zo heeft Madamme de Pompadeur 3 stoelen nodig voor haar jurk en de pruik van de Markiezin is 1,5 meter hoog. Prachtige zang, oogverblindende kostuums en veel boeiend en knap acteertalent. Kortom; zoals wij gewend zijn van De Appel.

Jan
18/03/2014
't Was weer boeiend

Afgelopen vrijdag hebben we weer genoten van een lange voorsteling van De Appel. Op vlonders, vlotten, boten en andere plaatsen speelde het stuk zich af. Zoals we al kennen van vorige mammoetvoorstellingen was de tijd om voordat we er erg in hadden. Het commedia dell'arte achtige stuk verveelde geen moment. Een apart compliment voor de fantastische catering. Dat maakte alles meer dan compleet. We kijken uit naar het komende seizoen.

Cock Janse van der Arend
18/03/2014
Casanova

We hebben afgelopen zondag ontzettend genoten van de marathonvoorstelling: Casanova. Jammer dat het de laatste is voor Aus Greidanus sr. Of komt er toch nog nieuwe marathonvoorstelling? Het is een uniek concept, waarvan ik al 5 keer genoten heb. Succes met de volgende voorstellingen.

Majorie Leurdijk
18/03/2014
Fantastische voorstelling

Mijn oud-collega's en ik hebben genoten van dit spektakel. Alles was buitengewoon goed: het spel de muziek/zang decor aankleding/pruiken. En dan nog heerlijk eten! Kortom: een super avond!!!

Frank Ouwerkerk
18/03/2014
Marathon

Onze verwachtingen waren hoog gespannen. Voorgaande marathons waren een groot succes. Ook deze keer werden wij niet teleurgesteld. Spel, decor en aankleding waren geweldig. Een klein puntje van kritiek: start en finish misten tempo, en duurden daardoor wat lang. Maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de rest. Al met al, een echte Appel-voorstelling!

Bert de Croon
18/03/2014
Spektakel gaat ten koste van zeggingskracht

De Appel is zeer bedreven in het brengen van een spectaculaire voorstelling. Een aaneenschakeling van aanvankelijk verassende scènes met groteske karakters. Op den duur echter stoort een teveel aan herhaling en het uitblijven van een ontwikkeling. Dan gaat zelfs kundig uitgevoerd spektakel vervelen. De voorstelling heeft evenveel diepgang als de heen en weer varende pontons.

Saske Besselaar
18/03/2014
Casanova

We hebben genoten, zowel van het spel, het decor, de waterpartij (de wijze van het gebruik ervan is een vondst). De kostuums bijzonder, ook aardig, in het laatste deel, met de tijd mee. Het toneelspel: topsport. Eten: heerlijk en goede sfeer. De dag vloog om. Dank u!!

Rudolf Vedder
13/03/2014
Zang en muziek

Ik heb niets meer toe te voegen aan de enthousiaste reacties. Bovendien heb ik bijzonder genoten van de zangkwaliteiten van het ensemble. Chapeau en dubbel bravo!

Jopie en Anne Pera
11/03/2014
Topavond

Wij hebben op 7 maart 2014 de marathonvoorstelling Casanova bijgewoond en hebben een prachtige avond gehad. Jammer, dat de voorstelling niet uitverkocht was. In een gezellige sfeer met tafelgenoten gekletst. Een warm bad. We komen zeker terug uit de Achterhoek. De Appel moet blijven!

Joke Hol
10/03/2014
Helemaal De Appel

Het was weer een avond genieten! Leuk toneel, prachtige aankleding, verrassend decor. Hier wordt een mens helemaal vrolijk van. Ik hoop dat er nog meer van deze happenings mogen volgen. Succes!

Monique
10/03/2014
Kleurig

Wat was het een sprookjesachtige sfeer met prachtige kostuums en mooi spel! We zaten aan de zijkant en zagen de bootjes vanuit de poort aankomen drijven wat een prachtige vondst. En wat een heerlijk en gezellige sfeer met het eten. Het was weer genieten! Ik hoop dat jullie zo geïnspireerd blijven om dergelijke juweeltjes neer te zetten. Bedankt allemaal!

Wil Berger
10/03/2014
Casanova

In één woord GEWELDIG!!!!! Wat zijn jullie toch een heerlijk theatergezelschap. Alles was top. De kostuums, het decor, de muziek, het eten. Maar bovenal jullie, de spelers. Ga nu met mijn kleinzoon naar De drijvende stad. Kijk er onwijs naar uit en hoop dat hij net zo geniet als zijn oma.

Marijke Plas
10/03/2014
Een avondlang genieten

Ik had me niet voor niks verheugd op deze voorstelling: 't was weer een heerlijke Appel-avond. Genoten van de spelers (wat een toppers!), genoten van de kostuums en de pruiken (gewéldig!), genoten van het culinaire amusement (zo knàp om voor zoveel mensen, met ongetwijfeld een gering budget, toch mooi te koken-en wat een timing!) en genoten van het decor (perfect binnen de mogelijkheden). De diepgang, die volgens sommige reacties gemist werd, kun je er m.i. zelf aan geven. Het laatste deel is helaas hier en daar traag, ongetwijfeld omdat het tempo de leeftijdsfase van Casanova wil benadrukken, maar het doet daardoor wellicht afbreuk aan de eerste twee wervelende delen. Superknap dat het gezelschap avond aan avond zo'n prestatie kan leveren. Het is duidelijk dat alle deelnemers (op alle vlakken) hun bijdrage met hun hart geleverd hebben, het voelt voor mij als een cadeau! Heel veel dank!

Agaath van Dijk
10/03/2014
Geweldige Casanova!

Ook deze marathon was weer geweldig. Spel, regie, decor, kleding, licht... Het diner en dessert tussendoor was dit jaar zoveel beter. Al met al een beleving.

Geeske Jansen
10/03/2014
Fantastisch

Wat een geweldig spektakel, samenspel en orginailiteit! Een geweldige avond uit, met eten en veel om over na te praten en denken.

Dirk-Jan Hendriksen
09/03/2014
Geweldig spektakel

We hebben genoten van het geweldige stuk met muziek, indrukwekkende kleding en goed acteerwerk. De decorbouwer verdient een enorme pluim voor idee en uitvoering.De spelers steken zo veel energie in het spel dat ze na afloop wel even bij zullen moeten komen. De maaltijd was goed en deze catering was prima geregeld. Een aanbeveling voor het geheel is op zijn plaats. Het Appeltheater blijft 'vernieuwend'!

Cid
09/03/2014
Kan haast niet wachten tot volgend jaar!

Voor de 5e keer naar het Appeltheater voor alweer een jaarlijks fantastisch toneelstuk van Aus en al zijn medespelers. Ook dit jaar weer genoten van het spel, het decor, de spelers en hun manier van uitvoering, en ook het diner. Ik kom volgend jaar weer en kan haast niet wachten. Chapeau Aus. Wat mij wel opviel, is dat er de avond dat ik er was, alleen maar mensen van boven de 45 kwamen kijken. Waar is de jeugd gebleven? Misschien denken zij alles al te weten en gezien te hebben, maar het tegendeel is waar. Ga dit stuk zien en geniet!

Jeannette Ovink
06/03/2014
Enthousiast, maar een paar minpuntjes...

Dit was onze derde voorstelling; eerder zagen wij Odysseus en Herakles. Het geheel was zonder meer een geweldige totaalbelevenis. Het element water is erg creatief benut, de kostuums waren prachtig, het spel als vanouds van hoog niveau en het eten weer verrassend smakelijk. Mijn kritiek geldt vooral de veelheid van personen die het geheel erg onoverzichtelijk maakten en van wie de karakters daardoor ook niet allemaal even goed uitgewerkt werden. De aandacht verslapte bij mij af en toe, met name in het derde bedrijf. Ik hoop dat de kritiek als opbouwend wordt ervaren want zo is hij wel bedoeld.

Laura van den Ende
06/03/2014
Een feestje!

Op mijn verjaardag op 2 maart Casanova bezocht. Een feestje! Een lust voor oog, oor en mond. Aaf Brandt Cortius schreef in haar Volkskrant-stukje eens, 'als je gaat googlen nadat je iets hebt gezien, weet je dat het goed is geweest'. En dat meteen bij thuiskomst gedaan, dus moet ik wel concluderen dat het goed was!

Trees Poels
05/03/2014
Aus Greidanus sr. finale met een Casanova vol kleur

De beelden fantastisch! De regen aan het begin, de voorstellingen vanaf het balkon, het spelen met het water, het geweldige samenspel van Leduc en Casanova. Subliem! Lekker eten! Adembenemend veel indrukken. Het verhaal mist een beetje spanning, verwachting. Het gebeurt en dat is het. Het duurde qua verhaallijn iets te lang. Maar de vele mooie beelden zie ik nog steeds voor me. Een genot!

Frans
05/03/2014
Proficiat

Er is al zoveel over gezegd, inderdaad deze voorstelling is grandioos, net als alle vorige spektakelstukken een grootse prestatie, chapeau!

Tap
04/03/2014
Vlak

Decors, kostuums en acteerprestaties waren dik in orde. Stuk had iets korter gekund. Vond het op den duur wat saai worden. Beetje platte humor, misschien inherent aan het onderwerp, maar iets spitsere tekst had het stuk minder langdradig gemaakt. Een van de mindere stukken die ik van De Appel gezien heb. Jammer. Vriendelijke groet van een kritische toneelbezoeker.

Martha School
04/03/2014
Vernuftig

Erg genoten van de voorstelling. Hoe krijgen jullie dit elke keer weer verzonnen en uitgevoerd. Dat vind ik geweldig! En verassend hoe mensen in de rol kruipen en vertolken. Petje af.

Elsa de Groot en Jan Willem Doff
04/03/2014
Groots

Wat weer een fantastische avond in De Appel! Kostuums, entourage, decors én het water, zwemmen en varen, regen en onweer, prachtig en wat een techniek! Vergeleken met eerdere marathons die we zagen, wel een dun verhaaltje, en het werd tegen het eind traag, dat was jammer. We komen weer!

Marianne Post Folmer
04/03/2014
Casanova

Ik heb genoten van de voorstelling, van het decor, de kostuums en het avondmaal. Toch wil ik ook zeggen, zonder negatief te zijn, dat ik een beetje diepgang miste, met name in het laatste deel. Casanova, zoals ik hem mij voorstel, had meer aspecten dan de veroveringen die voornamelijk aan de orde kwamen. Graag tot de volgende voorstelling!

Marieke Griffioen
03/03/2014
Prachtige voorstelling

Wat een schitterende kostuums. Ik had graag voor de kostuumontwerpers en -makers willen applaudiseren, zoveel liefde, mooie details en grote gebaren. Verrrassend decor met mooie afwisselende ensceneringen. Ook het eten was prima verzorgd. Van mij had misschien het laatste deel wel achterwege kunnen blijven, dat was een beetje herhaling van zetten. Ook zonder dat had ik het de moeite waard gevonden. Een prachtige voorstelling, het was mijn eerste marathon, hopelijk niet de laatste.

Leen Joele
03/03/2014
Ga door!

We zijn en blijven Appelvrienden! Een schoon spektakel. Zeer bewonderenswaardig dat De Appel in staat blijft na alle bezuinigingen echt theater te maken. Zeer genoten, met name van Aus jr. en Hugo Maerten. Prachtig hoe het ensemble zo snel zo veel rolwisselingen en dubbelingen aan kon. Ook prachtig decor en kostumering. Geluid, met name samenzang kan beter, maar dat is niet bepalend voor de totale indruk. Jammer dat Aus sr. en jr. weggaan! Succes en tot ziens.

Henry Hofsteenge
03/03/2014
Spektakel

Een feest voor het oog. Een beroep wordt gedaan op alle registers van de bezoekers. Van mij mag het wat beknopter. Maar verder hulde voor De Appel. Grote kwaliteit!

Joost en Karin
03/03/2014
Geweldige Casanova

Voor het eerst naar een voorstelling van De Appel geweest en het was in één woord geweldig! Decor, spel, kostuums en diner. Alles klopte en het was een feest om naar te kijken en van te proeven. Dat smaakt naar meer. Wij zijn vrienden van De Appel!

Eva Drijver
03/03/2014
Een echte Appelvoorstelling!

