Cape Fear 3
Tantalus

Publieksreacties Tantalus


(De reageeroptie is gesloten.)

Marloes
12/12/2003
school

Ik ga met een aantal mensen van school naar de Try-out van Tantalus (20 dec). Ik heb er erg veel zin in! Heb me al ingelezen met een (proefdruk)boek van bijna 70 bladzijden... Veel succes met de voorstelling!

Bernadette Donders
20/12/2003
Kostuums

Bij zo'n grote productie mag het kostuumontwerp wel eens extra belicht worden. De foto's zijn prachtig. Daar zit een geweldig boeiend proces achter zitten, deze wordt zo onderbelicht (zoals vaak)

Joran
21/12/2003
Wauw!

Ik ben er gisteren heen geweest, samen met Marloes en al de anderen die ze noemde. Het was echt in een woord gaaf! Het was echt prachtig gedaan; Fantastisch toneelspel, hele mooie kostuums, en een prachtig decor dat samen een heel mooi geheel vormde. Daardoor leek het zelfs niet eens zo lang.

Marloes
22/12/2003
Nog een reactie

Sluit me absoluut aan bij Joran! (Hierboven)

Maarten Karssen
28/12/2003
tantalus

zaterdag 27 dec 2003 als een geweldige dag ervaren. We waren met ons drieen en hebben de hele dag genoten van deze marathon voorstelling. Absoluut niet te lang. De dag vloog om. Geweldige acteurs, geweldige kostuums, decor, spel en belichting. Logistiek zat de hele dag goed in elkaar. We zijn van plan om eind mei nog een keer te gaan.

Bert Wentink
28/12/2003
Genieten in de Appel

Ik heb vandaag echt genoten van een prachtige marathonvoorstelling. Het was zo boeiend dat de tijd omvloog. Alle lof en hulde aan alle medewerkers die deze uitvoering mogelijk hebben gemaakt.

William Veerkamp
29/12/2003
Geweldig

Wij waren zeer onder de indruk van de wijze waarop wij gedurende een hele dag werden ondergedompeld in de Griekse mythologie. Werkelijk fantastisch hoe jullie dit hebben gedaan. Dank. William, Willemijn en Inez.

Sandra
29/12/2003
te kort

Ik werd wakker geschud uit een droom en wou dat ik nog iets langer had mogen blijven liggen...

Albert van der Zalm
07/01/2004
Gewoon top!

Beste Gerrit, Aus, Sascha en alle anderen, Ik heb genoten van het begin tot het eind. Zelden ben ik zo ondergedompeld en daardoor een onuitwisbare ervaring opgedaan. Ik kon het niet nalaten om op mijn eigen site de voorstelling aan te prijzen in mijn weblog. Ik hoop dat velen komen kijken en het komen beleven. Albert van der Zalm D66 www.albertvanderzalm.nl

gnoom
09/01/2004
verliefd

zo eens in de paar jaar is er een voorstelling waar je verliefd op wordt... dit was er zo een...

Charlotte van Meer
11/01/2004
Voorpret!

Wij hebben er nu al zin in door de foto's!

Edith de Gilde
11/01/2004
De tijd vloog, ik vloog

Gisteren, 10 januari, was ik er. Toegegeven: in deel vier (na de lunch dus) moest ik mezelf af en toe even knijpen om erbij te blijven. Maar eenmaal door dat dipje heen raakte ik elk besef van tijd kwijt. En na afloop had niet alleen de tijd, maar ook ikzelf vleugels gekregen. Dit is een voorstelling die energie geeft. De Appel op zijn best en dan in het kwadraat. Alles droeg ertoe bij om het tot een belevenis te maken. Ook de enkele keer dat er gesouffleerd moest worden: theater is mensenwerk. Werk van bevlogen mensen, die hun talent inzetten om samen iets moois te maken. Heel, heel veel dank daarvoor.

Anneke
11/01/2004
steeds betere vrienden

Zaterdag 10 januari is omgevlogen. Tijdens de rit naar het theater nog overlegd, 'is het te lang alles bij elkaar dan gaan we eerder weg'. Dat bleek dus niet aan de orde. De pauzes hadden er wat mij betreft zelfs soms uitgekund. Al een aantal jaren zijn wij vrienden en na deze prachtige dag heb ik het gevoel dat we steeds betere vrienden worden. Voor het eind van de serie zien we elkaar zeker nog een dag.

Scholier
15/01/2004
Super!!

Het was een ervaring die ik niet had willen missen!! Ik ben woensdag 14 januari geweest, een dag die ik niet snel zal vergeten! Het toneelspel was heel goed, en het decor en vooral de kostuums zagen er ook erg mooi uit!! Ik ga zeker vaker een keer naar een voorstelling van deze toneelgroep!

Rikie van Blijswijk
16/01/2004
meeslepend

Wat een moed om zo'n stuk te gaan doen. Ik heb genoten van het verhaal, de acteurs, het decor en de prachtige kostuums. De dag was meer dan de moeite waard. Veel succes gewenst bij de volgende voorstellingen.

lex caboort
17/01/2004
Uhhhh

Ik ben nog niet geweest maar ik vind het nu al top. Maar ik ga zeer binnenkort,want je moet zo'n evenement ondergaan hebben. tot gauw

Marjolein Hoogstraaten
18/01/2004
Wauwie!

Hallo alle medewerkers van Tantalus, Ik ben gisteren 17-1-'04 naar de voorstelling geweest. Het was in een woord geweldig! De voorstelling was absoluut niet te lang maar juist zeer boeiend. Er zaten erg veel pauzes in wat op zich wel lekker was maar van mij had er wel eentje uitgemogen. Wat leuk was, was dat als we na een pauze terugkwamen het hele decor omgebouwd was, echt fantastisch! Geweldig decor en ook prachtige kostuums! Ik heb ook nog een Tantalus boek gekocht (voor maar 6 euro!) waar ik echt heel erg blij mee ben! Als de appel weer een nieuw stuk speelt kom ik vast en zeker weer kijken! Dank jullie wel! Marjolein (12)

Koos van Maren
18/01/2004
prachtige theaterervaring

Aan alle medewerkers van De Appel Gister, zaterdag 17 januari was ik jullie gast bij Tantalus. Een fantastische theaterervaring: prachtig ingenieus decor, prachtig spel, boeiend verteld en gespeeld stuk, ik voelde me opgenomen in een andere tijdbeleving. Ook de organisatie en catering was perfect. De dramaturgie mag ook genoemd worden. Genoten dus. Een ding blijft me bezighouden: het eind beeld. Het paar laat de strijdbijl liggen en en gaat een relatie tegemoet...mooi open einde. Maar bij het danken en applaus lag die bijl er nog! Nu tussen publiek en spelers, zo je wilt. Was dat de bedoeling? Vriendelijke groet, Koos van Maren

Wim Kok, Haarlem
19/01/2004
Gewoon geen woorden voor !

Geachte De Appel, Wat een ge-wel-di-ge voorstelling (zaterdag 17 januari). Op alle fronten even geslaagd. Dat anderen dat ook vonden bleek wel uit de aandacht die talloze schoolkinderen direct achter ons voor de voorstelling hadden, zonder het vervelend te gaan vinden, de hele dag door. Dat zegt toch ook wel heel veel, denk ik. Aus Greidanus heerlijk als Peleus en dichter, Sacha Bulthuis als geweldige droogkomiek en een intens dramatische Hekabe. Geert de Jong honingzoet en oerkomisch als Helena tijdens haar rechtszitting. Elektra uitdagend als brutale dochter, Aethra fantastisch gevonden om haar zo neer te zetten, met 2 stokken priemend in de grond en omlijst met geweldige filmmuziek. Achilles onweerstaanbaar over-the-top vet als ie uitgewuifd wordt door een stel bewonderende koor-meiden. Om daarna een kinderlijke Neoptolemos neer te kunnen zetten. Schitterend decor, waarin weer eens duidelijk wordt hoe je met licht en kleding volkomen verschillende sferen kunt suggereren. Odysseus fantastisch als een altijd in de plooi blijvende, bijna lispelende schoft, Agamemnon geweldig strak als een altijd-weifelende, tekortschietende generaal: toonbeeld van verpletterde goodwill tussen hem vernietigende krachten. Prachtige koor-gedeeltes, zoals in de dochters van Priamos. Uitbundige kledij en kapsels. Een tragische Kassandra, nooit geloofd. Marcel Ott, die in zijn 6 rollen toch steeds verschillende personages weet te treffen. En zo zal ik nog wel, onterecht, velen van jullie, hier niet hebben genoemd. Ik heb geen woorden meer over. Een 'kooppie', zou ik als hollander zeggen. Prachtig om te zien, dat schijnbare contrasten als dagelijkse spreektaal, plechtstatige teksten, plechtstatig acteren, ingeleefd spel, 'koor-spel' etc elkaar niet bijten maar juist versterken, ongetwijfeld alleen wanneer in handen van een gezelschap als jullie... Maar ook: perfecte tribunes vanwaaruit je alles prima kunt zien. Ook tijdens de pauzes konden we genieten van een geolied samenspel van de techniek en toneelknechten. Aus, die er steeds aandachtiog doorheen bleef wandelen. Daarenboven alle gasten ook nog eens piekfijn opgevangen, getrakteerd en behandeld. Op alle fronten even verzorgd en uitgekiend. Lekker eten, nooit teveel en een prima en heel vriendelijke bediening. Van harte gefeliciteerd. De NRC-publieksprijs - beoordeling ontbeerde een 11 om te mogen uitdelen, het werd dus een tien. Eén ding: als jullie tijdens de pauzes de zaal iets meer zouden kunnen luchten is dat een verbetering. Bovenin wordt het verder op de dag wel erg benauwd... Nouja, nu heb ik dan toch echt geen woorden meer...

