Scènes November 2016

Hamlet in een dwangbuis, gekneveld en met bloedomrande mond te kijk gezet. ‘De noodzaak? Overleven!’ De kans is groot dat voor Toneelgroep De Appel het doek valt. Shakespeares wraaktragedie symboliseert haar benarde positie. 

Lees verder...

De Posthoorn 27-10-2016

Hamlet is misschien de laatste voorstelling van Toneelgroep De Appel. De gemeente geeft het gezelschap waarschijnlijk de komende vier jaar geen subsidie meer. Een laatste strohalm is 4 november, op die datum beslist de gemeenteraad definitief over de subsidie. “Wat de uitkomst ook wordt, het gezelschap wilde een afscheids/doorstartvoorstelling”, vertelt beoogd artistiek leider David Geysen. “We gaan er sowieso met een big bang uit.”

Lees verder...

Den Haag Centraal 12-10-2016

Bestaan of niet bestaan, that’s the question. William Shakespeare’s klassieke ‘To be or not to be’ krijgt bij Toneelgroep De Appel wel een heel sterke extra-lading. De ‘Hamlet’ die het gezelschap nu aan het repeteren is en vanaf 9 november een maand lang in het Appeltheater speelt, kan de allerlaatste voorstelling van de groep zijn wanneer de subsidiekraan dicht zou gaan. Maar tegelijkertijd is het een soort sollicitatie van de groep naar een doorstart van het gezelschap. “De doodssteek of een wedergeboorte”, zegt regisseur David Geysen.

Lees verder...

| Meer