Zeezicht 3

Zie de mens

In de media

Zie de mens

Arie de Mol bij Wierook en Pepermunt

Regisseur en artistiek leider Arie de Mol op zaterdag 28 maart 2015 te gast bij Wierook en Pepermunt - NCRV

Gesprek met Arie de Mol en Johan Doesburg

Een unieke gebeurtenis in de Haagse theatergeschiedenis: de twee grote gezelschappen van de stad maken elk een voorstelling op basis van de Bijbel. Zie de mens, de eerste regie van Arie de Mol als artistiek leider van Toneelgroep De Appel, vertelt het verhaal van Jezus en zijn volgelingen. Genesis, ook wel de afscheidsvoorstelling van Johan Doesburg genoemd bij het Nationale Toneel, focust op het eerste Bijbelboek en richt zich daarbij vooral op het verhaal van aartsvader Jacob.
Dat beide gezelschappen de Bijbel bewerken voor een marathonvoorstelling is puur toeval. Ook al liepen beide regisseurs al jaren rond met ideeën voor dergelijke voorstellingen.

Zondag 29 maart 2015 was Johan Doesburg te gast bij Arie de Mol. Dramaturg Alain Pringels sprak met hen over hun beider voorstellingen. Op 26 april is Arie de Mol te gast bij Johan Doesburg in het Zuiderstrandtheater. Een gesprek na de premières van beide voorstellingen dat geleid zal worden door Remco van Rijn, dramaturg bij Nationale Toneel.
Gespreksleider en video editor: Alain Pringels
Video: Mascha van Rhee
Meer informatie over Zie de mens
Meer informatie over Genesis

| Meer