Samantha van Beurden
20/01/2004
KCV handelingsdelen

de voorstelling werd georganiseerd door mijn school.. voor KCV handelingsdelen, dus ik dacht eigenlijk dat het niets zou worden. Het tegendeel is bewezen. Echt het was heel leuk om naar te kijken. Goed en eigentijds, ik zou aan iedereen aanraden om te gaan kijken. Ga zo door Gr. Samantha

Lia Koreman
21/01/2004
Dynamisch

18 Januari 2004 Vanaf het oorverdovend begin van de voorstelling wordt je meegzogen in het Tantalus verhaal. Ontsnappen is niet meer mogelijk. De dynamiek en vaart van de voorstelling is overweldigend. De acteurs zetten een geweldige prestatie neer. Met speciale dank aan Sacha Bulthuis met haar bijzondere vertolking.Voor mij was ze de oermoeder. Mijn vriendin en ik hebben een fantastische dag gehad en vinden dat de publieksprijs aan jullie toekomt. Ook dank aan de catering die origineel verzorgd was. Succes met de komende voorstellingen. Lia Koreman Anneke Groen

Judith Dorren
23/01/2004
geen kwelling maar een feest!!

Met 30 leerlingen en een collega was ik woensdag 21 januari bij Tantalus. Het spoortje twijfel dat ik nog had of het voor de leerlingen wel te doen zou zijn, zo'n lange voorstelling, was een kwartier na aanvang van de voorstelling verdwenen. Het was helemaal geweldig!! Zelden zo genoten van toneel, en heerlijk om te zien dat dit ook voor onze leerlingen gold. Een compliment ook nog voor de organisatie van lunch en diner en de catering in de pauzes, dit maakte het feestje compleet. Dat regisseur en acteurs zich in de pauzes en na de voorstelling onder het publiek mengden bood gelegenheid tot het stellen van brandende vragen en het geven van welgemeende complimenten, erg leuk!! Ik overweeg een tweede bezoek, om nog veel meer moois te ontdekken!

Peter en Marriët van Roosmalen
25/01/2004
Hoezo een Tantalus kwelling?

Wat hebben we genoten van jullie fantastische voorstelling gisteren. Tantalus is een prachtige geschiedenis waarin alle bekende verhalen rondom de huizen en de Troyaanse oorlog boeiend, eenvoudig en beknopt vertelt worden. Wat zijn er toch veel verschillen met de hedendaagse tijd, werden oorlogen in die tijd om een vrouw gevoerd, doen we nu toch geheel anders! Welk een evaluatie heeft de mensheid in al die eeuwen toch doorgemaakt! Het was zeker de moeite om vanuit Enschede effentjes over te komen. Een aanrader dus! Beste Appel je hebt met deze productie opnieuw bewezen dat jullie bestaansrecht hebben. Peter en Marriët van Roosmalen

Joep Thonissen
26/01/2004
HULDE

Beste Appel-troupe. Deze rubriek is eigenlijk te klein om mijn waardering voor de overweldigende ervaring met de Tantalusmarathon aan jullie over te brengen. Wat een indrukwekkend mooi toneelspel,prachtige decors en een goed verzorgde ontvangst en catering! Als bezoeker weet je niet waar je aan begint(12 uur?) en wil je niet dat het eindigt. Een mythe die werkelijkheid wordt!

Dili Hofland
26/01/2004
belevenis

Geen woorden voor, je moet het zien, voelen en beleven...

Ingrid Lezwijn
29/01/2004
Wauw, wat een voorstelling

Proficiat en heel erg bedankt voor een geweldige voorstelling. Ik heb van elke minuut genoten. Alles was af. Schitterend spel van alle acteurs, de eigen sfeer van ieder afzonderlijk deel, kostuums en decor om van te smullen, en de muziek, regelmatig overdonderend. De hele opzet van de dag vond ik zeer goed. Je wordt meegenomen in het totale verhaal, aangeboden in kleine stukken. Elke keer na een pauze was het weer verrassend om te zien hoe het decor aangepast was. Of juist een keer naar de decorwisseling blijven kijken. Dan zie je eigenlijk een tweede geheel ontstaan, een grote groep mensen die samen dit stuk neerzetten. En ondanks de onderbrekingen en kijkjes achter de schermen blijft het totale stuk als 1 geheel staan. Je wordt meegenomen en stapt er aan het eind pas weer uit, moeizaam zelfs. Ik had me nooit kunnen voorstellen dat ik na zoveel uur toneel nog zou verzuchten: jammer dat het afgelopen is. Ik sluit mij aan bij al mijn voorgangers. Een schitterende voorstelling die iedereen zou moeten kunnen zien. Het was de bustocht vanuit Maastricht meer dan waard. Ik hoop dat er meer van dit soort dagen gaan komen. Veel succes met de voorstelling in de komende maanden. Ingrid Rademakers-Lezwijn

Eric Kuisch
31/01/2004
Goed zo? Ja Goed !!

Wat een unieke belevenis om een etmaal in de Appel door te brengen. Het is vooral razend knap hoe laagdrempelig een niet alledaags onderwerp als de Griekse mythologie (letterlijk) tot leven wordt gebracht. Na het eerste bedrijf raak je al snel thuis in het verhaal en geboeid wordt je meegesleept op golven van humor, tragedie en emotie. De acteurs zijn subliem. Carine Crutzen is de gang naar de Appel zeer waard maar ook Sacha Bulthuis is geweldig als de voedster van "99 koningszonen" en aangrijpend als Hekabe die alles verliest wat dierbaar is. In de kleine details bewijst de groep de zorg en kwaliteit die aan dit stuk zijn besteed: prachtig juweeltje van Tineke Schrier als Aethra, speelse muziekkeuze, veel humor en continu een knipoog naar de zaal om in contact te blijven met de gasten die zich soms literaire schoolreisgangers voelen die samen de Grieks/Turkse Appel maaltijd nuttigen; zelfs op het toilet kan je niet aan het verhaal ontsnappen. Ik maak een eind aan dit verhaal en sluit me aan bij de laatste woorden van voedster en dichter: goed zo? Ja goed..Top..gaat dat zien!

Maarten van der Drift
05/02/2004
Tantalus

Ik ben 4 februari naar het stuk geweest via school en ik ben blij dat onze school hierover begonnen is. Het is een onwijs leuk stuk en de buttons die we kregen zijn onterecht:"Ik heb Tantalus uitgezeten". Je bent namelijk geboeid van begin tot eind, het was echt een dag om nooit te vergeten. Alleen ben ik vandaag heel erg moe. Maarten van der Drift V5c, CLD 05-02-'04

Fam. de Jong
07/02/2004
Familie uitje

Ter ere van moeders 50ste verjaardag nam zij echtgenoot, dochters en schoonzoon vanavond mee naar het appel theater... Aan iedereen die -op wat voor manier dan ook- betrokken is bij deze prachtige productie; Wat een geweldige prestatie! We hebben de hele dag ontzettend genoten! Bedankt!

J.J.Reinhard
08/02/2004
Tantalus.Fantastisch.

Beste Appel. 8-2-3004 Gisteravond hebben wij, toneelgroep 'Reflect' uit Den Haag Tantalus ondergaan. Wat een prachtige reis. Een droom die voorbij was voordat wij het wisten. Hoezo, de pauzes zouden strorend zijn, sommige delen minder van kwaliteit. Vergeet deze punten in sommige recensies. Onzin. Aus Greidanus heeft pracht werk geleverd met zijn acteurs. Wij komen nog een keer! Jos, Danny, Gerard, John en Kim.

