Zeezicht 2

Bagdad Café en Liquid Town

Bagdad Café, de film

Bagdad Caf

  • downloaden als WORD | PDF document

Bagdad Café is een Duitse film uit 1987 geregisseerd door Percy Adlon. De film is ook bekend met de titel Out of Rosenheim. Het is een ‘bluesy' komedie die zich afspeelt in een truckerscafé en motel, midden in de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten. De film gaat over de onmogelijke vriendschap tussen twee vrouwen uit twee totaal verschillende werelden.

Een Duitse toeriste, Jasmin Münchstettner (gespeeld door Marianne Sägebrecht in de film, en door Judith Linssen in de toneelvoorstelling van De Appel), strandt met een koffer in het Bagdad Café. Ze werd door haar echtgenoot, na een ruzie, gedumpt in de woestijn. En Brenda, eigenaresse van Bagdad Café (in de film gespeeld door Carol Christine Hilaria Pounder, in de toneelvoorstelling van De Appel door Trudi Klever), werd ook na een huiselijke ruzie door haar man verlaten.

De vreemde Duitse vrouw is een indringer in de kleine gemeenschap van Bagdad Café. Aanvankelijk wordt ze met veel argwaan bekeken. Maar gaandeweg krijgt de Duitse een band met iedereen. Haar invloed zal, zonder dat ze dit zelf wil, Bagdad Café voorgoed veranderen...

| Meer