Publieksreacties

Als u wilt reageren, klik dan hier op Mijn reactie.

Erg onder de maat

Wij vonden Decamerone erg onder de maat.
1e openingstuk: 6,7, 2e Het hart klaargemaakt 7,4, 3e Het lijk: Onvoldoende, De afwijzing was heel zwak!

deel 5

Door een goeie actie van De Appel kon ik donderdagavond het deel dat ik niet had gezien, 'Het hart', toch zien. En dat pakte goed uit want het is een van de meest intense stukken van het geheel. Wat een geweldig spel, over liefde, vermeende ontrouw en alles verschroeiende wraak. Geweldig om hier alsnog bij te kunnen zijn.

Afwisselend

Het was een interessante voorstelling, goed gespeeld; het bijzondere en boeiende was,dat ieder verhaal in een andere zaal werd gespeeld en zo leek het op 4 voorstellingen.Het waren verhalen, maar door de wijze van brengen waren het voorstellingen.

Uniek

Door de vorm wordt de inhoud nieuw en actueel. Spanning, humor, wijsheid. Wat wil je nog meer?! En waar? De Appel is uniek.

Zonder Appel wordt het leven saai...

Sinds enige tijd traditie om met vrienden De Appel te bezoeken. En wederom genoten! Verrassend wat jullie weten te maken van toneel. En lekker anders dan anders. Dus: jullie moeten blijven! Nodig de zuurpruimen van Den Haag eens uit, niet alleen om te kijken, maar ook om met het publiek te praten. Misschien leren ze er wat van!

Geweldig

Wat een geweldige voorstelling! Uitmuntende acteurs, prachtige decors, leuke verrassende details, lekker eten. Het is altijd weer een feest om naar het Appeltheater te gaan. Het team van het Appeltheater is uniek in haar aanpak en moet dan ook zeker door kunnen gaan. Zij brengen KUNST.

Decamerone

Ik heb genoten van een heel goed toneelstuk met ervaren acteurs die verschillende personages neer kunnen zetten. Bij De Appel zit je dicht op het toneel, zie je elk gebaar en elke gelaatsuitdrukking. Dat komt de uitbeelding van toneel ten goede. Jonge en oude acteurs die de emoties in het verhaal tot uitdrukking kunnen brengen. Originele setting en decor. Niet te vergeten ook een lekkere maaltijd!

Weer ademloos

In juni geweest bij de try-out wat een afwisseling weer. Elke keer is het weer afwachten, wat de decors bieden. En altijd ben ik daar weer van onder de indruk. De opening was hilarisch. Kortom voor het 5e stuk graag teruggekomen. Jammer dat het weer voorbij is. Ik houd van dit theater met al zijn acteurs!

Genieten!

Formidabel weer, spel, aankleding, uitstraling. En in het deel Het hoofd muziek van Zappa in zijn doo-wop periode, wat een vondst. Bob Schwarze volkomen in zijn element en een geweldige aanjager. Ook in de bewerking van klassieke stukken blijft De Appel uniek.

Kleinkinderen

Ongelooflijk hoe De Appel het iedere keer weer voor elkaar krijgt om zoveel mensen te boeien met hun spel en creatieve vondsten. Ik zou dit ook erg graag ooit met mijn kleinkinderen willen zien.

Amateuristisch

Ik was zeer teleurgesteld. Vond de eerste drie delen amateuristisch, het laatste deel dat in de kerk speelde met Geert de Jong was het kijken nog waard. Ik herken in dit stuk niet De Appel waar ik sinds het begin van zijn/haar bestaan al naar toe ga.

Decamerone

Ik snap de matige recensies niet. Het was geweldig! We hebben genoten.

Toneelgroep De Appel visitekaartje voor Den Haag!

Opnieuw naar Decamerone, nu het 5e stuk (Het lijk) ook gezien, was geweldig spel en het was ook super de andere stukken opnieuw te zien: Ik ontdekte weer veel nieuws in het spel (anders gekeken? weer nieuwe elementen in de vertolking?). Het eten was ook weer klasse! Jammer dat de Italiaanse kookworkshop werd afgeblazen door te weinig aanmeldingen, wij hadden ons daar erg op verheugd... Misschien een andere keer? Den Haag mag trots zijn op De Appel en over een paar jaar juichend het 50 jarig bestaan vieren, kom op bestuurders, ga er naar toe!!