Het was een erg leuke voorstelling, er zit vaart in (letterlijk en figuurlijk!), prachtige kostuums en pruiken, goed spel, er wordt erg leuk 'gespeeld' met al dat water. Ik heb veel respect voor al die verkleedpartijen achter de schermen, want er zijn heel veel wisselingen! De catering was heerlijk, een echt leuk maal! Deel 3 was voor mij aan de lange kant, want er gebeurt niet meer zoveel; wat inkorten zou - denk ik - een goed idee zijn.

Rosemarie van Troost
03/03/2014
Heerlijk schouwspel

Wij, een vriendengroep van 15 personen, hebben een heerlijke middag en avond gehad. Een prachtig schouwspel. De creativiteit is groots, de talenten multi (naast toneelspelen, ook zingen en acrobatiek en niet te vergeten de kostuums en de pruiken) de vaart in het spel super, de muziek luistert alles aangenaam op en het eten is bijzonder lekker. Juist het feit dat deze marathon anders was dan de andere was leuk. Op naar de volgende!

An ten Berge
03/03/2014
Heerlijk toneel

Weer een fantastische voorstelling! Wat een creativiteit op alle terreinen. En Appelacteurs kunnen alles: acteren, zingen, musiceren en dansen. Mooie dialogen die de aandacht opeisen. De tijd vliegt voorbij voor het publiek! Het eten is heel goed en prima geregeld. Dank voor de fijne voorstelling!

Marian
03/03/2014
Heerlijk schouwspel!

Wat een fantastische voorstelling! Geweldige acteurs, prachtige kostuums, verrassend decor en gebruik van de ruimte, passende 'live-muziek'. Ook het eten was zalig en paste er ook helemaal bij. Kortom, een heerlijke en onvergetelijke avond gehad. Dank!

Archie Wijngaarde
03/03/2014
Adembenemend

Het was weer des Appels, zoals ik gewend ben met de Appelmarathons. Nu alweer een voorstelling die niet kapot kan. Uiteraard kan ik nog veel meer superlatieven bedenken, maar dan verval ik in herhaling. Deze voorstelling wedijvert met de jaren her gespeelde Trilogie van het zomerverblijf van Goldoni, maar is beslist niet minder spectaculair. Acteurs van het Appeltheater alle lof voor de bovenmenselijke inspanning om ons een onvergetelijke avond te schenken. Dat Judith Linssen maar niet naar de opera gaat en voor de Appel behouden blijft geldt natuurlijk ook de bariton van het gezelschap. Aus Sr. jr. Dank!!Kortom een tableau dat ons gelukkig heeft gemaakt met deze voorstelling!! CHAPEAU!

M. Koornwinder
03/03/2014
Casanova

We hebben genoten!

Yvonne Souverein
03/03/2014
Wat Een Belevenis Weer!

Vrijdagavond 28 februari eindelijk de voorstelling Casanova bijgewoond en zoals het Toneelgroep De Appel betaamt, was het wederom een spektakel voor oog en oor. Een heerlijke totaalbelevenis, inclusief het diner tussendoor. Genoten! Een absolute aanrader! En nog duizendmaal dank voor de hulp na het verliezen van de kaartjes in de tram!

Elise Offermans
03/03/2014
Mooie middag

Ik werd getrakteerd voor mijn verjaardag op de Casanova marathon. En het was echt de moeite waard! Het lijkt een lange zit maar er gebeurt zoveel op het toneel/water, dat de voorstelling voorbij vliegt. Veel humor en geweldige woordspelingen maakt deze voorstelling tot een heerlijke middag uit. Bravo!

Max van Trommel
03/03/2014
Prachtig toneelspektakel

Als vanouds weer een prachtige voorstelling met schitterende kostuums en goed theater. Vooral het laatste gedeelte was spectaculair en wervelend. Het eten, inclusief de desserts, was bijzonder goed. Een heerlijke Appelavond!

Jacob Geuze
03/03/2014
Geweldig

Wij hebben genoten van een schitterende voorstelling. Het was het jaarlijkse bezoek aan Scheveningen meer dan waard.

L. Diekmann
03/03/2014
Spectaculair

Weer een geweldige voorstelling, zoals ook alle andere de afgelopen jaren. Onvoorstelbaar zo als steeds een nieuwe uitdaging wordt gevonden en ook wordt gerealiseerd. Ik heb na de voorstelling meteen vrienden gebeld om te zeggen dat ze Casanova echt niet mogen missen.

Vera Baumans
03/03/2014
Weer een geweldige ervaring!

Het was weer geweldig de voorstelling Casanova. De acteurs zijn klasse, de muziek en musici geweldig en de acteurs zingen ook nog eens top. De decorbouwers en ontwerpers hebben weer met een geweldige fantasie een uniek decor gemaakt. Hoe kom je erop... Hele goede en humorvolle teksten. Heerlijk eten in Italiaanse sfeer, super toetjes. Kortom een avond waar je heel vrolijk van wordt!!!

Elise
02/03/2014
Weer genoten!

Net terug van Casanova! Wat een geweldige voorstelling weer! De recensenten die vinden dat er geen diepgang in zit, zoeken naar iets wat je bij een verhaal over Casanova niet moet verwachten. Maar geniet van de overdaad aan kleuren, muziek, speelse invallen, het unieke speelvlak met een geweldig gebruik van het water! Kortom De Appel ten top. Rest mij nog Aus Greidanus sr. te bedanken voor alle prachtige dagen en avonden, die hij ons de afgelopen 40 jaar geschonken heeft. We hebben er steeds weer van genoten en wensen hem alle goeds toe. We zullen hem missen!

Paul van der Spek
01/03/2014
Schitterende voorstelling!

Gisteravond in een helaas matig bezet theater de nieuwe megaproductie 'Casanova' gezien. Schitterende voorstelling, prachtig geschreven, geregisseerd en gespeeld, in een verbijsterend mooie aankleding. De criticasters hebben ongelijk. Gaat dat zien. Bedankt, cast en crew!

Truus de Niet en Rob Wasmus
26/02/2014
Goede voorstelling

We hebben zeer genoten van deze voorstelling. De prachtige kleding en het bekende verhaal, maar toch op een bijzondere manier verteld en veel spektakel. Bovendien werd de toeschouwer ingelicht over de historische gebeurtenis.

Puk Groeneveld van der Spek
26/02/2014
Een absolute aanrader voor iedereen!!

Als je deze voorstelling niet gezien hebt mis je echt iets. Decor, acteurs alles is adembenemend. Diner en dessert ook nog in italiaanse sferen. Complimenten aan iedereen die aan deze prachtige avond heeft meegewerkt!!

Fred Schmale
25/02/2014
Sprankelijk overheerlijk feest

Dat is weer een echte Appelproductie, vol onverwachte vondsten en fantastisch mooie bijpassende muziek. De landenteams waren een lust voor oog en oor. Mijn complimenten voor de veelzijdigheid van de acteurs. Heerlijke avond. Op naar de volgende verrassing, met of zonder water.

Linda
24/02/2014
Genieten

Wat een heerlijke avond hebben we gehad! Hoe doen ze het toch? Een bijzonder decor, zeer veel en originele kostuums en dan natuurlijk het spel; knap hoor, al die rollen en de hele avond. Compliment. Natuurlijk ook het heerlijke eten niet vergeten, een verwennerij, alles even lekker. 1 kritisch puntje, het was wel een erg lange avond, je kunt je afvragen of het laatste stuk nog heel veel toevoegde.

Jan Savelbergh
24/02/2014
Echt Appel

Casasnova is opnieuw een voorstelling die geheel beantwoordt aan de verwachtingen die de bezoeker heeft. Sterke teksten, spelers met veel expressie (natuurlijk jammer dat Aus Greidanus jr. Scheveningen verruilt voor Amsterdam; hij is een begenadigd acteur, maar De Appel weet altijd opvolgers te vinden). In dit geval vooral een groot compliment voor het decor (je moet het maar verzinnen!) en vooral ook de kostuums. Nog nooit zo mooi gezien. De overheid zou zich vereerd moeten voelen dit gezelschap financieel te helpen te blijven innoveren.

Hannah
24/02/2014
Casa grande

We hebben weer genoten, vooral van Maart(i)en(e)?!? en de voor zich zelf sprekende, niets zeggende Paus

Diana Saager
24/02/2014
Feest!

Meer dan vijf uur lang een feest voor oog en oor; wat een fantastische kostuums! Ben al zo'n dertig jaar een trouwe Appelbezoeker, maar deze voorstelling sprong er echt uit. Ook over de catering niets dan lof.

Angela van Tol
24/02/2014
Casanova

Alle complimenten kan ik alleen maar bevestigen. De scenografie was super. Wij vonden het tweede deel er het meest uitspringen. Aan de prestaties van de acteurs lag het niet, maar de inleidende teksten in met name het eerste deel hadden een remmend effect op de energie. Muziek en zang wil ik ook nog even apart noemen, was fantastisch. En wat ons betreft mag deze catering altijd in combinatie met een voorstelling aangeboden worden. Succes en tot ziens bij De drijvende stad.

E.M.Wouterlood
24/02/2014
Getemperd enthousiast

Feest voor het oog. Zeer origineel. Maar het gegeven is zo eentonig dat na de derde affaire je het wel weet en dan is de avond wel erg lang.

A.R. Andre de la Porte
24/02/2014
Heerlijke ontspanning!

Zeer genoten van een heerlijk, ontspannen middag bij De Appel. Fantastisch decor met al dat water. Perfecte organisatie, ook wat de catering betreft!

Resi Kersten-Verschuren
24/02/2014
Casanova

Geweldige uitvoering genoten. Bijzondere vondsten met decor, in een woord fantastisch! Ook de maaltijd was goed verzorgd.

Judith Le Rutte-Bosch
24/02/2014
23.2.2014 matinee

Mooi toneelbeeld met rijke originele kostuums. Inhoud van het verhaal te 'dun' voor een zó lange voorstelling. De voorstelling had beter een normale lengte kunnen hebben van 2x een uur. Casanova te weinig overtuigend als beroemd vrouwenverleider, zowel in spel als in timbre van zijn stem. Voortreffelijke catering.

Nanda Bignell
24/02/2014
Fantastisch!

Wat een fantastische voorstelling, geweldig mooie kostuums, geweldig acteren en geweldig eten. Wat wil een mens nog meer.

Arnold van Verseveld
24/02/2014
Gewoon uniek!

Weer een geweldige voorstelling. Dit is De Appel! Alles klopte... Ook het heerlijke eten... Nog lang na genieten.

Mini
24/02/2014
Wat nog!

Wat nog meer toe te voegen. Genoten van A tot Z. Van Zaalentree tot Applaus. Wanneer weer?

Patricia Westgeest
Grandioos!

Een heel fijne avond gehad, grandioos! Jullie hebben een nieuwe cataring. Dat is een goede keuze, fantastisch, een compliment waardig!

Alex Bit
Geweldige avond!

Ik wil jullie heel erg danken voor de voorstelling Casanova. Het is een geweldige avond geweest!

Henk IJsselsteijn
23/02/2014
Feest voor oog en oor

We hebben op vrijdag 21 februari met volle teugen genoten van de voorstelling. Een mooie heldere vertellijn, waardoor de ingewikkelde en hectische levensloop van Casanova goed was te volgen. Indrukwekkend decor, prachtige kostuums en bevlogen acteerwerk. Het moet voor Aus sr. een bijzondere ervaring zijn om in zijn wellicht laatste grote productie zowel Aus jr. als zijn partner Mees te zien schitteren.

Wilma van den Berg
21/02/2014
Een lust voor het oog

Ik heb me weer kostelijk vermaakt! De fantastische kleuren, kostuums en het spel. Chapeau! Het eten was ook weer heerlijk. Bedankt hoop dat jullie nog lang zo doorgaan.

@nnet jacobs
20/02/2014
CASANOVALLISSIMO!!!

Cor Maas
19/02/2014
Groots en heerlijk gegeten

Een geweldig stuk theater. We hebben alle vier genoten. Ook van het eten en van het toegewijde personeel. Zoveel niveau voor dat geld, niet te geloven. Ik zou een fooienpot neerzetten, goed zichtbaar voor alle gasten. Want met die muntjes schiet dat erbij in. Een plezierig vervolg van dit theaterseizoen gewenst, voor alle manschappen (m/v) die erbij betrokken zijn, voor en achter de schermen.