Tijmen Troost
11/02/2004
Onvergetelijke ervaring

Ik schrijf dit nu net nadat ik met 50 mensen van onze school naar de voorstelling ben gegaan. Ik heb nog nooit zo'n fantastische voorstelling gezien. Er zat zoveel lol, energie, spanning en verhaal in het stuk, er zijn eigenlijk geen woorden voor. De tijd leek voor me stil te staan, en ik kan nog steeds niet geloven dat ik er een hele dag heb gezeten. Omdat ik nu zelf 9 jaar op de theaterschool in Zoetermeer zit heeft deze voorstelling me ook nog wat dingen meegegeven die ik kan gebruiken voor mijn eigen spel. Ik wilde heel graag alle spelers en de crew bedanken voor deze geweldige dag.

camiel sillem
15/02/2004
meesterlijk

met nogal gemengde gevoelens vertrok ik om 10.00 uur s morgens op de fiets richting appeltheater. wat zou het worden een hele zit in ieder geval en hoe zou ik deze dag doorkomen? HET WAS ZO OM!!! ongelooflijk wat een prestatie van toneelgroep de Appel op een uiterst professionele manier wiste de acteurs het publiek gedurende een kleine 12 uur te boeien en niet een keer zijn mijn gedachten afgedwaald tijden s het spel

manon en heleen
15/02/2004
keigaaf

alloooo, twas echt super! we gaan nog een keer man! mazzelllll

Chris Breebaart
15/02/2004
Geweldig

Tantalus is een onderdompeling in een imposant theatraal stuk. Meeslepend verteld en gespeeld; fascinerend. Ik heb genoten! de tijd vliegt; zo tijd al bestaat in een stuk waarin klassieke thema's hedendaags aandoen. dank Appel-groep voor deze creativiteit en dit lef.

Marieke Rapmund
16/02/2004
Dit maak je maar 1 keer mee!

Afgelopen zaterdag ben ik getuige mogen zijn van een hele bijzondere gebeurtenis! Zo'n voorstelling zie je maar 1 keer in je leven en iedereen die kan gaan moet gaan!!! Wat een prestatie, wat een sfeer! In een woord FANTASTISCH!!!!

annie overbeeke
20/02/2004
Spetterend

De voorstelling overtrof mijn verwachting. Als dank een tekening gemaakt tijdens de voorstelling.

José Berger
23/02/2004
Geweldig

Tantalus was echt een bijzonder goede ervaring. Ik wil toneelgroep de Appel bedanken voor deze spetterende show en succes wensen voor de nog komende shows

John Jansen
23/02/2004
tantalus overdonderd

Zondag 22 februari tantalus gezien. In één woord: prachtig. Ik ben blij dat ik zo'n voorstelling heb mogen meemaken. Heerlijk de in- en beleving van de acteurs, mooie muziek, prachtig decor en costuums om van te smullen. Mijn felicitaties voor het gehele ensemble. Voor elke toneelliefhebber is dit een must.

M. van Ditzhuyzen
23/02/2004
prima

Erg genoten van deze dag. De moeite waard. Ik hoop dat het voldoende opbrengt om weer een tijdje vooruit te kunnen.

Frank Demmendaal
27/02/2004
Leuke ervaring

Op 17 januari 2004 ben hebben wij met het Emmauscollege (Rotterdam) voor het vak KCV de voorstelling van Tantalus bezocht. Het was voor mij pas de eerste keer (!) dat ik naar een theatervoorstelling ging. Tantalus was voor mij een unieke en leuke ervaring, nu kan ik trots zeggen dat ik de langste theatervoorstelling ooit in Nederland heb gezien!

moi
29/02/2004
tja....

hoewel iedereen t hier geweldig vindt vond ik dat wel meevallen ik vond het te lang en de stoeltjes zaten niet lekker!! ook vond ik het heel lastig om te volgen ook al heb k al drie en een half jaar latijn en nu ook KCV..maja iedereen zijn mening!

Anky
29/02/2004
Nog Nooit Zo Een Leuk School Uitje Gehad!

Toen ik hoorde dat wij deze voorstelling mochten bezoeken heb ik me meteen ingeschreven, niet omdat ik toen wist dat het zo leuk zou worden,m aar vooral om een ervaring rijker te zijn. Nou dat ben ik! Ik was vaker naar tragedies geweest, en merkte dat dat niet voor mij was weg gelegd. Maar deze voorstelling was geweldig!Ik had eerst gedacht dat ik moeite ou hebben met de tijdsduur, maar dat viel reuze mee! Ik Heb een geweldigge dag gehad, en raad iedereen aan dit te doen, ook als je niet van tragedies houdt!

Lieseroos
29/02/2004
Wanneer komt de Odysseia?

Het was werkelijk een geweldige ervaring dit theaterspektakel mee te maken. Ik heb heel erg genoten en vond het geen moment langdradig. De dag vloog om en ook de lunch en het diner waren "in stijl" en erg lekker! Toch kwam daar het einde in zicht en onverwacht was het dan echt voorbij. Ik was zo aan het ritme gewend geraakt dat het van mij nog wel even door mocht gaan! Dit smaakt zeker naar meer; dus wanneer komt de première van de Odysseia? Ik kijk er nu al naar uit!

Yvonne
01/03/2004
Geweldig!

Zaterdag de voorstelling Tantalus gezien. Vijf jaar geleden voor het laatst in het theater van Toneelgroep de Appel geweest en al na het eerste deel van het stuk had ik al spijt van mijn lange afwezigheid. Het stuk was in één woord geweldig ervaring! Toch maar snel Appelvriend geworden en voorgenomen nooit meer zo lang weg te blijven!

Nils Vermeire
02/03/2004
Woorden schieten tekort

Ik zou niet weten wat ik moet zeggen om Tantalus en haar cast recht te doen. Alles was subliem, het spel, de teksten, de muziek (het getrommel...) en niet te vergeten de catering! Het viel me erg mee, ik dacht dat de lengte van de voorstelling afbreuk zou doen aan de kwaliteit. Maar dat was niet waar, sterker nog, ik had nog wel een paar uur door willen gaan. Het meeslepende verhaal en spel is moeilijk los te laten en het leent zich goed voor nog een paar uur napraten. Nog even de catering... wat een heerlijke griekse gerechten zowel tijdens de lunch als het diner!!! Klasse! Tot slot nog even een extra pluim voor de regie... Wat mij betreft verdienen jullie alle lof en hopelijk regent het straks publieks- en persprijzen!

Friso Jansen
07/03/2004
Adembenemend

Tantalus dat is maar een naam, wat houdt dat eigenlijk in. Je bereidt je voor met je klas en leest een deel van de mythen, klinkt bekend, wat een gruwelijk verhaal maar hoe maak je daar theater van? Dat is wonderwel zeer goed gelukt, door sterke spelers goed gebruik van het simpele decor en ook de prachtige geluiden. Niet te vergeten de special effects (plaatselijke regenbuien e.d.) Prachtig echt adembenemd en zeker niet te lang eerder te kort. Ga zo door! En veel succes met de resterende voorstellingen.

Albert Pol
10/03/2004
Fantastisch spel

Eindelijk was het dan zover en hebben we 7 maart met 7 personen (ouders, broers en zusjes van Judith) de voorstelling van Tantalus zien opvoeren. Wat een voorstelling. Wat een geweldige acteurs zijn jullie, om in dit theater zo'n geweldig stuk neer te zetten. Schitterende decors, kostuums. We hebben ons geen moment verveeld. Alles was keurig verzorgd. De lunch en het diner smaakten ons prima. Nogmaals complimenten aan iedereen. Juut we zijn trots op je en hebben erg van jouw genoten. We hebben een heerlijke dag gehad, die ons geen moment te lang geduurd heeft. Succes verder Fam. Pol

Laurent Boutonnat
10/03/2004
Gewoon geweldig

De voorstelling van 10 maart was geweldig! Over smaak valt wel te twisten! Ik heb soms de neiging weg te dompelen bij een toneelstuk, maar hier heb ik mij geen minuut verveeld! Gewoon pure schoonheid! leerling VWO 5

wtf
11/03/2004
te lang

Ik vond de voorstelling goed gedaan, maar het was te lang. Het eten was ook erg slecht, zeker gezien de prijs die je ervoor moest betalen.

Anoniem
11/03/2004
ETEN!!!

Ik ben gisteren (10 maart) naar de voorstelling geweest. Ik had ook voor het eten betaald. Echter was dit eten ver van naar mijn (en zeer veel andere mensen) 's zin. De lunch bestond uit een soort soep met veel te grote groenten erin. Hier waren de meeste mensen toch nog wel redelijk positief over. Het avondeten viel echter minder in de smaak. Voor 10 euro kan je toch wel iets meer verwachten dan rundvlees met aardappels die in 1 pan zijn klaargemaakt. Een toetje was ook lekker geweest!!! Verder hoort er bij een diner gewoon drinken.

schande
11/03/2004
Censuur!

Volgens mij worden negatieve reacties hier verwijderd aangezien er veel te veel positieve reacties staan. Bij onze groep was zeker niet 99% zo lovend als deze reacties.