Gemeenteraad uitnodigen, dan wil ik ze wel begeleiden en ( weg )wijsmaken

Dat ik met 'mijn' gezelschap genoten heb van deze voorstelling is helaas van geen belang meer. Nodig de barbaren van de gemeenteraad uit en vraag ze inhoudelijk te reageren op wat ze gezien hebben. Misschien moet dat van mijn kant komen, maar ik sta er bij de gemeente ook niet al te goed op. Graag zou ik ze als inwoner van Den Haag ontvangen en begeleiden inclusief maaltijd kosten: rekening mag naar (te overwegen valt de begeleider vrij te houden) Jan Oosterheert. Idee???

GENOTEN!!!!!!!!!!!!!!!!

De 4 verhalen uit de Decamerone en de Italiaanse maaltijd vooraf gaven een avond vol bewondering, plezier, waardering en genot. Het spel, hier en daar flink aangezet was: goed, kostelijk, knap, humoristisch en ontroerend. De verschillende locaties waarin de verhalen gespeeld werden gaven de avond zeker iets extra,s, waarbij vooral de kerk en het spel daar samen veel indruk maakten. Goed gekozen! Pluim voor de regie ook. De maaltijd, die bijzonder smakelijk was en feilloos georganiseerd verliep zorgde al voor een prima sfeer om het spel te gaan zien. Zoiets kan alleen bij De Appel! Zoiets kan een stad als Den Haag toch niet missen en de toneelliefhebbers zeker niet!

Weer een avond volop genieten

En weer was het volop genieten geblazen, nu bij Decamerone. Leuke vorm om van zaal te wisselen. De spelers waren goed op dreef. Hele leuke vondsten tijdens de diverse stukken. Soms om echt van te griezelen, soms hilarisch. Knap gedaan. De maaltijd vooraf was al een feest. Lekkere gerechten, leuke gesprekken. Geeft echt een saamhorigheidsgevoel. Voor komend seizoen alweer gereserveerd. DE APPEL MOET BLIJVEN!!

Een memorabele avond

Met zeven mensen hebben we genoten van Decamarone. De spelers waren op dreef; de kleding fantastisch en de keuze van de verhalen geweldig. Om steeds weer naar een andere zaal te gaan.... wat een vondst! Het was ontroerend en we hebben ook veel gelachen. Ik raad iedereen deze avond van harte aan.

Genieten

Een superleuke avond gehad. Na een lekkere Italiaanse maaltijd de 4 delen van de Decamerone gezien. Knap hoe de stukken steeds in andere tijd zijn geplaatst. Maakt des te duidelijker hoe actueel deze verhalen nog zijn. De mens is in wezen in 700 jaar nauwelijks veranderd. Goed geacteerd, prachtig aangekleed, spannende decors. Een topavond.

Decamerone

Enthousiast professioneel en spontaan gespeelde toneelstukken en zeer waarheidsgetrouw met dito geluiden van gebroken ledematen en zo. Heb zeer genoten. De Appel moet blijven dus allen vriend worden!!

Over mijn lijk

Dit als variant op de titel van een eerdere publieksreactie. Want dat gevoel had ik na afloop; De Appel opheffen? 'Over mijn lijk' De Appel moet blijven! met Hoofd en Hart. Wat was het weer mooi en uniek. Op 1 avond in 4 (eigenlijk 5, maar je ziet er maar 4) verschillende zalen/locaties waarbij het slotstuk wel in heel bijzondere toepasselijke locatie was. Wat speelde iedereen weer geweldig. De argumenten om de subsidie stop te zetten raken kant nog wal. En de recensie in de Volkskrant snap ik ook al niet (maar 3 van de 5 sterren). Zonder de anderen tekort te willen doen wil ik toch 'Het Lijk' noemen met geweldig spel van Lore Dijkman. De slotscène met Martijn van der Veen bracht me tranen in de ogen. Wow. Degene die de reactie 'Met Hoof en Hart' schreef: gebruik het aanbod van Decamerone Extra als het lukt. Je hebt wat gemist. p.s. Misschien toch het publiek er weer eens op wijzen dat ze niet moeten vergeten hun mobiel na afloop weer aan te zetten (ook de trilstand kan irritant zijn). En ook dat het niet de bedoeling is foto's te maken. Achter mij gebeurde dat (zonder flits; dat moest er nog bijkomen), maar het fotoklik geluid was storend.

Dit vind je alleen bij DE APPEL!