Anneke Kaijer
19/02/2014
Een diepe buiging

Er is weer flink uitgepakt door het gezelschap De Appel. Prachtige kostuums, een verrassend speelveld,  jong en oud-talent, mooi spel en taalgebruik, fijne muziekkeuze!! En weer oer-gezellig en een heerlijk maal. Een diepe buiging voor allen die hier aan meewerkten.

Elisabeth
18/02/2014
Geweldig

Wat een heerlijke Appelavond hebben mijn vriendin en ik weer mogen beleven! Knap gespeeld, super decor ( wie verzint zo iets!) heerlijk gegeten, kortom het was weer een avond genieten. Bedankt!

Edith van der Bol
17/02/2014
Geweldig!

Wat een perfecte avond was het weer zaterdag. Zoals altijd kwam ik weer ogen en oren tekort bij Casanova. Zoveel mooie en verrassende vondsten! En wat een alleskunners zijn de acteurs toch. Zelfs voor opera draaien ze de hand niet om... Het eten was ook heerlijk. We hebben genoten op Casanovaanse wijze, met alle zintuigen!

Johan Verbeek
17/02/2014
GEWELDIG

Een complete avond waarbij goed werd geacteerd. Aus jr. is fijn om als acteur aan het werk te zien. Vooral veel waardering voor Bob Schwarze. Hij moet er maar de gehele avond staan als 2e rol die hij goed verstaanbaar en duidelijk moet doen. Bij het kwaad worden van hem zie je echte kwaadheid. Laat hem daar wel wat verstaanbaarder spreken, want dat kon ik niet meer volgen (is opbouwend bedoeld). Wat een fantastisch decor. Het eten was uitstekend. Een zeer geslaagde avond. Voor mij de 3e keer in een grote voorsteling en totaal de 4e keer. Niet voor niets dat ik vriend uit Rotterdam ben.

Elleke Brouwers
17/02/2014
Casanova

Het was een complete voorstelling. Prachtig spel, omgeving verrassend, mooie kostuums en vooral de muziek niet te vergeten. Goed getypeerd de kenmerken van een provincie of land.Was een avond genieten. Daarnaast, het aanschuiven aan de tafel, met een heerlijke maaltijd en de contacten die men op zo'n manier legt zijn erg verbindend. Dank jullie wel!

Corry Brandel
17/02/2014
Weergaloos

Wat is het altijd een feest om naar de voorstellingen van De Appel te komen en ook dit keer wederom mijn ogen uitgekeken.. de vondsten, de muziek, (live!!) de kleding!! subliem en dan het spel van al deze mooie acteurs, deze alleskunners. Wat een genot om zo'n avond mee te maken, te beleven... je komt ogen en oren tekort, een mooie aantrekkelijke Casanova, maar ook iedereen er omheen verdient een dikke 10! Dank voor een heerlijke avond, tot snel weer!

T. J. Mulder
17/02/2014
Een groot feest

Het was helemaal anders dan de vorige keren. Maar weer één groot feest! Niet alleen de voorstelling, ook de maaltijd. Ongelofelijk hoe alles zo perfect bij elkaar kwam. Hulde voor de acteurs en alle anderen die mee gewerkt hebben. Wij hebben genoten!!!

Karel Sprenger
16/02/2014
Supervertelling

Casanova is weer een supervertelling. Niet aangrijpend zoals Odysseus en Herakles, maar prachtig toneel, prachtige muziek en gezang en een verhaal dat je moeiteloos eeuwen mee terugneemt.

Ineke Pierens
16/02/2014
Fantastisch

Weer ouderwets genoten van een echte Appelbelevenis. Ook onze vrienden, voor het eerst hier, waren laaiend enthousiast. Ook complimenten voor de catering die graag improviseerde na een misverstandje over gereserveerde eetplekken. Heerlijk gegeten, echt Italiaanse winterkost. Tot de volgende keer.

Doro Claassen - Croon
15/02/2014
Ouderwets weer genoten

Heb weer een ouderwetse Appelavond gehad.

Monique
14/02/2014
Waanzinnig

Een week na de voorstelling en nog laat Casanova mij niet los. Wat een indrukwekkende avond hebben jullie mij gegeven. Fenomenale prestatie van Aus jr. en niet te vergeten le Duc, alles paste en klopte, goede muziek, belichting, kostuums, pruiken. Hulde! Wat zit er nog meer in het vat? Is de vader trots op de zoon?

Denise van den Anker
14/02/2014
Altijd een avond uit!

Weer een heerlijke lange voorstelling! Wij verheugen ons altijd enorm hierop en gaan ook altijd! Altijd iets wat je niet verwacht, je bent direct helemaal ergens anders en je speelt eigenlijk een beetje mee.... Hopelijk volgen er nog veel, wij komen zeker weer! En onze complimenten voor Aus jr, geweldig! Kom alsjeblieft af en toe terug....

Cees van Diemen
12/02/2014
De mythe Casanova

We waren met een bescheiden delegatie van de familie, 3 broers en een zus. Wat een feestavond en verwennerij. Eindelijk begrijp ik het geweldige Casanova verhaal. Niet alleen feest en versieren. Een genot om in Scheveningen in Venetië te vertoeven. Wat een inzet, hoe krijg je al die teksten in je kop? Alsof je in de film zit!

Louis en Renée Helmer-Ockeloen
12/02/2014
Een feest voor alle zinnen!

Het was een onvergetelijke voorstelling. Onmogelijk te zeggen wat de meeste indruk maakte: de enscenering, het spel, de kostuums, het verhaal.... En ook de maaltijden in de pauzes waren een feestje. Dus - als gezegd - al onze zinnen werden gestreeld!

Ine van der Sluis
12/02/2014
Een onvergetelijke avond!

Wij (mijn man, schoonmoeder en ik) hebben genoten van deze Casanova marathon! Wat waren de kostuums prachtig en het decor sprookjesachtig. Ik kon me ook vinden in het karakter van Casanova vertolkt door Aus Greidanus jr. Niet al te uitgesproken neergezet zodat er nog ruimte voor eigen invulling overbleef. Allerlei mooie beelden zie ik weer voor me. Ik kan niet kiezen welke scène het mooist was. Ik vond het rijk dat er ook gedanst en gezongen werd. Respect voor de spelers, respect voor de vakmensen die gebouwd, gecomponeerd, ontworpen, genaaid en gekookt hebben. De Fellini-achtige aspecten spreken me aan bijvoorbeeld een man die vrouw speelt. Zo zou ik nog wel even door kunnen gaan met complimenten. Hartelijk bedankt ook namens man en schoonmoeder voor de fantastische avond!

Wim Kok
11/02/2014
Alweer een TOPvoorstelling van De Appel

De Appel flikt het hem weer! Bij Casanova kom je ogen en oren tekort. Vormgeving vind ik subliem en uitdagend, het spel is 101% passend bij de voorstelling. Verwacht geen complex modern ingeleefd spel, maar verheug je op een Grote Vertelling, zoals eigenlijk alleen De Appel dat kan in Nederland. Dat het mogelijk is om publiek zo'n 4 uur te blijven boeien bewijst De Appel. Al het spel heeft iets van een gedragen en archetypisch karakter. Het leven van Casanova, verdicht of niet, is in handen van De Appel boeiend genoeg om zolang te vertellen. Ronduit weergaloos vind ik de kunst om de 'werdegang' van Casanova over zo'n enorm lange spanningsboog uit te spelen. Zonder breuken, maar langzaam langzaam wordt Casanova minder zeker, minder arrogant, minder alert, minder ad rem. Zijn kleding verandert, zijn houding, zijn gestileerde omgangsvormen verliezen allengs hun glans. Wat een prachtrol van Aus Greidanus jr. Peu a peu verandert hij in de verbitterde man die hij uiteindelijk is geworden. Hij leeft lang en is aan het einde van zijn leven een wandelend anachronisme geworden. Unzeitgemäss. Hij maakt de Franse Revolutie nog mee, maar dat is niet meer Zijn Tijd. Hij is passé, voorgoed. Bijna onnodig te zeggen dat alle andere rollen naadloos passen en een fantastische couleur locale aan Casanova bieden. Soms heel subtiel, soms ronduit lomp-cliché, als b.v. in de Oosteuropese hoven die hij aandoet. Alle rollen staan als een huis. Bij elkaar is het een stad die je te zien krijgt. Eén die langzaam ten onder gaat. De Appel heeft terecht techniek en muziek in een hoog vaandel staan. Alle eer gaat ook naar de bouwers, de technici en natuurlijk, de bedenkers. Wat míj betreft is dit (weer?) een Appel hoogtepunt, een once-in-a-lifetime mogelijkheid om dergelijke kunde te mogen zien en voelen.

Jan Oosterheert
11/02/2014
Heerlijk

Heerlijke avond met 10 Oosterheerten en aankomende Oosterheerten, dus opzich al bijzonder dat het zolang aangenaam bleef. Laat de kok ook in dank van het publiek delen (even opdraven met koksmuts bij applaus). Aus jr bedankt je kan echt wat.

Esther
11/02/2014
Goed

Inderdaad een hoop spektakel maar niet alleen maar spektakel! En dat is leuk de uren vlogen voorbij.

Dick en Jeannet
06/02/2014
Wat een feest!

Ontzettend genoten van het spektakel. Schitterende kostuums, zeer inventieve enscenering, goed acteren, prachtige muziek (én opera ster Bob Schwarze). Het eten was werkelijk heel erg goed, beter dan ooit. Klein minpuntje: het derde deel kon wel 20 minuten korter, ook omdat er veel contrast was met de twee voorgaande delen, waar heel veel gebeurde.

Betty Bonnema
05/02/2014
Zeer entertaining!

Wat een heerlijke avond met veel te zien, horen en proeven! Wat mij erg meegevallen is, is de verstaanbaarheid. Doordat mijn linkeroor niet goed werkt, mis ik in veel theaters grote delen van de tekst. Niet bij De Appel, niet bij Casanova. Uitstekend gearticuleerd! Dank daarvoor!

Annelies Schwartz
04/02/2014
Spektakel

Genoten van spel, decor, kostuums, belichting en muziek. Laatste deel kan korter, maaltijd heel goed, geweldige avond UIT!

Cocky Grootscholten
04/02/2014
Een feestje

We hadden er lang naar uitgekeken en de goede recensies gelezen. Maar het heeft onze verwachtingen ver overtroffen. Wat een sprookjesachtig decor, mooie kostuums, pruiken en schoenen. Alleen het kijken was al een feest. Erg goed gespeeld. En dan de muziek, heerlijk! Genoten van de mannen in damesrollen. Vermakelijk. Aus sr. en Aus jr. jammer dat we jullie bij De Appel gaan missen en bedankt voor de vele mooie voorstellingen die jullie ons gegeven hebben.

Madelon Oostlander-Bulthuis en Pieter Oostlander
04/02/2014
Een cadeau

Als verjaardagscadeua hebben wij onze dochter en schoonzoon getracteerd op Casanova. Een fantastische avond met schitterend 'Appel' acteren, muziek en decor. Dank, vooral aan vader en zoon Aus. We zullen ze missen in het Appeltje.

Gaudola van Vlissingen
04/02/2014
Alom lof

Werkelijk in alle facetten een zeer geslaagde voorstelling. Kleding, decor, spel, zang en maaltijden. En dan te bedenken hoeveel mensen achter de schermen meewerken aan deze fantastische voorstelling. Ik wens heel veel mensen toe hiernaar te gaan kijken.

H.v.M.
03/02/2014
Prachtig decor

Een prachtig decor en hele mooie effecten, mooie kostuums, lekker eten en zeer gastvrij personeel. De eerste act was verrassend en onderhoudend, na de pauze was het wat moeilijk te verstaan en beetje langdradig, de derde acte ontsteeg het niveau van een verkleedpartij zelden, miste ook diepgang. De tweede en derde acte mogen wel tot één omgevormd worden. De zang was soms heel mooi, maar het niveau was zeker niet altijd naar behoren.

