Cape Fear 1

Tuin van Holland

Het repetitieproces

Het maken van een voorstelling als Tuin van Holland wordt door het hele gezelschap gedragen. Zo wordt er momenteel op zeven locaties tegelijk gewerkt. 

Locatie 1: Aus Greidanus regisseert Het rampjaar, Barnevelt en De Opstand

Aus Greidanus regisseert De Opstand

Boven in studio I van het Appeltheater werkt Aus met een kleine groep spelers aan de tekst over de lynchpartij op de gebroeders De Witt. Tijdens de eerste repetities werd er zorgvuldig gelezen, geschrapt en herschreven. De tekst werd tot op het bot op zijn betekenis onderzocht. 

Locatie 2: David Geysen regisseert Water, Jules Terlingen regisseert Geld & Geloof en Bob Schwarze regisseert De Koloniën.

David Geysen regisseert Water

Op basis van een enorme hoeveelheid teksten met verhalen over Nederlanders en water, filterde, koos en schreef David een tekst. Op basis van het thema water en vooral met veel water improviseert David, zoekend naar treffend beeldmateriaal, met zijn spelers in de Appelloods aan de Laan van Poot. 

Locatie 3: spelers verzamelen ideeën 

De acteurs, die niet aan het repeteren zijn met Aus of David, verzamelen ideeën voor de scènes en sketches voor de Markt.

Het gezelschap is opgedeeld in drie groepen die steeds tegelijkertijd aan een onderdeel van Tuin van Holland werken. 

Locatie 4: Fred van de Schilde houdt het overzicht 

Fred van de Schilde

Productieleider Fred van de Schilde stuurt zijn technische ploeg van de ene naar de andere ruimte. Hun eerste zorg is het speelklaar maken van studio II, zodat David daar met zijn spelers zo snel mogelijk kan repeteren. 

Locatie 5: Guus van Geffen ontwerpt toneelruimtes 

Guus van Geffen

Er wordt in hele Appeltheater gespeeld. Er moet dus behoorlijk wat verbouwd en opgebouwd worden. Daarnaast spelen op dezelfde avond twee totaal verschillende stukken in dezelfde zaal. Water en Barnevelt spelen bijvoorbeeld allebei in studio II. En de grote zaal wordt zowel apart als in combinatie met de foyer gebruikt. 

Locatie 6: Annelies de Ridder ontwerpt kostuums 

Annelies de Ridder

We hebben ze nog niet geteld... maar het aantal kostuums dat nodig is voor Tuin van Holland is gigantisch. Het kostuumatelier draait nu al op volle toeren! 

Locatie 7: van affiches tot en met catering 

Ook de kantoormedewerkers (ze worden dikwijls vergeten) draaien op volle toeren. Er wordt hard gewerkt aan de organisatie, de planning en de kaartverkoop van Tuin van Holland.  
| Meer