Met 7 vriendinnen Decamerone bezocht op donderdag 16 juni. Het was als vanouds: sprankelende voorstellingen, steengoede acteurs en ook: geweldige sfeer rond de bar, bij het - overheerlijke - Italiaanse eten en met leuke en attente medewerkers! Ik ga zaterdag 25 juni op herhaling mét Italiaanse kookworkshop /diner en weer 4 voorstellingen, waarvan er één dan weer nieuw is! Den Haag mag DE APPEL nooit afvallen: GAAN KIJKEN EN BELEVEN!!!

Geweldig!

Zondag genoten van een geweldig mooie vertolking van Decamerone. Elke keer weet Toneelgroep De Appel weer te verrassen! Alles klopt! Daarom: DE APPEL MOET BLIJVEN!

Geweldig

Na jullie geweldige voorstelling(en) ben ik uit enthousiasme de originele verhalen nog eens gaan nalezen in de Decamerone. Natuurlijk bemerk je dan dat de regie hier en daar kleine maar ook wel grotere aanpassingen heeft aangebracht. Dat doet overigens niets af aan de grootse wijze waarop jullie de sfeer van deze vroeg-renaissancistische verhalen hebben getroffen. Hulde!

Met hoofd en hart

Zeer genoten woensdagavond 15 juni van een heerlijke Italiaanse maaltijd en vier prachtige eenakters naar Boccaccio's Decamerone. De laat-Middeleeuwse verhalen indringend vertaald naar deze tijd, maar de thema's liefde, lust, trouw en bedrog zijn van alle tijden. Prachtig gespeeld! DE APPEL MOET BLIJVEN!!!

Decamerone

Een heerlijke Appelmiddag. Mooi toneel. Prachtige kostuums en wederom mooie speelplekken. Jullie moeten blijven.

Recensie gaf verkeerde indruk

Uit een recensie in de NRC hadden mijn vrouw en ik de indruk gekregen dat de voorstelling van de Decamerone niet zo goed zou zijn, maar niets is minder waar. Wij vonden hem geweldig! Zelfs beter dan vele Appelvoorstellingen die wij in het verleden zagen. Wij hebben genoten van het toneelspel (regie en acteren allebei heel goed), van te voren heerlijk gegeten en tijdens de voorstelling enorm gelachen. De Appel moet blijven!

Genoten

Een fantastische Appeldag: wandelen met Maup om in de juiste stemming te komen, vervolgens een smakelijke Italiaanse maaltijd en vier prachtige verhalen die een lust voor oog en oor zijn!

Decamerone

Wat heb ik genoten van het goede spel. Ik hoop dat de handtekeningenactie helpt, want wat zou het jammer zijn wanneer dit prachtige gezelschap ontbonden zou worden.

Leven, liefde, lust en list

Wat weer een prachtige avond met verrassend en boeiend spel, heerlijk gelachen en soms gegruwd. Vier locaties op 1 avond wie doet dat dit gezelschap na? Vijf verhalen op een avond, wie doet dat dit gezelschap na? 4x (en ik denk 5x) hoog niveau aan spel en spanning, wie doet dat dit gezelschap na? Laat De Appel dus vooral blijven, ze blinken uit in spanning en boeiend spel. Geven ons al jaren veel plezier het hele jaar door!

Principieel?

Opnieuw zijn de grenzen opgezocht. Het hele theater is benut, zelfs de werkplaats van de technici. De apotheose was in de kerk naast het theater. Daar in een oud godshuis in verbouwing liepen grof en subtiel, heden en verleden in elkaar over. Pijnlijk duidelijk welke offers principiële mensen toen en nu nog steeds moeten brengen. Zelfs hun kinderen keren zich van hun af. Tegelijkertijd was illustratief dat de mens toch vaker wil overleven en voor de weg van de minste weerstand en voor zichzelf kiest. Een zinderend slot van een fijne avond. Als De Appel dit niveau vasthoudt en ook uitdiept, zou met haar verdwijnen een groot gat geslagen worden in het Haagse culturele landschap. Dan toont de politiek en het bestuur dat ook zij ruggengraat mist.

verrassend

Zoals heel vaak, wederom een verrassende voorstelling! De 4 verschillende locaties waren top, het spel lekker dik aangezet en veel gelachen. Een echt Appelstuk, bravo. En natuurlijk blijven jullie...

Appel als altijd

Zaterdag jl. een volle Appeldag; schuinsmarcheren! heerlijk eten en 4 verhalen uit de Decamerone. Als altijd bijzonder, zij het soms wel heel plastisch uitgebeeld (het hoofd); het laatste verhaal in een volle kerk was overweldigend. Ja, De Appel moet blijven!!