Rozemarijn
11/03/2004
10 maart

Hallo! Ik ben gister zelf ook met school naar Tantalus geweest en ik vond het echt heel erg leuk. Ik vond de spelers zeer sterk, evenals het decor en de kostuums. Ook de muziek paste er perfect bij. Natuurlijk zijn er met scholen altijd leerlingen die al met een negatieve instelling erheen gaan, maar om te reageren op het vorige bericht: alleen als je oprecht geinteresseerd bent, schrijf je iets in dit gastenboek. Bezoekers die het niks heeft gedaan, komen hier niks inschrijven. Vandaar denk ik dat er zoveel lovende berichten opstaan. En bij deze nog een! Geweldig! Rozemarijn

Lars
11/03/2004
Geweldig

Geweldige voorstelling, ik heb genoten!

@laurentboutonnat@
11/03/2004
Geweldig

Helemaal mee eens! Een stuk kan je alleen waarderen als je er met de juiste instelling naar toegaat. Als je bij voorbaat al negatief bent, zal je tijdens het stuk niet goed genoeg op kunnen letten. Nogmaals het was geweldig! Helaas moet ik met sommige punten betreffende het eten instemmen, maar dat is niet het belangrijkste op zo'n dag.

Lonneke
11/03/2004
geweldig!

Ik ben gisteren naar Tantalus geweest met school en het heeft echt een grote indruk op me gemaakt!! Mijn complimenten voor de acteurs!!!!

Eva
13/03/2004
Wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hallo, Ik ben een paar weken terug met mijn klas, en 2 leerkrachten komen kijken... en jaa hoor: het was gewoon FANTASTISCH!!! *gaat nog eens recht staan om te applaudiseren* Proficiat aan al de actuers, aan de regiseur, aan de mensen van de belichting en het geluid, aan de decorbouwers, en aan iedereen die ik ben vergeten!!!

niels
14/03/2004
onverwacht goed

Als je zelfs middelbare scholieren met een 11 uur durende voorstelling van mythologische verhalen enthousiast kan maken voor theater heb je als theatergroep een grote prestatie geleverd. Prachtige decors, fantastisch acteerwerk, boeiend verhaal en een beetje humor af en toe. Die te harde stoelen waren alleen een minder prettige verwijzing naar de tantaluskwelling.

Robin Engel
15/03/2004
gepakt door Tantalus

Een krachtige eigentijdse uitvoering van Griekse Mythologie, met af en toe een knipoog we leven tenslotte 2004. De voorstelling heeft mij geboeid vanaf begin tot einde, door het goede spel van de acteurs maar ook door de ingenieuze aanpak van toneel, decors en de vorm van de tribunes. U zit in een amfietheater en maakt Tantalus mee ! toneelgroep de appel heel fijn ..

Iphigeneia en Calchas
16/03/2004
HELP!!!

hallo allemaal, wij gaan dr met school heen en we hebben dr egt geen zin in!! 9!!!uur!!! weet je hoeveel?! wij hopen dat t wel leuk wordt maar..... niet egt veel hoop. en over dat eten... is dat egt zo erg?! en trouwens: calchas is vegetarisch doei kusjes ons

Majken Enequist
16/03/2004
Super, fantastisch en geweldig

Een paar weken geleden heb ik de voorstelling gezien en ben er nog steeds van onder de indruk. Ik vond alles geweldig, echt super! Kon niet beter. Het voldeed compleet aan mijn verwachtingen, en was zelfs nog beter; zoiets bijzonders had ik van te voren niet kunnen bedenken. Wat mij betreft was het absoluut niet te lang, van mij had het nog veel langer gemogen. (ik hoop nu eigenlijk op een vervolg...) Ik vond het enorm boeiend, er gebeurde zoveel dat ik het af en toe heel moeilijk vond om die spraakwatervallen bij te houden, niet omdat het te snel ging, maar omdat er zoveel anders omheen te zien en te horen was. De cast was echt enorm goed. Alle effecten, muziek, decor, zang enz. was ook allemaal precies op de goede manier aanvullend of op de achtergrond. Ik heb een geweldige dag gehad, en naar mijn idee ontbrak er niets aan. Het eten was ook prima. Ik wil graag alle medewerkers (van cast tot catering) bedanken voor een fantastische voorstelling. veel plezier en succes verder! groetjes

Roos
17/03/2004
Gweldige ervaring!

Ik ben echt super onder de indruk van dit toneel stuk. Ik heb nooit veel te maken gehad met Griekse mythelogie, maar ik kon het toch nog goed volgen (met behulp van programma boekje). Het was zo fantastisch ik zou zo weer een dag gaan kijken om op andere details te letten. Misschien was het zelfs wel te kort..haha. Ik vind het ontzettend knap dat je mensen bijna 12 uur lang achter elkaar kan boeien van jong tot oud. Een geweldige ervaring Roos

Roos
17/03/2004
Eten is heerlijk

Ow en trouwens Ik vond het eten hooguit verrukkelijk!!!! Echt heerlijk, en ik kon er wel weer even een paar uur op teren haha.... nogmaals groeten van Roos!!

Djoeke
18/03/2004
FANTASTIES

Het vegetarisch eten was zoooooooo lekker dat ik zelf nog meer ging nemen!! Het was egt fantasties!!! Ik vond het ook absoluut niet te lang, elke keer als je stuitje net pijn begon te doen was het weer pauze... precies goed uitgerekent als je het mij vraagt ! :D:D

Franka Janssen-Buskop
19/03/2004
Mooiste verjaardag ooit

Op mijn 37e verjaardag, 7 februari jl. heb ik samen met mijn man Tantalus gezien. Het was een geweldige ervaring en het gekke is dat je na afloop eigenlijk voornamelijk baalt dat het is afgelopen. Natuurlijk waren er wel een paar kleine "dip-momentjes" na de lunch en het diner maar die werden eigenlijk heel snel weer verdrongen door alles wat er op het toneel gebeurde. Het is weer een geweldig staaltje "Appeliaans toneelgeweld" waar je ademloos naar zit te kijken en luisteren. Prachtig decor, integer en ook humorvol acteerwerk, kortom de mooiste manier om je verjaardag te vieren volgens mij. Hoewel ik helaas maar één keer per jaar jarig ben denk ik er toch sterk over om de voorstelling nog een keer te komen bekijken. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Iedereen die heeft meegewerkt aan de totstandkoming wil ik dan ook bedanken voor een prachtige verjaardag! Liefs en tot snel! Franka Janssen-Buskop

Tobias
21/03/2004
kickuh

hallow... Ik er ben woensdag 18 maart met school wezen kijken. Ik had er wel zin in al leek 11 uur me wel erg lang. Na de eerste scene(die me niet bepaald boeide) was ik bang dat het een hele lange dag zou worden. Maar niets bleek minder waar! De rest was boeiend en deed me de tijd vergeten. Mijn complimenten aan de acteurs! en ook zeker aan de mensen achter het decor. Het enige wat ik vervelend vond is dat ik bijna 2 meter ben en dat de beenruimte nou niet bepaald royaal was. Maar jah..niets is perfect(het eten wel trouwens) Tobias

Marcel en Annemieke Hillen
22/03/2004
21 maart 2004

Wat een geweldige dag!! Enorm genoten van spel, decor, sfeer, kortom, woorden schieten tekort!!

Tomas Zeeuwen
23/03/2004
leuk!

Ik ben samen met mijn klas G4, en ook G5 naar Tantalus geweest en ik vond het echt heel leuk!! Heel knap van de acteurs! Maar ook niet te vergeten; het decor (met name de vloer zelf) was ook ingenieus! Heel goed en slim aangepakt. De ruimte is wel wat klein, er is amper beenruimte... dat viel wel een beetje tegen. Ook het eten was niet helemaal sjonge, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken. Al met al een fantastische dag!!!

Annemieke Baggerman
24/03/2004
24 maart 2004

het was echt super leuk, ik ben met mn klas geweest en het leek me eerst al leuk en het heeft aan al mn verwachtingen voldaan!! heel mooi spel en gewoon heel leuk om eens mee te maken, het had alleen nog wel langer gekund hoor, want ik vond het jammer toen het afgelopen was ;) het enige wat me wel tegenviel was het eten.. kwam niet zo goed georganiseerd op me over..

Bloeme
25/03/2004
Wauw!