Marian Zult
03/02/2014
Heerlijke avond

Wij vonden het een feest om naar te kijken, het waterdecor, de fantastische kostuums en effecten. De live muziek en zang was ook bijzonder! Casanova een goed acteur, evenals zijn tegenspelers. Ik heb me geen moment verveeld, en ook het eten was prima. Gewoon een avond heerlijk ontspannen!

Ineke en Pieter Padmos
03/02/2014
Een geweldige belevenis

We hebben genoten van de drie voorstellingen. De kostuums waren overrompelend mooi, het spel overtuigend en de muziek/zang een heel mooie aanvulling. Door Pieters slechte gehoor kon hij het verhaal niet zo goed volgen maar daar had Ineke helemaal geen last van. Best intrigerend! We kijken uit naar jullie volgende voorstellingen, helaas zonder de beide Aus'en.

Mieke
03/02/2014
Geslaagde avond!

Kleurrijk, levendig, theatraal, muzikaal, het had wel wat korter gekund. De wijdlopige communicatie werd wel weer gecompenseerd door de werkelijk prachtige kostuums en de verrassende entourage! En het eten was heerlijk!

J. Slaa
03/02/2014
Hoera!

We kwamen er met een vrolijk gevoel uit, het was een onderhoudend en leuk spektakel (dank nu vooral aan de heer Aus Greidanus sr., ik hoop dat hij niet stil gaat zitten). Wij vonden de catering ook overheerlijk, maakt de zaak compleet.

Fam. Koolhoven
03/02/2014
Visueel spektakel en zalig verhaal

Een geweldige avond hebben we gehad, we hebben genoten van de humorvolle dialogen, de creatieve vondsten, de originele muziek, het visueel spektakel, het heerlijke verhaal. Tweehonderd vrouwen in één mensenleven versieren: dat gaat tenminste ergens over. Een beeldorgie voor de ogen. We hebben onze ogen uitgekeken, met zoveel verschillende perspectieven op het drijvende toneel en de fantastische kostuums: wat een schoonheid. Het was van A tot Z genieten met een grote G. Niet onvermeld mogen blijven de kunsten van de keuken, want de goede kwaliteit van de met versproducten vervaardigde maaltijden, maakten de avond helemaal 'af'. Wanneer gaan we weer?

Olaf Mulder
03/02/2014
Vorm en inhoud

Natuurlijk genoot ik van de briljante 'show', maar ik was wel blij dat in deel II er een echt drama bij kwam in de vorm van een soort Don Giovanni-geschiedenis. Echt ontroerd was ik echter zelden. Als ik bij een volgende productie van De Appel in de recensies lees dat er weer weinig spannend verhaal in zit, zou me dat doen besluiten maar eens niet te gaan. En dat terwijl ik al heel lang bewonderaar van De Appel ben en ik dat gezelschap een warm hart toedraag.

Marie-José
03/02/2014
Wat een prachtige voorstelling!

Wat hebben we weer genoten! Ons lekker laten onderdompelen in het leven en beleven van Casanova en zijn tijdgenoten. Het was weer tot in de puntjes verzorgd met creatieve invalshoeken,vernuftige techniek, mooi spel, prachtige kostuums, fantastisch decor en entourage en vooral heel mooie en passende begeleidende muziek. Bedankt aan de hele Appel-crew!

Annemieke
03/02/2014
Mooie avond

We hebben weer genoten! Mooi spel, verrassend decor (hoewel we wel vinden dat het steeds 'mooier' wordt), geweldige acteurs en heerlijk eten. Een fijne avond, met een klein zwart randje ... we zullen de heren Greidanus zeker gaan missen.

Fam. Jansen
03/02/2014
Altijd een belevenis

Vrijdag 31 januari: het is altijd weer een belevenis, een marathon van het Appeltheater. Bijzonder als altijd: het decor, de zang, de kostuums... daarnaast de zeer gedreven en getalenteerde acteurs! Dank, wij maken een diepe buiging voor jullie. Ook deze marathon was weer van een prima maaltijd voorzien. Wij kijken uit naar een volgende keer.

Maarten Pieters Rotterdam
03/02/2014
Casanova

Prachtige voorstelling gezien op 31 januari. Alles klopte: als vanouds helemaal okee. Onder de indruk en enigszins met zwaar gemoed weggegaan. Waar jullie bij De Appel altijd in slagen: kanten van de mens en het bestaan laten zien die soms niet de vrolijkste zijn. Bijzonder voor mij was dat ik een vrouw tegenkwam. We wisten zeker dat we elkaar kenden. We zijn er echter niet achter gekomen waarvan. Een wonderlijke ontmoeting die wel paste bij het stuk. Ik vergat haar mijn kaartje te geven?

Emiel van Berkum
02/02/2014
Schitterend spektakelstuk

Wat was dat een schitterend spektakelstuk met een ongelooflijk ingenieus decor. En inderdaad, misschien waren er in het derde deel iets te veel plaatjes uit verschillende landen, maar dat waren dan ook wel heel fraaie plaatjes uit o.a. Pruisen. En misschien heeft het iets minder diepgang dan andere stukken van De Appel, maar genieten was het met veel mooie vondsten, ook in de tekst. En natuurlijk weer uitstekend gespeeld. En als je namen van spelers gaat noemen, noem je ook sommige namen niet. Dus eigenlijk wil ik dat niet doen, maar ik kan niet nalaten toch Hugo Maerten even te noemen die ik vond schitterend in al zijn rollen van Kardinaal tot Markiezin (die laatste vooral).

Paul de Waart
01/02/2014
Goede ontspanning

Fraai toneel met ingenieuze snufjes in mooi decor. Ook veel waardering voor de keuken.

Joyce
01/02/2014
Als altijd weer genoten van DE APPEL

Mijn man en ik (Appelvrienden) bezoeken al 36 jaar de voorstellingen van Toneelgroep De Appel en hebben bijna alle voorstellingen gezien. Deze laatste voorstelling was wel een bijzonder oogstrelend gebeuren. Wat een schitterend spel van ALLE spelers. Ik moet toch wel speciaal Aus jr. feliciteren met zijn geweldige prestatie: de hele voorstelling (samen met een ook zeer mooi spelende Bob Schwarze) op het toneel en overtuigend zijn rol spelend of het hem zonder enige moeite afgaat. Wat een prachtige kostuums en pruiken hebben we langs zien komen in de 160(!) rollen. En dan deze keer een nog meer bijzondere speelruimte, aan het water. We zien Aus Greidanus sr. met lede ogen zijn groep straks verlaten. We zullen zijn leiding zeker missen. En blijkbaar gaat ook Aus jr. weg bij De Appel, helaas.

Wouter Mineur
30/01/2014
Van Nieuwenhuizen in de hoofdrol

Wat kunnen mensen toch gekloven gaan doen als ze niet permanent geboeid zijn: de adel in Europa uit de tijd van van Nieuwenhuis deden hetzelfde. Terwijl hier een professionele voorstelling gebracht werd met goed spel, zang, muziek en brilliant decorgebruik met goede belichting. Aus jr. in de hoofdrol doet zijn afkomst alle eer aan. Prachtig spel en tegenspel met mooie vondsten. De kostuums voegen werkelijk iets toe, al was het derde bedrijf veel plaatjes kijken. Maar wel toffe plaatjes, en het illustreert de rusteloze man die van Nieuwenhuizen toch wel was. Toch was de voorstelling te lang voor een mooie spanningsboog. Maar ook dat was heel erg van Nieuwenhuizen. De gemiddelde leeftijd van het publiek lijkt echter te hoog waardoor de spelersgroep niet de volle waardering voor De Appel prestatie krijgt. De catering is routineus goed. Toffe avond gehad.

Hans Sjouke
30/01/2014
Een fantastische avond

Wij zijn met onze dochters en kleinkinderen geweest. Zij hebben allemaal genoten van de voorstelling en de voortreffelijke maaltijd. Met recht een geweldige avond. Wij zijn met onze dochters voor het eerst naar De Appel geweest voor de voorstelling 'De storm' en sinds die tijd gaan wij regelmatig. En nu voor het eerst ook de kleinkinderen

Kees Strampraad
29/01/2014
Te lang en daardoor te duur

Ik vind het spektakel te lang en te duur. Door de lengte wordt het ietwat een sleurverhaal met telkens een zet op het amoureuze, welbekende schaakbord van Casanova. Ik vind het te duur omdat nu mensen met meer geld dan modaal naar dit soort voorstellingen komen. Houdt de voorstellingen simpel, wellicht een paar verschillende, met telkens andere acteurs erin. Dan lijkt het niet telkens of er een kopie van een eerdere gebeurtenis wordt verbeeld. Ik zou het eten voor de voorstelling plaatsen voor mensen die dat willen, die dat niet willen hoeven dan minder te betalen, en is de voorstelling toegankelijker voor meer toneelliefhebbers. Ik vind het hele gebeuren te protserig en geldverslindend.

Rudolf Borsboom
29/01/2014
De eerste keer

Voor mij was het de eerste keer dat ik in het Appeltheater was. Vooraf had ik zo'n zin in een kostuumstuk dat ik mijn vrouw vroeg of zij zin had om mee te gaan. Beide komen we zelf uit de toneelwereld (zij, souffleuse bij de Haagsche comedie en amateurtoneel) (ik, 25 jaar amateurtoneel). Dit stuk Casanova hebben we beiden als zeer prettig ervaren, de kostuums, het spel, de livemuziek, de belichting fantastisch!! Zelf let ik ook op de techniek (changementen) het geruisloze varen, de bruggen op en neer enz. Kortom wij hebben een fantastische avond gehad en als laatste de complimenten aan de kok (catering).

Dieuwke Oonk-Mulder
29/01/2014
Fantastisch schouwspel

Wat hebben wij genoten van deze marathon Casanova. Dat dit allemaal mogelijk is in jullie theater, de enorme hoeveelheid water en varende pontons. En wat een toewijding, de kostuums, de pruiken zijn zo prachtig gemaakt. Ook nu weer een prima catering. Dank aan jullie allen.

Ellen van de Craats
28/01/2014
Prachtig

Wat een prachtige voorstelling! Van het begin tot het eind hebben wij genoten van het acteren, de kostuums, de muziek, de humor... Kortom het was een heerlijke avond met niet te vergeten een heerlijk diner tussendoor.

M. van Aerssen
28/01/2014
Positief oordeel over Casanova

Wij genoten van de uitvoering van Casanova. Zat goed in elkaar, al hebben we bij De Appel ook wel nog betere uitvoeringen (van andere stukken) gezien.

Suse Meffert
28/01/2014
Mooie avond

Prachtige voorstelling, spelplezier, muziek heel mooi en passend in het ritme van het spel. Het eten was goed en de hele organisatie vlot. Wat een genot, het in deze tijd wat uit de mode gekomen uitbundig toneel.

Marianne Bouwman
27/01/2014
Casanova

Lieve mensen van De Appel, alle acteurs en medewerkers, wat een avond was het weer! Om nooit te vergeten zoals meer voorstellingen uit het verleden. Prachtig gespeeld, gezongen en geacteerd! Mooi samen spel! Omdat ik zo heb genote,n kom ik nog een naar de voorstelling. Aus jr. je doet het zo goed zo was Casanova! Inderdaad koel van buiten, maar o zo warm van binnen dat maakte hem ook zo bijzonder onze grote versierder! Je knecht chapeau! Wat een timing! Alles zo goed in elkaar gezet en alles met elkaar voor elkaar gekregen. Nogmaals!!! Hartstikke goed! Tot gauw weer. Liefs voor allen!!!

M. Hoogveld
27/01/2014
Casanova

Wij hebben genoten! Wat een heerlijke voorstelling. Hoort zegt het voort!

Mieke
27/01/2014
Mooie plaatjes weinig diepgang

Na Odysseus en Herakles had ik hoge verwachtingen. De voorstelling Casanova bleek echter een teleurstelling. Mooie plaatjes, maar weinig diepgang. Personages van bordkarton. Biografisch verhaaltje naspelen. Een gemiste kans van dramaturg en regisseur.

Martin Bakker
27/01/2014
Spektakel

Prachtig gebruik van decor, waterpartij en kostuums, goed spelende en mooi zingende acteurs, een paar scènes voelden wat overbodig, maar verder gedenkwaardige avond.

Klaus Broersma
27/01/2014
Een sprookje!