Appeliaans

Wat een geweldige avond hebben we weer gehad. Decamerone is prachtig. En echt 'Appeliaans'. Iedere keer weer weten deze theatermakers de puurheid van de mens in al zijn pracht, maar ook in zijn lelijkheid zo treffend neer te zetten. De grote thema's van het leven worden helder belicht. De teksten zijn sterk, mooi en zetten je aan het denken. Na iedere Appel-avond voel ik me weer een rijker mens. Dit theatergezelschap mag niet verloren gaan!

Geweldig

Mijn verjaardag gevierd in Appeltheater met een voortreffelijke maaltijd en vier feestvoorstellingen. Geweldig. Wat een spel, werkelijk alle acteurs hebben er een prachtig stuk van gemaakt. Met een voortreffelijke regie en zoals altijd hele sterke en passende decors. Verrassend, het laatste deel in de kerk, helemaal zonder decor. En ook dat paste heel goed in de ambiance van de ruimte. Vraag mij niet waarom De Appel moet blijven, want ik ga een uur vertellen over dit bijzondere theatergezelschap. Morgen gaan we het nog ontbrekende vijfde stuk bekijken.

Ik ben verrast

De voorstelling Decamerone heeft mij aangenaam verrast. Prachtig bewogen spel, verrassende speellocaties en een fijne sfeer. Vooraf de stadswandeling "Schuinsmarcheerders" gedaan, wat ook een verassing was, bijzondere plekken en een fijne gids. Hierna aangeschoven voor een uitstekend diner met aparte gerechten in het Appeltheater. Kortom: een erg fijne zaterdag. Ik kijk uit naar de volgende voorstelling.

Shock

Alle superlatieven schieten bij DE APPEL tekort voor spel, cast, decor, entourage, vindingrijkheid, kwaliteit en wat je maar kunt bedenken bij een theater. En dit geldt ook voor Decamerone. Het is o.n.b.e.g.r.i.j.p.e.l.i.j.k. dat aan deze Appel geen subsidie zou worden toegekend. Ik ben meer dan tien jaar vanuit Zeist trouwe 'klant' gebleven en heb het er nu al twee jaar voor over om vanuit mijn nieuwe woonplaats Sittard naar Den Haag te gaan! Deze keer was er echter wel een shock wat mij betreft. De wijze waarop Lorenzo in 'Het hoofd' werd afgemaakt was dermate wreed en afschuwelijk dat ik me verpletterd voelde. Geen schoner vermaak dan leedvermaak, maar dit was voor mij zo grensoverschrijdend dat ik voor de rest van het stuk bevroren heb zitten toekijken. Het spel verdiende een staande ovatie, maar de inhoud was op genoemd punt zo walgelijk dat ik nog alleen maar kon huilen. De lust om de finale van 'De afwijzing' nog te mogen meemaken, was me helemaal vergaan, en mijn vriendin (uit Tilburg!) en ik zijn maar naar huis gereden. Ik vraag me af of het tuttig of naïef of sentimenteel of star is, maar lachen om beestachtige praktijken (omdat het zo kluchtig wordt voorgeschoteld), is me niet gelukt.

Toneelgroep Appel weer uniek!

Met de eigentijdse vertolking van vijf verhalen Decamerone biedt Toneelgroep De Appel weer toneel 'van de bovenste plank'. Toneel ook in zalen die weer zo zijn ontworpen dat het publiek bij de scènes als het ware betrokken wordt door de geringe afstand tussen publiek en plaats van handeling.

Ik blijf kritisch en verrukt

Altijd het zelfde bij die Appel, tijdens de voorstelling geen tijd om na te denken en de volgende dag begint het gesprek. Wat zagen we. Nog dagen suddert het na. Een Appelvoorstelling hoort een beetje over de top te zijn en toch miste ik tijdens de voorstelling een stukje rust en subtiliteit. Contrast. En het rommelig van het ene verhaal naar het andere lopen, had dat niet beter georganiseerd kunnen worden. Dat het gaan van het ene verhaal naar het andere een deel van de voorstelling wordt?

Iemand moet het doen

Het was een leuke avond, lekker eten, mooie voorstelling, wat minder over de top gespeeld dan voorheen, goed geacteerd door iedereen, vooral de meiden Lore en Jessie waren geweldig! Apropos, in deze periode van strijd om het voortbestaan vond ik het jammer dat noch de voorzitter, noch de artistiek leider of desnoods de zakelijk leider zich manifesteerde met een keihard statement: om met de dichter te spreken: 't is zwaar, maar iemand moet het doen!

