Cape Fear 1

Blik

Publieksreacties Blik - seizoen 2008/2009/2010

affiche Blik, ontwerp Aus Greidanus

(De reageeroptie is gesloten.)

Peter Merry
03/10/2009
Highly recommended!

Watched Blik at DeAppel. Great Commedia dell'Arte inspired commentary on society today. Highly recommended!

R. Rayner
03/10/2009
Blik is (on)gewoon goed

Een mooie Appelavond. Veel jonge, enthousiaste acteurs/actrices gezien. Prachtig dans- en muziekwerk. De file als metafoor voor het dagelijks leven, herkenbaar en hilarisch. Wij hebben veel plezier beleefd aan deze voorstelling. Aanrader!

Marjan
27/09/2009
Jammer!

Ik kan me voorstellen dat deze voorstelling op Oerol wel werkte. In de zaal van het Appeltheater deed hij dat echter niet. De spaarzame teksten voegden niets toe, integendeel zelfs. Jammer! Zeker vergeleken met Louterbloemen, ook een voorstelling waarin vooral veel te zien was, viel Blik behoorlijk tegen. Positief was wel de goede muziek en zang.

R.E.Kuijper
25/09/2009
Beetje teleurgesteld

Wij zijn 'Appelfan' en Appelvriend en kunnen ons louter fantastische voorstellingen herinneren (Louterbloemen, Ben ik al geboren?, Voor het pensioen, Odysseus, Driestuiversopera enz.). Blik stelde ons wat teleur. Na een veelbelovend en raadselachtig begin waren we vol verwachting. Vooral dat 1 dag verhaal van het ontstaan van de aarde tot aan de mens vonden we erg aardig. Helaas vonden we het verhaal daarna wat dun. Eeen beetje van dit en een beetje van dat. Slapstick à la Laurel en Hardy (sloopscène), het moeilijkste genre wat er is en 70 jaar geleden al perfect door hen gespeeld. Eeen beetje Bertolt Brecht, een beetje Cabaret (met Liza Minelli!) met Geld, Geld, Geld en de Master of Ceremonies (Joel Grey) rol (zangnummer op de auto). Hier en daar zelfs een beetje verwijzing naar nazi-duitsland? Musici waren goed. De zang kwam wat uit de lucht vallen. Ruimte voor goed acteerwerk was er nauwelijks. De filosofisch benadering van 'waartoe zijn wij mensen op aarde' was ons ook te dun, jammer. Maar we blijven Appelvriend! We kunnen ons wel voorstellen dat dit op Oerol een groot succes is geweest.

jorgen
18/09/2009
Heerlijk

Herkenbaar, prachtig decor, goede muziek en fijn om bij aanwezig te zijn.

Rianne
13/09/2009
mooi om te lachen

Het kan dus wel, een stuk snelweg het theater inbrengen. Blik is een geweldige voorstelling en niet alleen op Oerol. De muziek, de timing, de humor en het scherpe randje. Al bij de tweede try-out -die wij zagen- zat het helemaal goed. Een aanrader!

vincent
12/09/2009
leuk!!

Super leuk en leuke autos :) :)

Thea Tangel
11/09/2009
Je komt ogen en oren tekort!

Gaat dat zien! Een fantastische voorstelling met nieuwe en vaste acteurs van de Appel. Het was de 1e try-out en ik heb genoten!

Birgit (via Twitter)
14/06/2009
Mooie voorstelling

Wat een mooie voorstelling! Wist niet waar ik moest kijken.

Mijs (via Twitter)
19/06/2009
Overdonderend

O wat was het fijn, Blik! Zeer bijzonder en overdonderend!

Frank Vogels
18/06/2009
Metafoor voor de maatschappij

Ik ben gisterenavond aangekomen en dit was mijn derde voorstelling van vandaag. Veruit de leukste van de drie! Ik vraag me af of de voorstelling geïnspireerd is door een filefilm die ik ooit zag, L'ingorgo van de Italiaan Luigi Comencini. Ook daarin wordt het leven in een file gebruikt als metafoor voor de maatschappij.

Jos Meijer
18/06/2009
Illegaal

Ik moet je bekennen dat ik de voorstelling illegaal vanaf de zijlijn heb gevolgd, dus ik heb het niet goed verstaan. De teksten verwaaiden voor mij nogal. Misschien komt het daardoor, maar naar mijn zin was de inhoudelijke uitwerking minimaal. Ik vond het vooral qua setting interessant. De massale aanpak vond ik mooi.

Lianne Diederen
18/06/2009
Feest om naar te kijken

Wat een explosie van mensen was dat vanuit die auto's! Goeie muziek ook. Ik kan me goed voorstellen dat mijn emoties ook alle kanten zouden opvliegen, als ik zo lang vast stond in de file. De file als metafoor voor het leven, in Blik zie je de positieve en negatieve facetten ervan terug. Ik vond het een feest om naar te kijken.

| Meer