Heel mooi verteld, het 'derde bedrijf' helaas wat karikaturaal opgeleukt. Niettemin een totaal-gebeuren met de allure van Diaghilev, gaat dat zien.

Patricia Rang
27/01/2014
Fantastische avond

Alweer een fantastische avond gehad in het Appeltheater. Dit jaar om twee redenen bijzonder. Ik heb genoten van de prachtige kostuums en het eten was voortreffelijk.

Henk en Mia glim
27/01/2014
Uitstekende spelers

Geachte dames en heren van het Appeltheater, Het toneelstuk Casanova was heel geweldig en we hebben vooral onze bewondering voor de enorme rol van Casanova (hoe kan hij het allemaal uit zijn hoofd leren, dan ben je toch wel een 'crack' van het toneel, chapeau) ook de medespelers met zovele rollen kwamen geweldig voor de dag, heel knap allemaal. De kostuums waren overweldigend en indrukwekkend en dan het theater gebeuren op het water met zoveel leuke voorvallen en situaties allemaal prachtig; het Appeltheater had zich in een nieuw appel-schilletje gestoken. Alleen één ding was heel jammer, wij zaten eerste rij balkon en Henk keek tegen een dikke paal aan; in vooral het eerste deel hebben we de spelers door de balkonstangen voor ons onthoofd gezien, héél jammer. We zijn niet meer zo jong (bijna 80) en bukken gaat wat moeilijk, maar de hele rij had er last van jong en oud. We begrijpen het, u zult het wel uitgekiend hebben met die leuningen, maar misschien kunnen de spelers meer naar voren gaan staan of heeft u een ander idee. Dit was echt zonde!! Want voor ons was het toch wel irritant die onthoofde spelers. Dan over het eten tussendoor, héél goed van smaak, gevarieerd en lekker en het bedienend personeel was heel attent en oplettend. Beter dan de vorige keer, want toen was het niets bijzonders en zeer gewoontjes. Het was al met al een fijne avond, weer heel iets anders. Ga zo door en we zijn zeker een van uw toeschouwers. Met vriendelijke groet Henk en Mia Glim

Marianne
27/01/2014
Wat een sfeer!

Zoals altijd was ook deze voorstelling weer een feestje! De sfeer, de ambiance, het plezier van het toneelspel, de kostuums, de muziek, de effecten etc. Teveel om op te noemen. Het eten tussen de bedrijven door is zo langzamerhand onlosmakelijk verbonden met deze producties. Enig en goed verzorgd! De rol van Casanova vonden wij wat emotieloos. Het was meer een spel van geschiedkundige feiten van deze persoon. Maar wellicht was dit de bedoeling van het stuk. Wij hebben in ieder geval genoten! We hopen nog vaak te kunnen genieten van deze producties.

Karin Boogaard
27/01/2014
Mooie belevenis

Ik heb me samen met mijn dochter van 17 uitstekend vermaakt. Zij was nog nooit naar een toneelstuk van De Appel geweest en dit was dus wel gelijk haar vuurdoop. Knap hoe het van begin tot eind boeiend was.

Roel Janssen
27/01/2014
Spetterend vermaak

De voorstelling is een warme onderdompeling in de wondere wereld van Casanova. Schitterende uitvoering, prachtige muziek en een inventief gebruik van het water en theater.

Olga Verlinden
26/01/2014
Prima

Wij hebben genoten. Ik vond het spectaculair al dat water. Ik vind het een aanrader. Ook het eten was weer goed.

Ara en Coen Görts
23/01/2014
Een indrukwekkend schouwspel

Wij hebben genoten van Casanova. Vol bewondering voor de mise en scène, het uitbundige spel, de kostuums, de muziek en zang. Wat een energie en enthousiasme is hier door alle medewerkers ingestoken. Maar wij misten wat van de dramatische spanning van vorige marathonvoorstellingen. Wij hopen dat De Appel doorgaat met de marathonformule.

Marijke Brunt
23/01/2014
Mooi schouwspel

De voorstelling Casanova was weer een prachtig schouwspel, maar ik vond het niet zo indringend als b.v. Herakles of Odysseus. Genoten van de muziek, het decor en vooral van Saskia Mees. Op den duur werd het teveel spektakel, mooie kostuums enz. Aus jr. heeft nog niet de magie van Aus sr., maar het is een knappe prestatie. Goldoni was destijds natuurlijk ongelofelijk, daar deed Casanova mij enigszins aan denken. Al met al geen spijt, dat ik ook deze marathonvoorstelling weer bij heb gewoond.

J. Byssen
22/01/2014
Casanova

Als toneelliefhebber viel mij de voorstelling Casanova tegen. Het toneelspel vond ik zwaar over-geacteerd. Ik meen dat we actie 'tomaat' destijds toch niet voor niets hebben uitgevoerd. Misschien is naar de realiteit acteren niet iedereen gegeven, maar verbloem het niet met spektakel gedoe. Met minder techniek komt de acteur meer naar voren als hij kleiner speelt. De Griekse marathons waren stijlvol en hadden een inleefbare inhoud. Casanova vind ik geen aanrader. Jammer een gemiste kans!

mevrouw D. Platt-Parijs
22/01/2014
Fantastische voorstelling

Fantastische voorstelling! Casanova goed getypeerd. De kostuums waren een feest voor het oog. Prachtig die mooie rode kerkelijke geestelijken. Totale duur voorstelling kan korter, vooral na het diner. Genoten van het diner.

Ineke
22/01/2014
Te lang!

Grote waardering voor acteren en kostuums! Daar hebben we erg van genoten! Eten was ook prima verzorgd! Het eerste deel vonden we erg goed. Naar ons idee had het daarbij moeten blijven. Het tweede deel was een verder herhalen van zetten en werd daardoor saai. Het derde deel was weer beter, maar zat wel vol met clichés! Drie landen was genoeg geweest! Het bleef maar doorgaan! Jammer! Weet niet of ik nog eens naar zo'n lange voorstelling wil. Ik had er al twee gezien en die vond ik een stuk beter!

Wilma Frederiks
21/01/2014
Genoten!

Samen met vrienden hebben we weer genoten van een prachtige marathonvoorstelling van De Appel. De elementen die super waren zijn al herhaaldelijk in de voorgaande reacties genoemd. Maar ik deel ook de teleurstelling met een groot aantal commentatoren: het verhaal was oppervlakkig. Een dag later zie je nog beelden, maar meer ook niet.

Jos Gerrits
21/01/2014
Zonder enige inhoud en toch geweldig!

Het stuk was inhoudloos en daardoor in perfecte overeenstemming met Casanova. Hij heeft geen inhoud, maar alleen vorm en uiterlijkheid, waarvan uiteindelijk niets overblijft. Die uiterlijkheid en vorm is schitterend vormgegeven uitgebeeld en verveelde geen moment. De spelers, de decors, het water, de kostuums en de muziek: in een woord fantastisch. Een schitterende middag, bedankt!

Rob Geene en Hendrickje Rijkens
21/01/2014
Oogstrelend en inhoudsloos

Als fans van De Appel en met name de marathonvoorstellingen hebben mijn vrouw en ik genoten van Casanova. Echter, maar voor een deel. Subliem waren het totale toneelbeeld, de ensceneringen, de kleding, de grime, de muziek, de belichting en de techniek, maar zwak was het verhaal dat maar niet kon boeien. Een pluim voor Aus jr. die energieke pogingen deed om het verhaal overeind te houden, maar daar uiteindelijk toch niet in slaagde. Maar hoe wil je ook bij een één-dimensionaal gegeven en dat 5 uur lang? Wij kregen de indruk dat werkelijk alles uit de kast werd gehaald om er maar een boeiende voorstelling van te maken. De vorm moest het gebrek aan inhoud goed maken. En dat ging wringen, alle inzet van de theatermakers en medewerkers ten spijt. Inhoud en vorm dienen in een uitgekiende mate in balans te zijn wil je een boeiende voorstelling maken. We hebben toch genoten en dat kwam door die overrompelende energie van al die medewerkers en omdat wij begaan zijn met De Appel. Wij komen een volgende keer weer!

walther micke
21/01/2014
Spectaculaire voorstelling

In deze spectaculaire voorstelling met prachtige acteurs,bijzondere kostuums en verrassende decors ontbreekt helaas diepgang omdat de maatschappelijke context waarin Casanova zich bewoog niet uit de verf komt.Die achtergrond bestond uit adel in de verschillende landen die met elkaar in oorlog waren terwijl het volk crepeerde. Het antwoord op de vraag die Alain Pringels stelt naar wat er na de orgie komt is dan de guillotine. Ook bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog vervulden de koningshuizen deze perverse rol. Na de verschrikkingen op het slagveld volgen dan de Gay Twenties in de twintiger jaren en de kater van de Tweede Wereldoorlog.

Jaap Pieters
21/01/2014
Prachtig spektakel

De negatieve beoordeling door de recensent van de NRC is onterecht. Het verhaal is knap opgebouwd, wordt door Bob Schwarze bekwaam en geestig verteld en vervolgens spectaculair gespeeld. Ook de maaltijd was prima!

E. Henny
Buitengewoon genoten!

Samen met vriendinnen heb ik buitengewoon genoten van uw voorstelling. Het was fantastisch, ook de prachtige kostuums. En de duidelijke taal, in één woord top tien

Willem Beaumont
21/01/2014
Genoten

Wij waren met z'n vieren en hebben een lichtvoetige, geestige Cassanova gezien. Wij hebben genoten. Het is een sfeerbeeld met humor, ironie en wat tristesse, van de jeugdige overmoed t/m de 'stoffige' oude dag. N.B. ook de catering was goed!

Ton van der Pol
20/01/2014
Onevenwichtig

Ben groot liefhebber van De Appelproducties, heb ook heel veel mooie dingen gezien: de kostuums, de geweldige verplaatsingen over het water, mooie teksten, maar de opbouw in drie stukken had naar mijn idee beter gekund. Er miste een dwingend ritme, een logische opbouw naar een tragisch einde van Casanova. Aus Greidanus jr. heeft naar mijn mening ook (nog) te weinig klasse om de hoofdrol in zo'n stuk te spelen. Desalniettemin een mooie theateravond beleefd, het eten en de crew die dat verzorgde waren super!

J.T.K. Marcelis
20/01/2014
Jammer

Als zeer groot aanhanger van De Appel ging ik bijna blindelings voor een nieuwe theatermarathon. Maar deze keer kon het mij niet boeien. Mooie plaatjes en sfeertekening , maar geen echt verhaal. Veel buitenkant, maar de teksten kwamen niet overtuigend over. En dan dat gedoe met al dat water. Kortom, mijnsinziens geen goede keuze, ook al wordt er - als vanouds - nu en dan sterk geacteerd. Hoe zal het verder gaan met onze Appel?

Tineke
20/01/2014
Tot in de puntjes?

Een event wat totaal was uitgedacht. Complimenten voor de kostuums die allemaal zo waren afgewerkt, alles klopte. Een streling voor het oog. De verhaallijn was zoals Casanova in ons hoofd zit. Het proces van afglijden naar zijn einde zou dieper uitgedacht mogen worden om de aandacht te behouden. Eten heerlijk Italiaans. Een performance die z'n geld waard is. Dank!

Bob en Ridi
20/01/2014
Wervelend en spectaculair

Prachtig stuk weer. Genoten van Casanova, het decor, de kostuums, prima muziek. Er zat alleen niet veel verhaal in, maar dat werd goed gemaakt door de dialogen en de uitgebeelde locaties. Eten was uitstekend! Jammer dat Greidanus sr. ermee stopt als artistiek leider.

Gerda Klievink
20/01/2014
Prachtige teksten

We voelden ons opnieuw getuige van een bijzonder mooie theatermarathon. Het risico van zo'n overzichtelijk publieksreactiepagina is dat je ook reageert op je voorgangers. Dat ga ik niet doen. Wel is het aanleiding om Aus Greidanus jr. te noemen als volkomen geloofwaardig in zijn terugkerende reflexen (met woorden onderstreept) hij kon niet anders. We waren erbij! Natuurlijk alle spelers hulde maar dan toch nog maar speciaal aan Judith Linssen, die mij dit keer volkomen kon boeien in al haar verschijningsvormen. Inderdaad is 't slot wat uitgesponnen en met name door het volop aankleden van die korte fragmenten lijkt 't een beetje een parade die mijnsinziens geen recht doet aan de inhoud van de voorstelling. Maar even goed, zeer bedankt!