Leuk leuk leuk! Mijn moeder en ik hebben de voorstelling gister gezien en beiden vinden we het echt geweldig! Jammer is alleen dat we een beetje laat aankwamen omdat we niet echt bekend zijn in Denhaag en omdat we in de file stonden (..We komen uit Gorredijk, Friesland). Dus hebben we een stuk gemist... We hadden er geen moeite mee de draad weer op te pakken en zaten snel weer in het stuk. Van te voren dacht ik: dat duurt vast veel te lang, maar het had zelfs langer gemogen :-) Groetjes Bloeme en Frouk

Joyce
25/03/2004
onbeschrijfelijk

12 uur in het theater. ik zag het niet zit. pijn in je kont, moeie ogen, hoofdpijn, geen frisse lucht. Hoe had ik zo dom kunnen wezen! Het was in een woord onbeschrijfelijk. Uiteindelijk vond ik de 12 uur veel te kort. Tijdens de laatste pauze zat ik te balen dat het al haast weer voorbij was. Het decor was afwisselend en mooi, de acteurs waren fantastisch en het verhaal was natuurlijk op zich al mooi. Humor ontbrak zeker niet en een staande ovatie van 5 minuten was dan ook op zijn plaats. Voor iedereen een absolute aanrader en van mij mogen ze die Nrc Handelsblad publieksprijs zeer zeker winnen!!!!!!!!!!

eveline
28/03/2004
geweldig

ik had er van te voren al heel veel zin in ook al wist ik niet echt wat ik er van moest verwachten. natuurlijk had ik me wel een beetje een beeld gevormd, maar ik had nooit verwacht dat het zo geweldig zou zijn. we gingen er met school heen en hadden er van tevoren al veel over gepraat. de 12 uur vlogen voorbij en als ik de kans krijg zou ik zo nog een keer gaan. het is echt een aanrader.

AnonieM
29/03/2004
moet nog gaan

nog niet gezien, maar kheb er heeel veel zin in :P:P

Theisje
31/03/2004
dank jullie wel!

Afgelopen zaterdag heb ik Tantalus gezien en ik ben er nog steeds van onder de indruk. ik ga vrij veel naar toneel ( niet zoveel als ik zou willen, ik ben ook maar een arme student..) maar Tantalus behoort vanaf zaterdag absoluut tot een van mijn favorieten. geweldig verhaal, schitterend en spectaculair decor en fantastische acteerprestaties. ik wil dan ook iedereen bedanken die dit avontuur mogelijk hebben gemaakt!

Bastiaan
01/04/2004
Onverwacht leuk

hallo, ten eerste wil ik iedereen die aan dit stuk heeft meegedaan feliciteren. Het is prachtig! Ik ben met de hele afdeling Gymnasium van het Stanislas College Delft naar de voorstelling gekomen en ik was in het begin er sceptisch. Deze houding veranderde totaal tijdens het stuk ik vond het echt leuk! ik wil graag nog een keer komen! Het is boeiend voor elke leeftijd en ik denk dat het stuk heel goed maakt...proficiat! groeten Bastiaan

Robert
02/04/2004
Mwa....boemlauw

Ik vond het toneelstuk niet heel boeiend. De dialogen waren te lang en de verkeerde stukken uit het verghaal werden belangrijk gemaakt. Maar behalve het script vond ik de rest heel erg interresant. Het licht en het decor waren prachtig en de acteurs deden goed werk. Dus proficiat voor het toneelstuk maar een minnetje voor het script. (p.s. De stoelen zaten niet bepaald goed)

Nintendo
02/04/2004
Hallo mensen

Het toneelstuk was grappig, maar ik speel liever op mijn nintendo.

April
02/04/2004
Tantalus rulezzzz

Ondanks dat je géén beenruimte had, de stoeltjes brak waren, ik twee dagen last van mijn rug had, en het eten de tien euro niet waard waren, zou ik zeker nog een keer gaan. De acteurs waren geweldig, net zoals al die verschillende decors!!!! Die negen uur vlogen (bijna) voorbij...

Clementien
04/04/2004
Hulde!

Gisteren naar Tantalus geweest en ik zou iedereen willen aanraden om ernaar toe te gaan. Jammer voor hen -maar natuurlijk prima voor de Appel- zijn ook de extra voorstellingen alweer bijna uitverkocht. Terecht, want het is een prachtige voorstelling! De uren zijn omgevlogen! Hulde voor iedereen die aan deze voorstelling heeft meegewerkt, inclusief de keuken!

God
05/04/2004
heeft iemand jezus gezien?

errug fijn, zo'n voorstelling, vooral die nakte god. weet iemand het telefoonnummer van die acteur?

robin
06/04/2004
niet zo boeiend

wtf dat toneelstuk is f*cking dom ik was er zelf bij... kut stoelen, kut eten, alleen maar praten... geen sensatie... ga gewoon voetballen ofzo

Bart
08/04/2004
Lang maar leuk

ik vond het wel een lange zit maar op het einde had ik daar weinig last meer van... Vooral het decor was erg mooi!! De pauzes hadden wel wat langer gemogen maar al met al was het een hele leuke voorstelling :)

Rose
08/04/2004
mooi maar een lange zit...

Ik vond het een erg mooi stuk!! Het was wel een hele lang zit maar het mooie decor en de goede acteurs maakten het weer helemaal goed :-) wel jammer dat er na ieder uur een pauze was.... ze hadden van mij wel wat langer door mogen spelen....

lonneke
08/04/2004
heel erg goed, maar..

ben met mijn 5e klas komen kijken, en we vonden praktisch allemaal het stuk, de decors het spel etc erg goed, het eten erg lekker en de dag erg gezellig!! maar...beenruimte cq. stoelen zijn echt een tegenvaller als je lang of rugpatient bent hoor! en die stoel aan het eind....ik snap het wel, maar de leerlingen niet hoor, en het effect werkt niet echt....Toch heel positief over het geheel.

Robin
08/04/2004
mijn reactie=

Ja de voorstelling was leuk alleen kon wel iets ingekort worden. De regen en sneeuw vond ik echt cool. De mensen speelden goed en het er zat genoeg humor in. Er is daar echt te weinig voetruimte ik had de heletijd pijn in mijn benen. Het eten is echt niet lekker vooral niet voor dat geld wat je er voor betaald. Maar het toneelstuk in z`n geheel was wel leuk. Mijn complimenten!

Peer
08/04/2004
nog leuker

Hallo, ik ben afgelopen woensdag naar tantalus geweest met onze gymnasium klassen. Ik had natuurlijk geen verwachtingen van het stuk, maar dit heeft alles overtroffen, het begin was schrikwekkend mooi, en alles wat daarop volgde adembenemend. En het acteer werk was heeel erg mooi, en de mensen van de decor bouw krijgen een pluim, zo mooi als het in elkaar zit! Echt waar ik zou zo nog eens heen willen! Het was geweldig!!!

Frank
13/04/2004
Geweldig !

Wat een grandioze voorstelling! Een hele dag boeiend, en hij houdt je nog dagen bezig. Geweldige prestatie van de acteurs - zoveel rollen, zoveel verhalen. Homeros kan tevreden zijn, dat zijn verhaal 2700 jaar later nog kan leven ! Mooi drama, mooie relativering en mooie muziek. Alleen het slot: het fades away meer dan het indruk maakt, maar dat hoort bij de oude soldiers ?

herman grimme
15/04/2004
fascinerend

een fascinerende voorstelling, die mij de tijd deed vergeten. Kennelijk kan een dergelijk lang stuk zeer wel uitgevoerd worden. Alle hulde aan de Appel om dit aan te durven. Een ideetje voor de toekomst.... de Mahabdarata. Ooit speelde dit urenlange Indiasche epos onder regie van Peter Steinin een oude steengroeve bij Aix en Provence. Evenzeer haalucinerend mooi als deze Tantalus.

Tessa
15/04/2004
Tantalus Rules

Helemaal te gek, ik heb een hele dag zitten genieten en als ik de tijd zou hebben zou ik zeker nog een keer zijn gegaan! Bedankt alle appelspelers/medewerkers die er voor mij een geweldige dag van hebben weten te maken! :-)

chantal
17/04/2004
Fantastisch

het was hartstikke leuk. ik zou er zo weer heen willen gaan

Ton Kaper
18/04/2004
Geweldig

Wat heb ik gisteren genoten van Tantalus. Wie nog mocht twijfelen aan het bestaansrecht (en het "recht" op subsidie)van Toneelgroep De Appel, moet komen kijken. Dit is werkelijk een klasse apart.

mandy
18/04/2004
Geweldig!

Ik vond het gister helemaal te gek! De pauzes waren soms gewoon vervelend: ik wilde weten hoe het verder ging... Ik wil nog een keer...

Jan Lauwrens Haisma
19/04/2004
eenvoudig bedankt!

Ik wil alle betrokkenen bedanken voor een fantastische voorstelling. Ik heb genoten van de wijze waarop alles in woord een beeld is gebracht. Zonder iemand tekort te doen: prachtig, hoe Sacha Bulthuis als voedster kan spelen met teksten. Het maakte de 'koningshuizen' soms zo schrijnend. En ook Hubert Fermin, die Priamus iets moois heeft neergezet: bedankt! Allen bedankt!

Marjolein
22/04/2004
nou ja!