Geweldig, die Decamerone!

Mijn echtgenote en ik hebben gisteren enorm genoten van de Decamerone! Zulke luchtige, komische, maar toch ook tragische voorstellingen. Prachtig spel, leuke lokaties en schitterende aankleding. Voor zover mogelijk stijgt De Appel nog in onze waardering!

De Appel moet blijven!

Woensdag 8 juni: Aanschuiven bij de meer dan fantastische Italiaanse maaltijd, kennismaken met onze tafelgenoten, praten over kunst en toneel, samen het glas heffen en dan Decamerone. Wat een genot, al die verhalen. Goed gespeeld, uitvergroot, een genot om je in onder te dompelen. Een Appelproductie waar wij als jarenlange vriend van De Appel weer van genoten hebben. Dit mag niet verdwijnen. Wie dit leest, ga! Je doet jezelf en Toneelgroep De Appel een groot plezier.

Zijn we gek geworden?

Decamerone bewijst dat De Appel moet blijven.

Als van ouds

Weer heeft Toneelgroep De Appel ons niet teleurgesteld. en weer was het net een beetje anders, origineel. Welke groep doet hen dat na. Kortom, genieten en we hopen dat er nog vele van zulke fascinerende voorstellingen gaan volgen.

We hebben weer genoten

De verhalen uit de Decamerone werden prachtig gespeeld. Wat zijn het toch geweldige acteurs bij De Appel! Leuk dat we steeds op een andere plek konden kijken, heel afwisselend. Dank!

Dit mag niet verdwijnen!!

Het was een prachtige avond met geweldige acteurs in een uniek gebouw. Dit mag niet verdwijnen!!!! Dus gaat allen in grote getale kijken zodat de bezoekersaantallen de politiek zullen overtuigen dat De Appel moet blijven.

De Appel als van ouds

Heb vrijdagavond weer ouderwets genoten van de voorstelling Decamerone, daarmee ben ik het mislukte Heijermans experiment weer gauw vergeten!

Decamerone - moet je gaan zien!

Verrassend, humor, heftig, ontroerend. Vier toneelstukken voor de prijs van één. Een voorstelling die natintelt!

Decamerone: gaat dat zien!

Klassieke verhalen in de beste Appel-traditie gebracht: met respect voor de inhoud en universele themata, maar op een luchtige wijze in een verrassende verpakking met altijd weer interessant decor (kerk!). Ter leering ende vermaeck! Première gezien en enthousiast naar huis. Ga met de hele familie want iedereen van jong tot oud vindt dit leuk. En je hebt nog eens wat om over na te praten. Complimenten Appel! En wethouder en gemeenteraad: De Appel moet door want is onmisbaar voor het culturele leven in onze stad. En cultuur is ook economie!

De Appel mag nooit verloren gaan!

Afgelopen vrijdag 03-06-2016 de laatste try-out van Decamerone bijgewoond. Eerst heerlijk gegeten en de voorstellingen waren weer zoals we van De Appel gewend zijn. Prima, leuk, kan nog meer superlatieven bedenken, maar dit theater, deze toneelgroep moeten gewoon blijven!!!!!!

Een heerlijke avond in het Appeltheater

Enorm genoten van Decamerone. Echt weer een geweldige Appel-avond. Ondenkbaar dat De Appel zou verdwijnen. Ik heb de petitie getekend en ik hoop dat velen dat ook doen, want De Appel moet blijven.

De Appel op locatie in eigen huis

De 1e try-out van de Decamerone gezien. De Appel op z'n best! Het is gewoon thuis komen. Elke periode dat De Appel niet speelt duurt te lang. Het mag toch niet zijn dat Arie voor niets naar Scheveningen is gekomen. Dat Jessie en Lore niet meer te zien zullen zijn. Dat Geert niet meer terug kan omdat het theater dicht is? Hoe moet het dan in het nieuwe seizoen? Kom dus massaal naar Decamerone, laat je onderdompelen in de vertrouwde Appelfamilie en sfeer. Kom kijken naar Sjoerd die voor het eerst speelt, naar Bob en Martijn, David en Marguerite, Isabella en Judith, Hugo en Iwan en andere vertrouwde gezichten. Luister naar de muziek, kijk naar het mooie decor, de prachtige kostuums en let op de techniek, die zoals altijd in uitstekende handen is. Dit mag niet verdwijnen!

| Meer

Uw reactie

×