Ange de Beer
20/01/2014
Spektakel

Genoten - lust voor het oog - prachtige muziek - verrrasende toneelbeelden. Verhaal wat dun en breed uitgesponnen - maar dit is de moeite waard. Een echte Appelstuk!

Jan Ackermans
20/01/2014
Te weinig casanova uitstraling

Prachtig audio-visueel spektakel, mooie muziek, prachtig decor, geweldige kostuums. Fraai geacteerd, helaas Aus Greidanus jr. had voor mij niet de uitstraling van een Casanova. Aan het eind van het stuk veel geloofwaardiger als Casanavo, maar dan als een Casanova op zijn retour. Had de voorstelling niet willen missen ergo heb genoten.

Kuisch
20/01/2014
Virtuoos

Wat een mooie voorstelling was dit! De sfeer die neergezet wordt raakt precies wat je in de Franse klassiekers over dodelijk verveelde adel leest. Mooi gezongen, sterke hoofd en support act en prachtig aangeklede acteurs. Dosis humor om de leeghoofdigheid af en toe te relativeren. Zelfspot is nooit ver weg. Gaat dat zien!

Cristina Martins
18/01/2014
Zielloos

Ik zag gisteren pruiken in alle vormen en kleuren, ik zag jurken in alle vormen en kleuren, opplak snorren, spuitende fonteinen, regen, sneeuw, donder en bliksem. Maar vooral zag ik zielloos theater. Wat dreef Casanova? Wat maakt iemand tot narcist? Wat gebeurt er als zo iemand zijn podium verliest? Ik heb geen antwoord op mijn vragen gekregen. Het waren mooie, maar inhoudsloze plaatjes die aan mij voorbij gingen. En zelfs mooie plaatjes verliezen hun glans als de ziel eruit is.

Marja van der Aa
Prachtig!

Ik heb gisteravond de voorstelling bijgewoond. Ik ben (vanuit het uiterste zuidelijkste puntje van het land) gekomen en weer zeer tervreden over jullie voorstelling. Prachtig! Ook de maaltijd was weer prima.

Corrie Hermann
16/01/2014
Een vondst!

Een fantastische prestatie van Aus Greidanus sr. om van de enorm grote hoeveelheid informatie en niet te vergeten de vele eerdere opvoeringen een originele vaudeville te maken die voortdurend boeit. De weelderige aankleding (en het voortdurend verwisselen van kostuum door de acteurs) zijn een extra compliment waard. Het einde is iets te lang uitgesponnen en verliest daardoor aan zeggingskracht. En ook een complimentje voor de catering!

R. Einhorn
15/01/2014
Amusante avond

Amusante avond.Weer prachtige aankleding van het theater. Stuk heeft weinig diepgang en geen plot. Bij het laatste deel een keer in slaap gevallen, maar zeker geen spijt van de avond.

Mieke Tromp Meesters
15/01/2014
Prachtige voorstelling

Voor mijn dochter was Toneelgroep De Appel de eerste keer. Ik heb al vaker van hun voorstellingen genoten, zoals bij Herakles, waar ik met mijn zoon was. Het was prachtig aangekleed met mooie vondsten door de waterpartij. Het verhaal was wel wat vlak en minder spannend dan Herakles. De zang en muzikale begeleiding waren prachtig. We komen graag weer naar een volgende voorstelling om ons te laten verrassen

Pieter Paul
15/01/2014
Prachtige voorstelling

Weer een prachtige voorstelling van De Appel en een originele uitvoering, zoals wij De Appel kennen. Bob Schwarze was voor ons de ster van de avond, maar ook de andere rollen waren weer prachtig. Maar toch een kleine kanttekening: er zat n.o.m. te weinig verschil tussen de Casanova als jonge 'held' en de oudere afgewezen Casanova die nog vergeefse en uitgebluste pogingen doet. Maar het was weer een fantastische avond.

Frederiek Muller
14/01/2014
Prachtig gezongen ook

Behalve lof voor allen vanwege het plezier dat mijn dochter en ik ontleenden aan het heerlijk luchtige spel, de schitterende dramaturgie, enscenering en aankleding, wil ik vooral Saskia Mees bedanken voor haar prachtige muzikale aankleding! Buitengewoon heerlijk eten trouwens ook!

Antoinette Herma
14/01/2014
Hulde voor de makers van de kostuums

Zij hebben er een oogstrelende voorstelling van gemaakt, die verder wel aan de lange kant is doordat er weinig ontwikkeling en echte spanning en emotie in zit. Maar al met al toch weer een leuke onderneming van De Appel. Spotten met een ziekte had echter niet gehoeven, wie die ziekte ook heeft/had.

Henriette V.
14/01/2014
Wat een prachtig stuk

Wat heb ik genoten. Schitterend decor met alle vaartuigen/eilanden. En wat een kostuums. Maar de meeste lof gaat uit naar het geweldige spel van Aus Greidanus junior. Het wordt, of liever is een van onze grote spelers. Wat zullen we nog veel van hem genieten. Ik ben een fan.

Colette Versnel
13/01/2014
Indrukwekkend

Fantastische acteurs, indrukwekkend decor, overweldigende kostuums. Kortom weer een ongelooflijk indrukwekkende productie van De Appel. Genoten van begin tot einde.

Loes Janssen
13/01/2014
Casanova

Hulde voor de prachtige voorstelling! Sommige dialogen vond ik wat lang, hadden korter meer zeggingskracht gehad (b.v. die discussie over het komende duel...) maar levendig, verrassend, weer helemaal De Appel.

M.F. Leemhuis-Burger
13/01/2014
Casanova

Een fantastische belevenis, met een aantal onvergetelijke scènes. Het hele stuk was mij wat te lang, het zou denk ik erg winnen als er een aantal scènes ingekort werden. Maar het blijft een topprestatie, met heerlijk eten ook nog!Vooral voor Aus Greidanus jr. alle lof!

Freek Rijkels
13/01/2014
Prachtig kijkspel

Als kijkspel moeilijk te overtreffen, als toneelvoorstelling wat te vlak en een-dimensionaal. De regievondsten, kostuums, belichting zijn allemaal van grote klasse, maar het verhaal mist inhoud. De hoofdrolspeler mist de flair en het charisma om zijn verhaal geloofwaardig te maken.

Adienne Vervest
13/01/2014
Prachtig decor

Het was weer een prachtig spektakel, natuurlijk niet te vergelijken met het boek of de film. Maar dat hoeft voor mij ook niet. Dit was geweldig groots opgezet.

Philip Gelderman
13/01/2014
Teleurstelling

Na het diner gisteravond ben ik met mijn vrouw tussentijds vertrokken. De voorstelling kon ons beiden niet boeien, waarschijnlijk omdat het stuk werd opgevoerd op een luchtige, kolderieke manier, terwijl de acteurs/actrices niet als zodanig indruk maakten. Daarbij stoorde ik mij aan de vrouwelijke rollen van mannen, vooral als dat al te duidelijk was. Al met al kon het toneelspektakel mij niet vervoeren naar de tijd van Casanova.

Anton Brand
13/01/2014
Grandioos en toch...

We hebben een geweldige voorstelling gezien. Echt weer een Appel-productie: groots, qua aanpak, met behoorlijke risico's, veel flair en enorm veel lef. Daar kan ik alleen maar mijn grote bewondering voor uiten. Het is haast onfatsoenlijk en misschien ook wel een beetje gemakkelijk om dan toch ook kritiek te leveren. Ik doe dat toch, maar het is uiteraard positief bedoeld. Naar mijn mening bevat het verhaal van Casanova te weinig spanning. Een echte plot ontbreekt, het einde is bekend en kwam bij mij over als een soort nachtkaars. Dat is nou net waarom ik de grote drama's van Shakespeare en de oude Grieken zo waardeer. Dat neemt niet weg dat ik me tijdens de voorstelling geen moment heb verveeld, mede door de schitterende aankleding en de vele vondsten in het stuk.

Irmgard Bomers
13/01/2014
Niets is wat het lijkt...

Lees mijn blog http://www.winrecept.nl/?p=3897

Ans Koning
13/01/2014
Wat een schouwspel!

Wat een geweldig spektakel heeft De Appel weer laten zien. Ongeëvenaard! Petje af voor Aus jr. met zoveel tekst. Ook voor de anderen van het ensemble in de verschillende rollen. Bewondering voor het eerste en tweede deel. Het derde deel boeide mij minder. Misschien te lang uit gesponnen? Casanova mag wat meer passie en sensualiteit laten zien, wat mij betreft! Complimenten aan Aus Sr. met dank voor alles wat hij voor De Appel heeft gedaan.

Carla van der Poll
13/01/2014
Oogstrelend

Het was een feestelijke dag zondag de 13e. Dat is niet gewoon naar een toneelstuk gaan, maar Casanova is een belevenis. Oogstrelend! De beelden van diverse scènes blijven op mijn netvlies. Punt van kritiek is dat ik de figuur Casanova graag meer in zijn tijd had zien geplaatst. Veronderstel dat hij dat zelf niet gedaan heeft, maar na een x-aantal veroveringen snakte ik naar meer inhoud. Als een mens zich niet kan 'verdiepen' dan ontstaat bij mij de behoefte aan diepere lagen en meer betekenis, al was het maar de persoon van Leduc geweest. Die deze rol trouwens uitstekend speelde.

Yolande Kolstee
13/01/2014
Mooi-maar

De voorstelling was indrukwekkend, prachtig vormgegeven en bij tijden hilarisch. Het was voor mij echter op een gegeven moment teveel een komedie met telkens dezelfde intriges. Er was een overdaad aan scènes met bootjes, hoe zeer dat op zich zelf juweeltjes waren. De figuur Casanova kwam niet uit de verf, ook niet in het laatste deel. De reden van zijn gedrag, de relatie met zijn moeder, het bleef allemaal vlak.

Frank
13/01/2014
Spektakel

Het was dit keer een feestelijke avond. Prachtig toneelbeeld, water, mist, regen, licht, geluid en muziek, zang en spel natuurlijk. Casanova, een vreemde historische figuur met al zijn contacten met veel hooggeplaatsten dames en heren in veel verschillende landen is fantastisch benut voor dit kijk- en luisterspel. Het diner geserveerd aan de lange tafels was lekker en leidde tot onvewachte contacten met de overburen

Esther
13/01/2014
Geweldige setting, wisselende inhoud

Belichting, enscenering, muziek en kostuums waren prachtig! Tweede deel was duidelijk het beste. Eerste deel veel herhaling, weinig vaart. Derde deel vooral mooie kostuums, maar weinig echt nieuwe verhalen. Jammer dat de verteller soms wel heel expliciet het verhaal vertelt en het dan vervolgens ook nog een keer gespeeld wordt. Er mag best wat meer aan de verbeelding worden overgelaten! Buikje van Casanova mag ook wat strakker.

Laetitia Lindgren
13/01/2014
Typisch DE APPEL, heerlijke avond

Genoten van de prachtige kostuums, indrukwekkend decor en belichting en mooi toneelspel, unieke combinatie die alleen door De Appel zo wordt neergezet. En dan ook nog een heerlijk diner in de pauze, kortom een feestje!!

Erik Melkert
07/01/2014
Prachtige belichting

Naast alle complimenten over deze voorstelling mis ik nog een speciaal compliment voor het lichtontwerp. Bij deze. Ik heb zitten smullen van de plaatjes. Wat een mooie sfeerbeelden, ook in combinatie met spiegelingen door het wateroppervlak en door de regen- en rookeffecten. Na Trilogie van het zomerverblijf (1993) is Casanova opnieuw een heerlijk spektakel op het water. Gaat dat zien!

Tiny Leeuwenburg
07/01/2014
Het was een feestje!

Wij met z'n zevenen hebben genoten van het spel, entourage en uitstraling. Kortom een heerlijke manier om bij De Appel tweede Kerstdag door te brengen. En wat was er heerlijk gekookt en optimale service! Aus Greidanus we zullen je missen.