Eeey ik wou even reageren op de reacties die hier allemaal staan. Eerlijk gezegd valt het mij heel erg op dat er best veel mensen zijn die het te lang vonden, die de stoelen niet goed vonden, die het eten niet lekker vonden en allemaal dat soort dingen. Ik ben zelf ook geweest al een tijd geleden en ik vid dit dus allemaal onzin! Het eten is wel lekker hoor! En de stoelen, jah ok ik geef toe dat ik wel eens in lekkere stoelen heb gezeten, maar ik heb het niet eens gemerkt door de FAN_TAS_TISCHE voorstelling. Te lang is het ook absoluut niet! Ik heb er gewoon geen woorden voor, zóóó goed vond ik het. Dus als je twijfelt of je kaartjes wil bestellen: DOEN DOEN DOEN!!!!!!!!!!!! Je krijgt misschien maar een kans! TANTALUS is de beste voorstelling die ik ooit heb gezien!!!!!!!! BEDANKT ALLE APPELMEDEWERKERS!!!! Marjolein (12)

Bert van Laar
25/04/2004
Wat een ervaring!

Gisteren heb ik Tantalus bezocht. Iedereen die het een fantastische voorstelling vond, heeft gelijk! Vanaf de opening onderga je die geweldige verhalen, het laat je niet meer los! Alles klopt: spel, decor, licht, geluid; het is een theaterervaring waar je nog lang na de tijd mee bezig bent! Het is een loutering. Ik ben getantaliseerd!

Ghislaine
26/04/2004
ik ga gewoon nog een keer!!

vorige week zondag ben ik met een groep mensen van school naar de voorstelling geweest en ik was echt ontzettend onder de indruk! thuis raakte ik er maar niet over uitgepraat en ik heb zojuist kaartjes besteld voor september! ja echt, ik ga gewoon nog een keer! dit keer met mijn familie die toch ook wel nieuwsgierig werden door mijn enthousiasme. iedereen die nog twijfelt; niet denken, gewoon doen! veel plezier! groetjes Ghislaine met wraak begint een cyclus zonder zin en zonder einde

Leoni Bonnet
26/04/2004
UNIEK even een met de geschiedenis

Fantastisch ,als we kaartjes kunnen bemachtigen gaan we zeeeekkkkkkkkkkkeeeeeeeeerrrrr nog een keer of mmmmeeeeeeeer.Over win een twijfel door te gaan. UNIEK. Doen

paul frerichs
27/04/2004
universeel

afgelopen zaterdag was ik bij tantalus. ik ben al heel wat keren betoverd door de appelvoorstellingen maar dit was het summum.nog nooit zo in vervoering geraakt. prachtig stuk, geweldig gespeeld, ben nu al benieuwd naar de bewerking van de odysee!! kom zeker in september nog een keer kijken. dank je wel aus en alle anderen

Maarten van Krimpen
02/05/2004
lang, maar heel gaaf!

Ben gisteren met mijn moeder geweest en ik heb genoten! Ik zit op de Havo en ben 15 jaar, maar ondanks mijn geringe voorkennis heb ik het heel erg leuk gehad! De eerste twee delen van het tweede gedeelte vond ik vrij saai (veel dialoog), maar bij alle stukken ging de tijd onwijs snel en was ik verbaasd dat het alweer pauze was. Compliment voor de acteurs! Het is niet makkelijk om meerdere dagen per week zo'n lang stuk te spelen en dan ook nog eens elke keer zo'n goede acteerprestatie neer te zetten. Mijn persoonlijke favoriet was Sacha Bulthuis, maar de rest was ook onwijs goed! Ik heb een hele leuke dag gehad. En het eten in de pauzes was ook errug lekker!

José Lorsheijd
02/05/2004
heel apart

Gisteren met mijn zoon naar Tantalus geweest; een super-ervaring. Eerst dacht ik, wat ingewikkeld, maar na verloop van tijd ging het "dagen". Ik vind het heel knap van de acteurs dat zij zoiets kunnen uitvoeren. Vooral Reinoud Bussemaker en Carine Crutzen waren favoriet. Alles klopte, de pauzes, de sfeer en natuurlijk ook de lunch en het diner. Dat was erg goed geregeld en lekker, zeker voor zoveel mensen. Als ik dit een cijfer moest geven, dan gaf ik het een 9. Als er weer zo'n soort voorstelling komt, dan zijn mijn zoon en ik zeker van de partij.

Cisca de Wit
03/05/2004
grandioos!

Wij zijn op 17 april met onze 12-jarige zoon naar Tantalus geweest. Wat een geweldige voorstelling. Zo knap gespeeld; heerlijk gevarieerd met decor en speelvloer. Het hele gebouw aangepast aan de voorstelling. Een beetje Van-de-Ende-achtig, maar dan veel gezelliger. We hebben ons geen moment verveeld. Grandioos!

Tanja Koning
16/05/2004
Meeslepend

Gisteren (14 mei)heb ik Tantalus bijgewoond. Ik ben er nog steeds van onder de indruk. De voorstelling was fantastisch, meeslepend en was voorbij voor ik het in de gaten had. Ik had nog wel uren door willen gaan. Complimenten voor alle acteurs, technici, decor, kleding, catering, organisatie. Kortom een geweldige prestatie!! Wat mij betreft de Appel dit jaar de NRC toneelprijs!!!

hiske land
17/05/2004
een feest voor een 9-jarige!

Ik wilde eigenlijk met een vriendin, maar zij had geen tijd, vond ze (dom,dom), waarop mijn dochter besloot dat zij - met de verhalen over Troje van Imme Dros in haar geestelijke achterzakje - graag naar Tantalus mee wilde. We werden voor gek verklaard: wie doet dat zijn kind nou aan, van 11 tot bijna 10 uur 's avonds ... Het was een feest, afgelopen zaterdag, voor dochter en mij: de discman bleef in de tas, geen ontsnapping gedurende een deel nodig! En niet alleen vanwege het spel, ook vanwege de manier waarop iedereen op haar reageerde: prikkelend (wedden dat je het niet volhoudt? maar als dat wel lukt, krijg je een button), open en altijd bereid tot uitleg en toelichting. Geweldig, mensen!

Jolanda Brouwers
24/05/2004
Super

Voor het eerst van mijn leven naar een toneelstuk van ruim 11 uur... Gek verklaard door iedereen die mij kent. But I have the button to prove it... "Ik heb Tantalus uitgezeten". Fenomenaal spel van Hubert Fermin en Sacha Bulthuis!!! En Meneer Greidanus... U mag mij altijd een verhaal komen vertellen hoor! Ondanks de jetlag heb ik het overleefd. Ik ben niet zo goed in mijn klassiekers, maar had geen enkele moeite om het verhaal te volgens. Als laatste wil ik ook een compliment/veer geven aan de heren/dames van het toneel. Zij maakte in steeds korte duur een toneel dat verrassend was. Heel erg mooi hoor. Jullie zien mij weer in het najaar!

Ingrid Verwielen
25/05/2004
fenomenaal

Fenomenaal! Geweldig stuk, fantastische acteurs en prachtig decor! Ik heb genoten. Ik was vooral erg onder de indruk van het spel van Sacha Bulthuis, Hugo Maerten en Aus Greidanus. Het was boeiend van de eerste tot de laatste minuut. Ik heb op de middelbare school Grieks in mijn pakket gehad en heb inmiddels meerdere Griekse drama's op het toneel gezien, maar nooit zo mooi en meeslepend als nu! Hartelijk dank voor deze prachtige toneelproductie.

Ingrid Verwielen
25/05/2004
Vervolg

Als jullie de Odyssee daadwerkelijk ten tonele gaan brengen, ben ik de eerste die een kaartje bestelt!

Manon
25/05/2004
gaaf!

Ik ben zaterdag 22 mei naar TANTALUS geweest en ik vond het super gaaf!!! Ik heb nu 1 jaar Latijn op school en ik kende dus al wel een paar namen en verhalen, maar nog lang niet alles! Iedere keer als het weer pauze was dacht ik: nu al? Ik vond vooral de scenes mooi met het rode bloedbad en met de regen. Succes verder met jullie voorstellingen

Tantalushater
27/05/2004
HET WAS KUT

het stuk was saai de stoelen zaten kut het eten was goor

Inez Zwetsloot
30/05/2004
Indrukwekkend Goed!!

het was echt super gaaf, ik heb er geen woorden voor, als ik dan een reactie lees met super saai, denk ik bent u wel naar het zelfde toneelstuk geweest?? vast niet, tantalus was namelijk gewoon super goed en absoluut niet saai ook niet na de eerste paar uur.

Youri Immerzeel
31/05/2004
Ongelooflijk!!!

Ik ben met school voor Latijn naar Tantalus geweest. Ik ken alle verhalen al door en door, maar dat maakte niet uit. Het was grandioos!!! Gaan jullie de Odyssee ook nog doen??? Youri

Eveline
31/05/2004
Stel dat de oorlog twintig jaar had geduurd..

