Zeezicht 2
En God zag dat het goed was

En God zag dat het goed was - seizoen 2004/2005/2006

affiche En God zag dat het goed was, ontwerp Aus GreidanusEen clown zien en triest worden, kan dat dan?

Le Cirque sans soleil

Een leeg zakje dat opgaat als een ballonnetje ... Circusmagie? Een magisch realistische droomwereld opent zich. Zit ik op een filmset van Fellini?

Muzikanten, straatspelers, clowns, circusartiesten, nomaden van alle tijden. De clown is een thuisloze nomade die van plek naar plek reist. Stoelen staan verspreid in de ruimte. Een fanfare trekt door de zaal, zonder doel. De muzikanten, de clowns, komen de zaal binnengewaaid, maar vinden nooit rust. Thuisloos kan een thuis zijn ... De groep rafelt voortdurend uiteen en als ze eenmaal samen zijn horen we de toren van Babel. Een gekwetter van woorden. Zoals vogels in een volière. Praten heet dat. Praten in een woestijn vol mensen waar niemand tijd heeft om te luisteren. Alleen in de muziek vinden ze enige samenhorigheid. Net zolang als het liedje duurt.

Samenstelling en regie Aus Greidanus
speelperiode 17 december 2004 t/m  26 februari 2005

En God zag dat het goed was is een improvisatievoorstelling met nauwelijks tekst. Het is een amusante zoektocht naar het paradijs. (Haagsche Courant). Een milde blik op het menselijk gestuntel. (de Volkskrant)

Lees verder over de clown en de geschiedenis van het circus, clowns nu, clowns komen in alle culturen voor ...

En verder...

| Meer