Isabella Chapel te gast bij Den Haag FM Kunstlicht

op 12-6-2016 - audio 1 en audio 2

Toneelgroep De Appel speelt Boccaccio

De Decamerone in vijf eenakters

‘Lachen om het gespartel van de mens”

Door Bert Jansma

In de entreehal van Toneelgroep De Appel staan al zo’n honderd potjes met basilicum klaar voor de Italiaanse maaltijden van straks bij de ‘Decamerone’ van Giovanni Boccaccio. Geschreven tussen 1349 en 1360, geldend als een van de mooiste werken uit de klassieke Italiaanse literatuur, mede bepalend voor de vorming van het moderne Italiaans. De Appel-versie gaat op 4 juni in première, geregisseerd door artistiek leider Arie de Mol: “Uit de honderd verhalen van Boccaccio hebben wij er vijf gekozen. Allemaal mooie miniatuurtjes-met-een-angel”.

Lees verder

Interview Posthoorn met Isabella Chapel en Bob Schwarze

Decamerone, de nieuwste productie van Toneelgroep De Appel, lijkt meer op een festival dan op een voorstelling. Op vier locaties in het Appeltheater en in de kerk ernaast worden vijf korte voorstellingen gespeeld. Volg de lust, perverse of …. route. Acteurs Bob Schwarze en Isabella Chapel gaan voor stijf uitverkochte zalen nu het gezelschap dreigt zijn de gemeentelijke subsidie helemaal te verliezen. “Dit kwam nogal onverwacht. Onze zaalbezetting is bovengemiddeld en we vernieuwen onszelf constant. Laat zien dat je ons belangrijk vindt door een kaartje te kopen en de petitie te tekenen op www.toneelgroepdeappel.nl”, maant acteur Bob Schwarze.

Lees verder...

Interview Scènes mei met Erik-Ward Geerlings en Lore Dijkman

Toneelgroep De Appel speelt de ‘verboden’ Decamerone

List en leugen in de liefde

door Eric Korsten

Hun namen klinken als een klok: Madonna Finale, Ambrogiolo, Restituta, Sismonda, Violante, Girolamo. Edele namen, maar hun verhalen zijn allersmeuiigst. Toneelgroep De Appel zet haar tanden in de beroemde laat-middeleeuwse vertellingen van Boccaccio. Ondeugd verheffen tot iets begeerlijks.

Lees verder...

| Meer