Van mij had het stuk nog wel langer mogen duren! De pauzes kwamen veel te snel en te vaak en werden bijna een hinderlijke onderbreking.. Wat had Achilles trouwens een heerlijke stem zeg :)

Janneke
04/06/2004
Super!

Ik vond het stuk heel erg goed. Vantevoren dacht ik dat het heel saai zou worden, maar dat was helemaal niet het geval. Ik zou zo nog een keer kunnen gaan kijken! Mijn complimenten ook voor de spelers! Het is niet nix om zo'n lang stuk uit je kop te leren! Kortom, ik vond het een super toffe dag!

Gaby
09/06/2004
Nog een keer...

Heb hem eind maart al gezien, en heb van begin tot einde genoten... Het had zo nog 12 uur door mogen gaan.. en daarom ben ik erg blij dat ik as. zaterdag de gelegenheid krijg om nog een keer te gaan, op de valreep.. Fantastisch, complimenten aan de acteurs, en ik hoop dat het zaterdag wederom een grandioze voorstelling gaat worden :) Groeten, Gaby

Jessica
12/06/2004
SUPER!!

Heb al heel veel positieve verhalen gehoord over Tantalus. Nu ik het zelf heb ervaren kan ik het alleen maar eens zijn met alle verhalen die ik heb gehoord! Het was een super voorstelling en ik heb iedere minuut genoten! Complimenten aan alle spelers! Jullie waren supergoed!! Veel succes verder!

Frank Blaakmeer
13/06/2004
weergaloos

Ik vind het altijd lastig om theater te beoordelen omdat ik te weinig zie en er dus domweg geen verstand van heb. Wat is het onderscheid tussen redelijk, goed en erg goed? Voor een leek als mijzelf blijft alleen 'gut feeling' over, en misschien is dat zo slecht nog nog niet. Mijn 'gut feeling' over Tantalus? Weergaloos! Elf uur toneel dat voelt als vijf. Het is dat het van de acteurs een bovenmenselijke (toepasselijk!) inspanning zou vragen, maar het had wat mij betreft nog best een uur of vier door mogen gaan. De roes waar je, ondanks de prettige pauzes, als toeschouwer in geraakt kan niet alng genoeg duren. je raakt verslaafd en hebt dus automatisch meer nodig. Ik heb mijzelf dan ook beloofd om nog een keer te gaan. Tantalus is zowel soap als high brow. Zowel sober als weelderig. Zelfs zonder voorkennis mis je niets en wil je toch na afloop meer weten en vooral meer zien. Kom medegasten, zeur niet over stoelen of eten (prijs/kwaliteit verhouding zwaar in orde). Het enige minpunt is dat de staande ovatie aan de korte kant was. Maar ja .... auw, pijn aan de handjes. Was het goed? Het was zeer zeer zeer goed.

Jolanda de Jong
15/06/2004
Geweldig!

Nog nooit heb ik zoiets mee mogen maken als ik zondag heb ervaren! Wat een regelrechte Topper voor het Nederlands Toneel! De acteerkwaliteit van alle acteurs en actrices, het optimale gebruik van de ruimte, het herkenbare en menselijke in het spel, ondanks de tekstraditie van Griekse tragedies, de prachtige sfeertekeningen d.m.v. het geluid en het licht, de dècors, de kostuums... kortom: alles was af. Alles klopte! Respect voor alle Tantalusmedewerkers voor en achter de schermen! Chapeau! Ik zal deze dag nooit meer vergeten (en dat komt niet alleen door mijn 'Ik-heb-Tantalus-uitgezeten!-button).

Salein
22/06/2004
GEWELDIG!

We vonden het echt superrrrr LEUK! Nooit gedacht dat we zolang naar een toneelstuk konden kijken! Het bleef spannend tot aan de laatste scène. De spelers speelden MEGA sterk! We zijn heel erg blij dat we naar dit toneelstuk zijn gegaan en we hebben ervan genoten! EN EVEN VOOR HUGO MAERTEN: U SPEELT SUPER ALS ROY IN ZOOP:D:D! Succes nog verder!!!!!!!! Laterrrr

Renske Maes
02/07/2004
wauw...wat een dag

Wat was dat een geweldige dag. Het is al weer een tijdje geleden, maar nu nog ben ik er vol van. Het eerste deel gemist door de ns....maar toch goed kunnen volgen. Alles was zo prachtig, het decor en wat jullie er allemaal mee kunnen, het verhaal op een wat modernere manier, het eten....alles geweldig. De acteurs, echt geweldig. Hoe een acteur zoveel rollen zo geloofwaardig voor kan stellen. Eerst zie je iemand als Odysseus, en aan het eind staat daar door dezelfde man een jongetje. Geweldig en nog gefeliciteerd met de publieksprijs! Erg terecht. Tot in oktober of september!

tantalushater2
13/08/2004
Het was zwaar klote!!!!!!!!!!

Ik ben het geheel eens met: Tantalushater. Het eten was echt zeer vies. Ik ben met een aantal andere mensen in 1 van de pauzes nog naar een friettent geweest. De stoelen zaten slecht. Dit lag vooral aan de beenruimte. Zeker voor de wat langere mensen was de beenruimte veel te klein. Ook vond ik het stuk zelf zeer saai. Al met al was ik blij dat het afgelopen was en dat ik naar huis kon. Bedankt appel-theater voor een kut-dag!!!!!!!!!

Peter Baaten
21/08/2004
Is er veel veranderd?

Nadat mijn vriendin en ik Tantalus in februari voor het eerst hadden gezien, verheugen we ons nu op een hernieuwde kennismaking in september. Enorm benieuwd of de voorstelling in de tussentijd erg veranderd is. Enerzijds hoop ik dat alles bij het oude gebleven is omdat het zoveel indruk maakte, anderzijds zou het leuk zijn als er van alles veranderd is, zodat het weer net zo'n ontdekkingsreis wordt als in februari.

tinez
29/08/2004
eten of niet???

Ik wil naar de voorstelling.. maar moet ik nou een kaartje nemen waar de lunch en dinner bij zit, of gwoon zelf eten meenemen??? (ik lus GEEN vis) help me...!

Jasmijn
04/09/2004
Geweldig!

Ik ben vandaag naar Tantalus geweest ( net 5 minuten thuis) en het was 1 woord geweldig! Bedankt Appeltheater voor de geweldige dag!

Des
06/09/2004
Tja ....

Wat te zeggen na zo'n voorstelling? "We want more"? Eerlijk gezegd had ik dat niet eens erg gevonden. Bijzonder om een hele dag 'in een stuk te zitten'. Gevoelens van haat en liefde voor de personages lijken bijna echt te worden. Een bijzonder prestatie. Geen acrobatische toeren, geen show ... een hele dag toneel. Heerlijk. De enige teleurstelling: de acteurs na afloop in hun gewone kloffie bij de tram staan wachten. Geef die mensen alstublieft wat geld voor de taxi! Droom en werkelijkheid gaan na zo'n dag niet echt samen.

Franka Janssen
06/09/2004
Tantalus werkt verslavend

Afgelopen zaterdag ben ik voor de tweede keer naar Tantalus geweest (de eerste keer was in februari) en ik heb het gevoel dat ik het stuk nog wel 10 keer zou kunnen zien zonder dat het gaat vervelen. Het stuk is echt verslavend omdat je het al mist zodra het laatste deel is afgelopen. Onvoorstelbaar knap dat je met een relatief kleine cast zulke prachtige karakters kunt neerzetten. Alle lof voor de acteurs en de regiseur en iedereen die er aan heeft meegwerkt op deze monsteproductie tot leven te brengen. Ik ben benieuwd hoe de nieuwe stukken zijn maar als ze ook maar de helft zo goed zijn als Tantalus dan ben ik meer dan tevreden. De acteurs van de Appel zijn stuk voor stuk kanjers en het is iedere keer weer een genot om in het lieve, mooie, vertrouwde Appeltheater te gast te zijn.

Elsje Heuff
13/09/2004
Hulde

Zaterdag naar Tantalus geweest. Geweldig... Ik ben er nog vol van. De Griekse mythologie ging voor mij door jullie toneelstuk meer leven dan ooit tevoren.