Hein van der Zande
07/01/2014
Een mooie Tweede Kerstdag

Geweldig wat is neergezet! We hebben genoten. Niet alleen van het spel, ook van de kostuums, de enscenering, De Appel onder water.... Iedere seconde aandacht. Knap zoals het leven van Casanova is neergezet. En niet te vergeten: hulde aan de stagiaires! Tweede Kerstdag 2013, we zullen deze niet snel vergeten!

Anna Dijkhuis
06/01/2014
Spijt dat het meer dan 10 jaar was geleden

Genoten van kostuums, muziek, beweging; verhaal wat dun, hadden van Casanova graag wat meer bravoure gezien. En wat een leuk publiek (aan tafel) en super bediening. Eind dit jaar weer (zie titel).

E.J. Jonkman
06/01/2014
Een marathon te ver

Prachtige kostuums leuk decor, heerlijk eten. Maar... een te arm verhaal, totaal geen ontwikkeling in de Casanova figuur. Een man verleidt vele vrouwen, nou en...? Kortom te weinig om zoveel tijd mee te vullen en dus wat vervelend op het eind. Overigens: laat men op de verstaanbaarheid letten. Wij zaten prima (eerste rij balkon, midden). Degene die het best verstaanbaar was, was de toneelmeester die ons zonder microfoon verzocht de mobieltjes uit te zetten. De rest was te luid, te schreeuwerig.

Jos Praat
06/01/2014
Ga dit ervaren

Het levensverhaal van Casanova wordt chronologisch getoond in een typische Appelproductie: totaaltheater met muziek, prima maaltijd en veel vertier op, naast en in het water. Het kan af en toe wat puntiger en met wat meer humor. Maar 3x anderhalf uur vliegen voorbij en de staande ovatie van het uitverkochte huis spreekt voor zich. Trek je niets aan van recensies en oordeel zelf over dit spektakel.

Neline van der Loo
06/01/2014
Fantastisch

We hebben een fantastische avond gehad en erg genoten van de prachtige decors, aankleding, kostuums, muziek. En ook het eten tussendoor was erg goed verzorgd. Kortom: Totaaltheater! Echt jammer dat sommige recensies wat negatief waren. Zo zie je maar weer dat je vooral zelf moet oordelen!

Paul van Dijk
06/01/2014
Mooi spektakel, spel minder

Het decor, het schouwspel, de muziek en de liederen, die waren allemaal fantastisch! Het spel ook, behalve van de hoofdrolspeler. Het was genoeg duidelijk waarover het ging door alles om hem heen, maar hijzelf gaf het geen inhoud, passie. Na het 2e deel is het 3e deel niet sterk, het einde ronduit teleurstellend.

Lia en Ep Booneman Dassas
06/01/2014
Laat je niet altijd leiden door recensenten

Misschien niet het hoogtpunt van Marathons. Maar wellicht leggen wij de lat steeds. Hebben toch echt genoten. We kunnen ons geen betere 2E Kerstdag voorstellen dan bij de Appel. Dank aan Aus Greidanus voor dit mooie afscheid dat hij ons heeft aangeboden.

Auk Duijm
06/01/2014
Mooi maar oppervlakkig

Meer theater dan toneel, vooral het eerste deel. Deel III leek meer op de vakantiebeurs dan op waarachtig toneel. Jammer van al dat moois dat er zo weinig diepgang te beleven viel. Ook daardoor was deel III overbodig vwb de beleving.

Anke Duurtsema
06/01/2014
Geweldig!

Wat hebben wij genoten van deze voorstelling, van mij had het nog langer mogen duren! Wat zullen jullie gelachen hebben tijdens het instuderen, althans dat kan ik me zo voorstellen. De voorstelling is een echte aanrader.

Carsten de Koning en Jhanna Houweling
06/01/2014
Woorden schieten te kort

Woorden schieten te kort om dit omvangrijke, geweldig uitgevoerde, oogstrelende, hoge-school-theater te omschrijven. Laat ik het hier dan maar bij laten! Diepe buiging, hoed af, veel dank!

Nadia
06/01/2014
Prachtbeeld

Vanaf het binnenkomen in de zaal had het decor gewonnen. Wat een mooi beeld en wat gaaf gemaakt. De combinatie met licht, geluid, muziek, zang, de veelheid aan prachtige kostuums, de acteurs in al hun personages en de funensembles in het laatste bedrijf maakte dat ik bleef kijken. Soms iets afdwalend van tekst en spel, maar dat bedacht ik me pas bij het terugkijken op de voorstelling. Prima gegeten, snel aan tafel door het doorgeleiden naar vrije plek en op verzoek extra porties beschikbaar. Alle marathons hebben iets moois; de Grieken blijven mijn favoriet.

Madeleine Lim
06/01/2014
Lang leve De Appel!

Jullie hebben het toch weer voor elkaar gekregen: een fantastische voorstelling Casanova. Wàt een feest in alle opzichten. Laat de recensenten maar kletsen en ga alstublieft door met 't scheppen van zulke mooie voorstellingen!

Denekamp
06/01/2014
Schitterend schouwspel

Een prachtige en boeiende avond. Prachtig decor, mooie kostuums, verrassende details, spetterende opkomsten in bootjes. Een minpuntje: laatste bedrijf duurde iets te lang, een half uur voor het einde begon ik op mijn horloge te kijken. Het eten was heerlijk en ambiance gezellig

dettydeboer
01/01/2014
Verhaallijn niet interessant

Decor en kleding waren grandioos. Een goed verhaal ontbrak helaas, waardoor de voorstelling langdradig werd. Het eten was lekker maar veel te weinig! Erg jammer.

Anja Berkelaar en Dirk van der Veer
30/12/2013
Wat zijn recensenten toch....

Als we op de berichtgeving in de kranten waren afgegaan, dan waren we in slaap gevallen, zo statisch zou het zijn! Wij vroegen ons af welke exquise zenuw in de recensent niet was geraakt? Het was fantastisch, betoverend, soms ontroerend. De scène met de tafels was briljant. Aus in het water als een dodenrijk-scène in je oergeheugen. Laat die recensenten acteurs de tijd geven om in die rollen te groeien. Toneelspelers worden beter naarmate ze het meer gespeeld hebben....Wij zijn fan van De Appel en 'liken'.

Jaap Hoek
30/12/2013
Er zit muziek in Casanova

Bij alle lovende woorden die al gezegd zijn over deze voorstelling sluit ik me makkelijk aan. Persoonlijk was ik (opnieuw) aangenaam verrast door de muzikale kwaliteit. De gitarist(e) suggereerde het ene moment orkest partijen en het andere moment schakelde ze soepel naar tokkelbegeleidingen of vuige rock distortion. Bravo! Ook de koortjes klonken 'kippenvellerig' mooi....

A. Bolhoeve-van der Ree
29/12/2013
Herkenning

Sinds 1979 ben ik iedere keer weer verrast door de creatieve vondsten, de prachtige kostuums en het toneelspel. Een groot feest van herkenning en opnieuw kennismaken. Herkenning is voor mij een deel nostalgie want ik heb als kind in het pand gewoond. Bedankt voor de heerlijke avond en veel succes.

Akke de Bruijn
28/12/2013
Stout

Heerlijke voorstelling Casanova. Ik wil niet herhalen wat anderen op deze pagina al met ons delen. Wat ik eraan toe wil voegen is dat het heerlijk STOUT was allemaal wat we daar zagen. Je wilt al die gekkigheid wat vaker om je heen zien. Met mijn vriendin Margrietha heb ik afgesproken dat we op ons 60ste verjaardag het thema Casanova kiezen. Die jurken fantastisch, dat geflirt heerlijk, dat uitdagende verfrissend. Het leven is een spel, een serieus spel, dat gevierd moet worden. Met lach en traan. En zelfinzicht en zelfspot!

Yke Prins
27/12/2013
Casanova, een genot om naar te kijken

De voorstelling Casanova was een genot om naar te kijken. Juist de stilering en het ingehouden spel waren sterk. Decor en kleding waren een feest. Dat deze voorstelling in de NRC zo'n lage waardering kreeg is helemaal onterecht. Ik hoop dat dit niemand zal weerhouden zijn eigen mening te vormen na het bezoek aan het Appeltheater en dat de wereld in te sturen. Echt een Appelfeest en toch weer heel anders dan een Griekse tragedie.

Koos Vercouteren
25/12/2013
Onvergetelijke avond

Zo'n avond vergeet je niet meer. Een vloer, die voor het grootste gedeelte drijft op een enorme bak water. Prachtige kostuums, bijzondere vondsten, onvoorstelbare pruiken, bijzondere verlichting zelfs 'echte' bliksemflitsen. Tussen de bedrijven door heel aangenaam dineren met uitwisselen van ervaringen en kennismaken met de andere avond- en tafelgenoten. Dit zelfs twee keer. De tweede keer met een keur van lekkere toetjes. Dat was slechts een deel van de ervaring, want ik heb het nog niet gehad over het uitmuntende toneelspel met heel veel afwisselingen en steeds weer nieuwe volstrekt onverwachte ontwikkelingen, veel prachtig gezang, veel mooie muziek en geluidseffecten, mooie acteurs en actrices, enorm betrokken, zeer geconcentreerd, onvermoeibaar. Sterke emoties. Onvoorstelbaar te verwachten wat we zouden meemaken. Nog dagen erna vertellen we vrienden en kinderen hoe de ervaring was, het leek wel op een een hele week cultuur vakantie op Sicilië, maar dan alles op een avond. Het was veel en ook indrukwekkend, bijzondere entourage, gemakkelijk parkeren buiten de deur. Had je nog meer willen lezen? Kortom, meer kan iemand zich niet wensen.

Frida Winklaar Domacassé;
25/12/2013
Wat een feest

Wat een feest om Casanova te zien, te horen, ruiken, proeven en voelen.

Saskia Taat-Piena
24/12/2013
Commedia dell'arte

Ondanks een te mager verhaal met iets te veel van hetzelfde een heerlijke avond! Prachtig spel van de acteurs, schitterende kostuums, technische hoogstandjes met vlotten, in elkaar schuivende tafels etc. De catering was ronduit perfect. Het eten smakelijk en warm opgediend, het personeel zeer klantvriendelijk. Houden deze cateraar! Ik verheug me al op de volgende productie

Hanneke Lankhorst
24/12/2013
Fantastisch!

Wederom een fantastische voorstelling van De Appel, waarbij al onze zintuigen genoten: visueel van de prachtige kostuums en het originele toneelbeeld, auditief van de mooie en mooi uitgevoerde muziek, terwijl onze smaakpapillen gestreeld werden door de heerlijke maaltijd, waarbij je gezellig met wildvreemden aan tafel zit, met wie je binnen de kortste keren Appel-bevriend raakt. En dan het boeiende verhaal over deze bon vivant Casanova en het perfecte spel van alle acteurs. Viva Casanova!

Door Penninga
24/12/2013
Loopt op rolletjes maar..

Liep op rolletjes, prachtig, maar de tekst kon pittiger zijn. Te weinig de lach gevoeld, kleine venijnigheden e.d. Jammergenoeg kleurloos gespeeld. Deze acteur is meer geschikt voor tv, omdat zijn gezichtsuitdrukkingen er wel zijn, maar op toneel haast niet te zien. Goede stem!

Petie van der Waal
23/12/2013
Teleurstellend

Een prachtig schouwspel, mooie kostuums, prachtig decor, mooie muziek. Maar het verhaal was niet geweldig, het spel teleurstellend. Kortom niet te vergelijken met de vorige voorstellingen, erg jammer.

Corry de Vries
23/12/2013
Een prachtig schouwspel

Casanova is een prachtig schouwspel. Prachtig decor, goed spel, indrukwekkende kostuums en mooie muziek.

Annet Ketellapper
23/12/2013
Casanova

We hebben weer genoten van het spektakel. Goed acteerwerk, geweldige entourage, goed eten, kortom een echt avond(je) uit. We verheugen ons nu al weer op een komende productie. Wij zijn er dan zeker weer bij.

laura
23/12/2013
Feestavond

De hele voorstelling heb ik met een grote glimlach rond mijn mond gezeten. Een 'grote slagroom-schuimtaart' kwam langs, en dan van topkwaliteit. We vergaapten ons aan de kostuums, de beelden, we genoten van de muziek. Kortom een topvoorstelling! Wat een inspanning is er weer getroost om iets groots te presenteren. Hulde aan de hele cast en alle medewerkers.

