Motel Detroit 2

Bagdad Café en Liquid Town

Bagdad Café

affiche Bagdad Caf en Liquid Town

Regisseur Saskia Mees kreeg toestemming van Percy Adlon, scenarist en regisseur van de in 1984 uitgebrachte film Bagdad Café, om voor Toneelgroep De Appel een muziektheaterbewerking van deze filmklassieker te maken.

Het verhaal
Jasmin gaat haar eigen weg. Ze verlaat haar man en komt met haar grote koffer in het Bagdad Café terecht. Een klein motel midden in de woestijn dat gerund wordt door Brenda. Een truckerscafé en motel waar stamgasten en vreemde vogels op zoek zijn naar een kop koffie, een warme maaltijd of een bed. Brenda vindt Jasmin, de aangewaaide Duitse vrouw, een vreemd wezen waar ze geen vat op krijgt. Jasmin dobbert een beetje rond in een wereld die ze niet begrijpt. Gaandeweg krijgt de nieuwsgierigheid de overhand en begint een hilarische en ontroerende vriendschap tussen twee uitzonderlijke vrouwen.

Over Bagdad Café
Mees legt in de voorstelling het accent op het ontstaan van een vriendschap tussen twee vrouwen die uit twee totaal verschillende werelden komen. De kleine gemeenschap kijkt toe en komt in beweging.
In Bagdad Café zie je een gemeenschap die vast zit, langzaam veranderen. De rol die de vreemdeling daarin speelt is niet onbelangrijk. Maar veel belangrijker is de ervaring dat die transformatie pas mogelijk wordt wanneer mensen voor elkaar open staan. Wederzijdse empathie tonen. Een ander woord voor... liefde? Met een rijkdom aan muzikale middelen transformeert een dorre woestijngemeenschap tot een levendige en feestelijke plek.

van Percy Adlon
bewerking/regie Saskia Mees
spel Frank van Bommel (piano), David Geysen, Aus Greidanus jr., Trudi Klever, Naomi van der Linden, Judith Linssen en Hugo Maerten
speelperiode vrijdag 7 t/m zondag 23 juni en woensdag 28 augustus t/m zondag 8 september 2013
première zaterdag 8 juni 2013
aanvang 19.00 uur (zondag 9, zaterdag 15 juni 15.00 uur en zondag 23 juni 14.00 uur)
kaarten (samen met Liquid Town) € 22,50/UITpas € 21,-/Appelvrienden € 18,50/CJP, studenten- en cultuurkaart € 19,- (woensdag € 10,-)/Ooievaarspas en ACT Pas € 11,-
try-outs € 20,50/€ 19,-/€ 16,50/€ 14,50 (woensdag € 10,-)/€ 10,-
(deze prijzen zijn exclusief het eten dat voor aanvang en tijdens de pauze in de foyer te koop is)

| Meer