Anne
19/09/2004
echt APPEL

Op deze manier bedankt ik iedereen die de voorstelling mogelijk heeft gemaakt: de catering, de techniek, de kassa, de costuums en make up, de acteurs, de appelvrienden en het publiek. Met zijn allen hebben we wederom echt van de Appel kunnen genieten. Ga zo door. De Tantalus is echt de moeite waard!.

margot en anne
19/09/2004
Wij hebben tantalus uitgezeten!

we komen net terug in Gorinchem, van een geweldige dag in De Appel, we vonden Tantalus grandioos!! Groetjes aan de rest van de Camphusianum groep. Tot snel!

marije
20/09/2004
ik was er

Afgelopen zaterdag eindelijk naar Tantalus geweest. Ontzettend genoten; de dag vloog gewoon voorbij. Wat een prestatie van de Appel en wat een charismatische acteurs! Vooral de 'oudere garde' spat wat mij betreft van het toneel. De Odyssee, of wellicht de Aeneis met de stichting van Rome zou niet onwelkom zijn....

bijtje
20/09/2004
wowwwww

ik ging er afgelopen zondag met school heen.. en als je hoort dat het 11 uur duurt slik je toch wel even.. maar met vol goede moed stapten wij naar binnen... en het was geweldig... ook dat we gewoon handtekeningen kregen aan het eind van heel veel spelers... gewoon geweldig =)

Anneke
20/09/2004
GEWELDIG!!!!

Ja, het was echt geweldig, ik wil nog wel een keer. De acteurs en actrices zetten de personages onwijs goed neer. Mooie decors. Het verveerde niet, ik wil nog een keer!!!! Bedankt allemaal!!!

Jeroen
22/09/2004
Tantalus

Ik vond het heel erg meevallen, veel korter dan ik had verwacht en ook veel minder slaapverwekkend, maar ik vond het verhaal wel moeilijk te volgen, tewijl ik toch zeer recent nog gymnasium heb gedaan. Voor een onbekende met alle namen lijkt mij het een grote ramp, maar zaken als de kostuums en de acteurs gewoon top.

Kim
23/09/2004
Heeel leuk!

Het was echt heel leuk en heel erg goed geacteerd! En voor Hugo Maerten (waarschijnlijk leest hij dit niet, maar ja): Mijn zusje (Merel) was heel erg blij met het briefje (Mijn zusje de Zoop-fan) Bedankt!

adrie en roos
25/09/2004
mega-acteerwerk!

19 sept. 2004 waren wij bij Tantalus. Het was echt super. Er zit zo'n vaart in het spel dat je helemaal niet in de gaten hebt dat het bijna 11 uur duurt. De delen duren precies lang genoeg om niet je aandacht te verliezen. Goed over nagedacht! Alle lof voor de spelers. Hun acteerwerk blijft je boeien tot het eind. Wat is de volgende monsterproductie? Wij komen dan zeker weer!

Ghislaine
25/09/2004
morgen is het zo ver...

jaja, nog een paar uur en dan zit ik er weer! mijn tweede keer tantalus. hebben ze eink ook buttons met ''ik heb tantalus 2 keer helemaal uitgezeten'' ? voor iedereen die morgen ook gaat, tot morgen ;) groetjes Ghislaine

Peter Baaten
27/09/2004
2de x

Veel meer gezien nog dan de 1ste keer, weer een geweldige dag gehad, dank jullie wel!

Ed
28/09/2004
sapperdeflap

Tjonge jonge... Het was een hele zit maar, zoals we in Den Bosch zeggen, "dan hedde ok wa". Ik heb met veel bewondering gekeken naar acteurs die de ongelooflijke hoeveelheid aan tekst zonder horten of stoten wisten uit te dragen. En Sacha, wat een mooie scene heb je gespeeld, hartverscheurend. En allemaal, petje af voor jullie. Ook de mensen van het decor (geweldig), licht en het geluid een dikke vette pluim. Komen jullie ook een keertje naar de Verkadefabriek in Den Bosch? Kunnen we een biertje drinken want we moesten afgelopen zondag snel weg om de trein te halen. Ik zal deze niet snel vergeten. Bedankt, groetjes, Ed

Ghislaine
29/09/2004
DANKT!

jaa, superbedankt weer. net als de eerste keer was ik weer heel erg onder de indruk. er vielen mij nog meer dingen op! het was wel even apart om te zien dat sommige acteurs van rol hadden gewisselt, even wennen ;) enne, meneer wie dan ook, bedankt voor de button! ik heb er nog erg om gelachen! (leuk ook dat ik werd herkend door de jongen achter de muntverkoop... :s ) groetjes en wie weet tot volgende keer Ghislaine

Petra Koopman
02/10/2004
Wat een dag !!!!!!!!!!!!!

Even dacht ik dat deze dag een persoonlijke kwelling zou worden.... Een gevoel van flauw vallen, door de dode lucht die er hing in het gebouw. Maar zuurstof doet dan wonderen, in de pauze. Daarna kon ik alleen nog maar genieten. Wat een prachtige voorstelling !!! Prachtige teksten, super acteerwerk en een geweldige vormgeving, vooral dat bloedbad. De pauzes met het lekkere eten en het gezellige sfeertje maakte het feestje compleet. Het toetje van de dag was, dat ik ontdekte dat een oud klasgenoot actrice is geworden en in het koor meespeelde. Tineke, ik heb van je genoten!!! Kortom, mijn dag kon niet meer stuk.Als je van de griekse verhalen houdt, mag je dit niet missen, waar je ook woont in Nederland. Ik woon zelf in Enschede, maar voor dit soort voorstellingen zit het Appeltheater voor mij om de hoek, ook in de toekomst. Deze appel was heel lekker en smaakt naar meer...... groet Petra

Sjoukje en Irene
13/10/2004
blablabla...

Net als iedereen vinden wij het stuk prachtig. in ons klaslokaal grieks hangt nu een enorme Tantalusposter. We dragen elke dag ons t-shirt met de button erop!! Twas we lang met de bus naar Den haag, maar dat kon de pret niet drukken!!! We weten niet hoe het gewone eten was, maar de vegetarische schotel was een feest. Ook de soep was om te smullen. en onze comlimenten voor de creativiteit op de muren. De citaten waren erg indrukwekkend. Vooral die van de voedster. Wel leuke foto's hier op de site!!! Onze kennis griekse mythologie is weer up to date!! groetjes irene en Sjoukje vanuit kampen.

Bibi
25/10/2004
Experiment geslaagd

Ons experiment, gisteren. Ik wilde al zo lang eens naar het theater, de Appel zo vlakbij. Mijn nicht Femke loopt al maanden in het Tantalus t-shirt: Ga het paard zien! Dus dat deed ik. Jullie voorstelling gisteren. Ik kreeg kippevel van het samenspel van Neoptolemos en Andromache. 11 uur lang vermaakt worden, waarbij alles klopt: de sfeer in het theater, de humor in het het spel van de spelers, de duur van een stuk, de timing van de lunch en het diner. Ik vind het meer dan knap!Vanavond hebben we deze site verslonden en nagepraat over Priamos, Achilles (ach gil nog eens...) en de voedster. Wij komen graag nog eens terug voor een nieuw experiment!

Ties
29/10/2004
Dank!

Wat een prachtig verhaal heeft Barton geschreven! Daarnaast mijn complimenten voor de boeiende, humoristische en goede uitvoering! De wisseling van de wacht na de zomervakantie heeft zeker geen nadelige gevolgen gehad, integendeel! Thetis, wat een genot was je om naar te kijken,zo sprankelend, gelaagd en kleurrijk!! Ik had je wel veel vaker voorbij willen zien komen. Voedster/hekabe, wat een prachtig uitgewerkte rollen. Dichter/peleus, grote vertelkunst. Complimenten voor de hele dag: dekoor, aankleding, hard werkende catering. Mijn dank, met nog een knipoog terug naar Aethra.

Daan
01/11/2004
Tantalus

Fantastische Tantalus! Bedankt!

arend
02/11/2004
onvergetelijk

Eindelijk na zo'n lange tijd , was het dan zo ver.......... Tantalus, bijna een synoniem aan onmisbare levenservaring. Het was echt supergaaf en ik wil de acteurs complimenteren dat ze me 12 uur lang op het puntje van mijn stoel hebben kunnen laten zitten(figuurlijk dan , want 12 uur lang op het puntje van je stoel zitten is niet goed voor het zitvlees, wel weer voor de aambeien productie maar ja.) Ik heb volgens mij de halve theater winkel leeggekocht, en nu leer ik dus een script uit mijn hoofd en loop elke dag trots en fier met mijn tantalus t-shirt zoals het hoort. bedankt!!!

tara
08/11/2004
aboeng

hij duurde wel lang ik vond hem ook wel saai. beetje vage tekst, maar ja ik moest gaan van school doeigg

Jo
24/02/2005
Geweldige voorstelling

Dat zo'n reactie (deze hieronder) er moet staan bij zo'n geweldige voorstelling! Ik heb heel erg genoten, Tantalus twee keer gezien, ik vond het fantastisch! Jammer dat het al voorbij is, ik had het best nog een keer willen zien... Steengoed.

mevr.v.s.
02/06/2005
92 procent

voor eindexamen Voordracht Hogere Graad 3: thema Tantalus. Met dank aan DE Appel en aan onze DOCHTER:en aan een "bevlogen" leraar Grieks die "zijn"griekse studenten een fantastische en onvergetelijke dag heeft bezorgd in Den Haag!

| Meer