Motel Detroit 2

Blik

Dinsdag 29 september 2009: Open Theaterdag Blik

BLIK, van Oerol naar Scheveningen

Een ingeblikte maatschappij die tot stilstand is gekomen blikt vooruit en terug. Weegt haar verleden en toekomst en verlangt naar ‘Het eiland van de vorige dag' waar alles groener leek en alles leek te kunnen. Een gemeenschap die danst, leeft en overleeft op de puinhoop van haar eigen geschiedenis.

Aus Greidanus: ‘Vier jaar geleden na de twaalf uur durende voorstelling Tantalus maakte ik als reactie op deze taalmarathon de bijna woordloze clownsproductie En God zag dat het goed was en ook nu, na de tweede marathon Odysseus, keer ik terug naar de stilte, de beelden en de muziek in de traditie van de comedia dell'arte, de clownsvoorstellingen, de beelden en de komedies. Een visuele, groteske en muzikale cartoon met weinig woorden en veel beeld.'

Persreacties

  • ... filmische beelden die het mooiste van Fellini in zich verenigen. (NRC)
  • ... hallucinerende voorstelling. (de Volkskrant)
  • ... Grillig, clownesk, onheilspellend en vol verlangen. Verbeelding aan de macht. (AD)

Speelperiode

Appeltheater, wo 9 september t/m za 31 oktober 2009
leerlingenprijs op woensdag en donderdag € 8,-

lees meer over Blik

Educatie

Dinsdag 29 september 2009. Open Theaterdag Blik, bestond o.a. uit de volgende onderdelen: stukje repetitie bijwonen, per groepje speeddaten met alle medewerkers (acteurs, techniek, ontwerpers, publiciteit, e.a) en 's avonds de voorstelling bezoeken.
e-mail voor meer informatie

| Meer