Het Heijermans Festival

Publieksreacties

(De reageeroptie is gesloten.)

Genoten

Leuke avond, iets van de oude Appel geproefd.

Petje af

Erg mooi gespeeld en indrukwekkend.

Bijzondere avond

Voor de pauze goed, na de pauze ...om heel erg stil van te worden. Het kind stak er met kop en schouders boven uit. Maar, geen kritiek op Brief in schemer en Kwelling hoor. Het was een bijzondere avond die ik niet had willen missen. De regie was geweldig.

Boeiend

Op 31 januari j.l. heb ik een bijzonder boeiende middag mogen meemaken met 6x Heijermans. wat een vondst deze eenakters op één middag of avond te spelen. Het mooie eraan was dat gekozen is voor drie eenakters met een thema: blindheid, bijzonder aangrijpend gespeeld en geregisseerd... Echt een mooie toneelervaring!

Boeiende avond!

Een boeiende avond. Na de pauze in één woord klasse! Prachtig toneelbeeld en prachtig gespeeld. Wij hebben genoten!!

Fantastisch!

Na de pauze fantastisch!

Genoten!

Wij hebben genoten van de 6 korte Heijermansstukken. Vooral de voorstelling van de blinde mensen zeer aangrijpend.

Weer genoten!

Ik sluit me bij veel van de reacties aan: Het deel na de pauze: beklemmend en indringend gespeeld, prachtig spel, vooral door de 'blinden'. Wat een beheersing om zolang met dichte ogen op de plank te staan. Mooi dat de twee stukken samengevoegd waren. Ik was heel ontroerd bij het slot. Een must, deze avond!

Mooie avond!

Mooie avond, eerste deel grappig, wel echt Heijermans, tweede deel zeer boeiend, vooral de 2 stukken samen, helemaal De Appel.

6x bijzonder

Donderdag 21 januari zagen wij 6x Heijermans. Die eenakters vormen een mooie aanvulling op Op hoop van zegen, dat we in december gezien hebben. Deze keer weer heerlijk gegeten. Voor de pauze genoten van de hilarische slap stick, na de pauze onder de indruk van de thematiek blindheid, die zo invoelbaar werd vertolkt, met name door Marguerite de Brauw. De evenwichtsbalk waarop de personages balanceerden vormde een aangrijpende metafoor. Alleen die keiharde muziek, moest dat nou echt?

Een bijzondere ervaring!

Eenakters, een ideale manier om gedachten helder en zonder aandachtsverslapping naar voren te brengen, zijn 'De Appellianen' op het lijf geschreven. Het drieluik na de pauze gebracht als tweeluik vormde voor mij een hoogtepunt van toneelbeleving. Die muziek, ja dat was La Grande Bellezza, heerlijk!

Prachtige voorstelling

De tweede 3 eenakters, die in een andere zaal gespeeld werden met als thema 'Blind' waren tot nadenken stemmend. Prachtig vormgegeven en gespeeld. Echt een aanrader.

Het kan dus wel

Regisseur David Geysen laat zien in zijn bewerking en sterke regie van de drie eenakters Brief in schemer, Kwelling en Het kind dat de teksten van Heijermans ook in deze tijd nog voldoende zeggingskracht hebben. IJzersterk is de keuze om de personages en ook de kinderwagen met het blinde kind op een lange smalle balk te plaatsen en de eerste twee eenakters door elkaar heen te vlechten. De goede tekstbehandeling en het mooie spel van de acteurs, waarbij emoties een belangrijke rol speelden, waren een genot om naar te kijken. Het kan dus wel!

Altijd maar genieten!

Na de pauze heel stil en drukkend. Prachtig geregisseerd en gespeeld. Ook een vermelding voor het heerlijke eten vooraf. Compliment voor de kok.

Mooie regie David Geysen

Prachtige setting en geweldig acteerwerk. Vooral het einde met Iwan Walhain en Marguerite de Brauw is ijzersterk geacteerd en ontroerend.

IJzersterk

... Maar boven waren daarentegen ijzersterk, hoewel ik denk dat blindheid tegenwoordig wat minder dramatisch is, waren de scènes zeer invoelbaar. De mise en scène is prachtig het balanceren op de rand van de afgrond.

Première

6x Heijermans gezien. Regie David Geysen (mooi), Annechien de Vocht (spannend) en spelers zelf (leuk). Daarnaast passend decor en aankleding. Grote inzet van iedereen. Niet te missen!

| Meer