Laura Dessens
23/12/2013
Complimenten voor Guus van Geffen, Marrit van der Burgt en Sara Meerman

Een groots schouwspel en daarom neem ik mijn hoed af voor Guus van Geffen.

Bob
23/12/2013
Prachtige uitvoering

Zeer genoten van zowel de voorstelling als het decor en kostuums. Daarnaast was het perfect verzorgd, goed eten en een heerlijke sfeer. Veel succes met deze bijzondere voorstelling die iedereen van harte aanbevolen kan worden om te zien!

Letty Adelaar
23/12/2013
Feest

Wat een geweldige voorstelling! Een groot feest. Blij dat NRC ongelijk heeft. Maaltijd was ook erg geslaagd.

Jorie Berlijn
23/12/2013
Genoten!

Het was een fantastische avond. Wij hebben genoten van het spel en het eten. Echt een leuke avond uit (alleen Casanova kan wel iets vriendelijker kijken als het publiek enthousiast klapt......).

Miriam Redeke
23/12/2013
Complimenten

Had hem ook al op Facebook gezet, maar doe het hier graag nog eens over: En weer zo'n prachtige marathonvoorstelling! Complimenten aan de spelers voor hun acteer- én zangprestaties; de prachtige muziek, decor, licht en de schitterende kostuums. En nog eens heel lekker eten ook. Kortom: een dagje om niet gauw te vergeten!

Margreet Mulder
23/12/2013
Weer fraai

We worden al jaren door De Appel verwend met schitterende voorstellingen en dat is ook nu weer het geval. De creativiteit waarmee De Appel haar ruimten gebruikt is uniek. Schitterende decors, kostuums, muziek, mis en scène en flow, je komt ogen en oren tekort. Naar mijn bescheiden mening miste het verhaal een beetje een spanningsboog, maar dat is dan ook het enige. Ga vooral zo door met mooi werk maken!!

Don Barents Den Haag
23/12/2013
Verleidende Casanova

Mijn vrouw Ivy en ik hebben 6 uur van senior en junior Aus Greidanus' Casanova intens genoten. Uiteraard ook van de hele sexy cast. Wat een spel in een te gek decor. Prachtige kleding. Tijdens het prima diner kwamen we met enthousiaste Arnhemmers in gesprek! De Gemeente Den Haag kan met deze gastentrekkende producties trots zijn op De Appel.

Pieter Louwers
23/12/2013
Een mooie avond

Een heel mooi spektakel met uitstekende visuele vondsten in een schitterend decor. Daarvoor zijn duidelijk alle registers open getrokken. Minder enthousiast zijn wij over het stuk qua inhoud en vertoonde spel. Dat bezwaar betreft vooral het weinig boeiende derde bedrijf.

A. Boumans
23/12/2013
Casanova

Wij, Anneke, Leon en Marianne hebben bijzonder genoten van jullie voorstelling - spectaculair - gebouw erg gezellig - eten uitstekend dus tot de volgende keer! groet en fijne feestdagen

B.F. Keulen
23/12/2013
Grote klasse

Prachtige combinatie: met verve gespeeld, knappe techniek in het decor en wat een kostuums. We hebben van begin tot eind genoten.

Babet Blangé
23/12/2013
Fantasie en vakmanschap

Op 20 december hebben wij met onze gasten genoten van jullie bijzondere voorstelling. Wij zaten op het puntje van onze stoel. Zulk theater zie je nergens, je wordt meegenomen in een wereld waarin alles tot leven komt. Een geweldige combinatie van creativiteit, fantasie en vakmanschap. Ook prachtige teksten trouwens! De maaltijd was heerlijk en vers, al zaten wij wel achter in een koud en tochtig hoekje op gammele banken. Maar dankzij de kok hadden wij bij het dessert een prachtig tafeltje!

R. Hoekstra
23/12/2013
Casanova

Ik heb genoten van dit prachtige spektakel. Een echte aanrader! Ik hoop dat er nog vele zullen volgen.

B. en K. van Ittersum
23/12/2013
Casanova

Het was een mooi spektakel en er werd goed geacteerd. Wel vonden wij de verschillende scènes weinig samenhangend en misten wij een boeiend levensverhaal. Hierdoor werd het stuk als geheel wat lang en was enige bekorting en stroomlijning op zijn plaats geweest. Veel waardering voor al diegenen die aan de voorstelling hebben meegewerkt!

Tineke Nieman
23/12/2013
Een ware belevenis!

Wat een geweldig spektakel! De Appel flikt 't 'm weer: waanzinnig mooie voorstelling waarin alles klopt: mooi acteerwerk, schitterde kostuums, waanzinnige muzikanten en wat een supermooie sound en dat alles in een geweldig decor. TOP!

Astrid Berendsen Klaui
23/12/2013
Absolute top

Beter dan dit kan toneel niet zijn. Absoluut geweldig. Wat een topavond. Acteurs met zoveel verschillende rollen. Kleding, decor, super! Jammer dat dit de laatste marathon is. Neusje van de zalm wat toneel betreft. Aus jr. je was een fantastische Casanova. Volkomen geloofwaardig!!!

Andries Forger
23/12/2013
Fabelachtig

Fabelachtig, zo noemde mijn partner deze voorstelling. Die mening deel ik helemaal. Het was weer een voorstelling die je alleen bij De Appel kan meemaken.

M.E. Van Ruyven
23/12/2013
Fantastisch!

Geweldige productie! Wat een vaart, wat een prachtige kostuums, wat een schitterende muziek en bovenal wat een buitengewoon spel! De tijd vloog en te snel stonden we weer buiten. Spectaculair!!!

Jaap de Bussy
23/12/2013
Het Appeltheater toont op sprankelende wijze zijn meerwaarde

Het klassieke verhaal is gegoten in een frisse uitvoering. Het decor is innovatief en verrassend en het spel is subliem. Een prachtige balans tussen drama en humor. De hele avond, afgewisseld met weer een heerlijke maaltijd, is in een zucht voorbij. In de auto terug dat ik: wat kan Aus sr. trots zijn op Aus jr. en wat ligt er een prachtige toekomst voor Aus jr. op de planken. We moeten vaker gaan: savoureer het leven....

Rieneke
22/12/2013
Klasse!!!

Dit was weer echt Appel totaaltheater. Fantastisch. Complimenten voor allen maar in het bijzonder voor de kostuumontwerpers en de naaisters. We hebben de recensie in het NRC in het geheel niet herkend.

Ina Vermeulen
22/12/2013
Mijn verjaardagsfeestje

Het was een voorrecht mijn verjaardagsfeestje met 70 gasten bij jullie te vieren. We hebben enorm genoten van dit 'totaaltheater', waarin de samenwerking van zo velen tot een prachtige voorstelling werd. Complimenten aan tekstschrijvers, regisseur en spelers en alle medewerkers aan muziek, techniek, catering en organisatie. Wens jullie veel plezier en succes bij alle volgende voorstellingen.

Henk Hebels
21/12/2013
Feest!

Wij hadden al van een voorproefje genoten, door het bijwonen van een viertal openbare repetities. Daardoor verheugden wij ons extra op de uiteindelijke voorstelling. Het was wat ons betreft één groot festijn, met als enige kanttekening dat we het laatste deel net iets te lang vonden duren. Maar overigens was het een heerlijk feest voor oog en oor!

Engel Reinhoudt
21/12/2013
Lof

Ik vond het zo ver om van Goes naar Scheveningen te gaan voor een 'toneelstuk'. Nu zou ik er voor naar Groningen rijden. Heel bijzonder om een levensverhaal zo gedramatiseerd te zien in prachtige scènes, door geweldige acteurs, die een goed collectief vormen, schitterende kledij, goede ondersteunende muziek en dat alles in een onvergetelijke ambiance. En dan tussendoor ook nog lekker eten. Lange leve De Appel!

Jozien van Staalduinen
20/12/2013
Eerste try-out

We hebben genoten van de eerste voorstelling, het spel, de kleding, de originele vondsten van het decor, de muziek en zang. Wat ons betreft was er geen enkele wanklank. Zonder de andere spelers te kort te willen doen, was het prachtig om in Aus Greidanus jr. het spel van zowel zijn moeder als zijn vader terug te zien.

Tamara
20/12/2013
Casanovaaaaa

Fantastische voorstelling! Zeker een must see en een must go!! Echt genoten van alle acteurs, muziek, het verhaal, gaaf decor en natuurlijk de kostuums niet te vergeten. Prachtig! Een leuke avond gehad.

Anne van Goch
19/12/2013
Spetterend spektakel

Casanova is soms grappig, altijd verrassend en steeds weer spetterend spektakel, waarnaar ik graag nog een tweede keer kom kijken. Acteurs, kleding en decor zijn adembenemend en als publiek zit je daar ook nog eens met je neus bovenop. Het is een mooi verteld verhaal. Casanova lijkt mij een goede kandidaat voor de Toneel Publieksprijs!

S. Laan-van Buren
19/12/2013
Casanova

Wij hebben genoten van de voorstelling. Geweldige spelers (zoals we gewend zijn van De Appel). Pracht decor en kostuums. De avond is omgevlogen. We zijn het dan ook helemaal niet eens met de recensie in de NRC!!!! Ook de catering viel in goede aarde.

J. Heringa
19/12/2013
Hoog 'Appelgehalte'

Spectaculaire voorstelling! Hoog 'Appelgehalte'. Over het algemeen zeer goed te verstaan. Prachtig toneelbeeld. De tekst zou hier en daar iets puntiger mogen. Verzorging van de 2-delige maaltijd uitstekend.

Rob van der Hoeven
19/12/2013
Geweldig

Ode aan Marrit van der Burgt voor het kleurige veelzijdige kostuumontwerp. Het decor van Guus van Geffen met al dat water was bijzonder. De creatieve decor veranderingen met de houten pontons op het water plus de liederen en de muziek zorgden dat Casanova warm en kleurrijk naar je toe komt. Zowel Aus Greidanus senior als junior (Casanova) maakten er weer een geweldig Appel-spektakel van. Bedankt voor een heerlijke avond. Wat nu als Aus gaat stoppen?

Sandy
19/12/2013
Genoten!

Vanavond genoten van de voorstelling Casanova. Leuke verassende elementen, een genot voor het oog en het oor! Bedankt voor de mooie herinnering!

Tim Meuldijk
17/12/2013
Wat Mooi!

Heerlijk op 13 december (vrijdag!) naar de try-out geweest met de kleindochters (14 en 15). Genoten van hoe die twee meiden enthousiast zijn van wat jullie met theater doen. Maak er een mooi seizoen van!

Willemien Visser
15/12/2013
Het zindert nog na

Vanochtend werd ik wakker met een prachtig meerstemmig lied in mijn hoofd en zag een vlot met mooie vrouwen voorbij drijven. Overweldigend al die beelden van gisteravond..... ze blijven maar komen. Lust voor oog en oor. Mooi gespeeld! Dank!

Thea Tangel
14/12/2013
Casanova, een meesterwerk

Hoe breng je Casanova tot leven? Aus sr., Jules Terlingen en Alain Pringels kregen dat voor elkaar. Daarnaast de muziek en zang van Carl Beukman en Saskia Mees, de geweldige kostuums, de inventieve techniek en de belangrijke rol van het water. Aus jr. als Casanova en Bob Schwarze als zijn knecht Leduc zijn prominent aanwezig en fantastisch. De kunsten van David en Iwan, het zingen van Judith en Bob. Hugo als de markiezin, Mees als Madame de Pompadour, mooie rollen van Isabella en van Sophie, Eva, Anna, Jonata en Tom. De muzikale begeleiding van Charmayne en Laura. Het vele werk zowel voor als achter de schermen. Eten en drinken maken de voorstelling compleet. Een voorstelling waard om gezien te worden!

Esmeralda Geurst
13/12/2013
Voorstelling broer Casanova

Als Casanova aan zijn broer vraagt of hij zijn broer is, zegt hij: dus jij bent mijn broer. Ja, zegt zijn broer. Ze vonden, dat ik op je leek. Naar mijn bescheiden mening moet het zijn: ze vinden dat ik op je lijk.

| Meer