Het Heijermans Festival

Publieksreacties

(De reageeroptie is gesloten.)

Geweldig!

Wat hebben de kinderen, leerkrachten en hulpouders genoten van deze voorstelling. Het decor was prachtig en ook het verhaal was knap omgebogen, zodat de kinderen het begrepen. Een mooie afwisseling van spanning, humor, liefde en informatie. Hartelijk dank!

Surprise van begin tot eind

Wat hebben wij met onze kleindochter en haar vriendinnetje een geweldige kindervoorstelling gezien. Met kindereigen humor, vol spanning en een leuk verpakte boodschap. Een tot de verbeelding sprekend decor. Heerlijk geacteerd kortom, ...super gedaan dames en heren van het Appeltheater.

Verjaardag van de meester

Ik ben Selina. ik ben met de klas naar het toneelstuk 20.000 mijlen onder zee geweest. Het decor vond ik geweldig. Al die beeldschermen en de mooie kleurige hoepels waren heel mooi in het verhaal. Het meisje met blond haar en de oranje overall vond ik het beste acteren. De vrouwelijke reporter vond ik het grappigst. De hele klas vond de koekjes, snoepjes en limonade heerlijk! Ik hoop dat ik weer mag komen. Groetjes van Selina en de rest van 7a.

Genoten!

Wat een feest om hier op woensdagmiddag met de kinderen (6 en 8) heen te gaan. Ik voel me bevoorrecht zo'n schitterende voorstelling te hebben mogen zien. En de kinderen vonden het ook 'superleuk'. Volgende keer zijn we er zeker weer bij!

Geweldig

Ben met mijn kleinzoon van 11 jaar naar de voorstelling geweest. Zoals altijd zijn voorstellingen van De Appel een feest. Niet alleen voor kinderen. Complimenten, vooral voor de techniek.

Pluim voor de techniek

Gewoon hartstikke leuk, ook voor volwassenen. Mooi vormgegeven en een groot compliment voor de techniek.

Top

Ik ben met mijn zoon (8) en dochter (10) naar de voorstelling geweest. Ze vonden het beide fantastisch. Thuis hebben ze het allemaal nog eens na verteld in hun eigen woorden en beleving. Tijdens de voorstelling was er altijd iets te zien / horen. De combinatie van licht, geluid, muziek, expressie en video maakte het stuk snel en toegankelijk.

Top

Een leuke voorstelling, voor jong en oud, maar gelukkig niet kinderachtig. De lengte van de voorstelling ook precies goed voor de doelgroep. Gelukkig konden we in de vakantie hier naar toe, jammer dat er niet meer voorstellingen in het weekend gepland waren.

Leerzame, spannende, grappige voorstelling

Ons downkind was samen met oma en opa bij deze voorstelling. Hij keek en luisterde ademloos! Er was steeds en overal wat te zien en horen. Niet alles wat aangeboden werd, was voor hem te begrijpen. Er werden hier en daar wel veel wereldproblemen aangestipt. Niettemin: hulde! Een mooie voorstelling. Voor de allerjongsten zou de structuur nog wat simpeler kunnen zijn (Wat b.v. in De drijvende stad wat duidelijker was). De speelduur was perfect voor de doelgroep. Onze kleinzoon heeft genoten!

Nog lang nagepraat

Twee kleindochters, de een 8+, de ander 7+, samen met oma getrakteerd op deze voorstelling. Ze hebben ademloos gekeken, nog veel nagepraat en natuurlijk het hele verhaal zo goed en zo kwaad als zij het hadden opgepikt, ook aan de ouders verteld. De jongste had wat uitleg nodig over de acteurs die voor het eigenlijke stuk begon al op het podium rondliepen. 'NU Actueel' kon zij lezen, maar begreep niet dat het ging om de titel van een tv-programma en legde dus ook geen verband met het optreden van de cameraman en de presentatrice. Haar zus had hetzelfde probleem. De oudste reageerde bovendien zeer verstoord toen iemand uit het publiek 'zomaar' door de voorstelling heen riep. "Dat mag toch niet!". Tot zij in de gaten kreeg dat het ging om een van de actrices. Toen was ze helemaal gerustgesteld. Ze hebben heel veel gelachen om de acteur die net deed of hij ziek was geworden van het eten en dat daarna iedereen lekker ging zitten eten, en dat toen bleek dat het eten tóch van vieze dingen was gemaakt. De dubbelrollen hebben de dametjes zorgvuldig uitgeplozen. Ze hebben genoten van een spannende voorstelling. Opa en oma hebben genoten van een voorstelling van Appel-kwaliteit en van het plezier en de napret van hun kleinkinderen. Misschien is op deze manier ook een kleine bijdrage geleverd aan het vormen van theaterpubliek van de toekomst. Ik hoop dat mijn kleindochters ook over een groot aantal jaren nog naar Toneelgroep De Appel gaan. Dan is Nederland ook dan nog een hoogwaardig theatergezelschap rijk en hebben mijn kleindochters de smaak voor toneel te pakken gekregen. Allen die betrokken zijn bij de productie '20.000 mijlen onder zee': complimenten, dank en voor de volgende voorstellingen: veel publiek dat net zo enthousiast naar huis gaat als wij en onze kleinkinderen.

Speeltuin van de verbeelding

Wie ooit gedoken heeft weet hoe ieder moment een verrassing in beeld, kleur en geluid kan zijn. Onverwacht meegenomen worden in steeds weer veranderende perspectieven. 20.000 mijlen is een prachtig duikavontuur. Wisselingen in beelden, kleuren, teksten, verhaallijnen, absurde zwempartijen, alles verbonden door acteurs die samen het spel van de verbeelding aanwakkeren. Doorzichtig als water worden paraplu's met vitrage de mooiste koningskwallen ooit gespot. Een prachtige droom die voor verschillende leeftijden genoeg meebrengt om meegevoerd te worden. Mooi in spel, consequent in speelstijl, helder in regie. Dank voor het aanboren van de verwondering, daar wordt ik blij van.

Wauw!

Wat een geweldige voorstelling voor jong en oud! We hebben echt genoten! En super dat deze voorstelling vrouwen in 'mannenrollen' heeft, echte stoere rolmodellen zijn het geworden. Aanrader!

Magisch avontuur

De jeugdvoorstelling '20.000 mijlen onder zee' is een filosofisch, sterk beeldend avontuur voor jong én oud. Hoe werkt vriendschap, liefde, geweld, bezinning, het komt allemaal haarscherp voor. Wat is vrijheid. De beelden zijn prachtig magisch en de teksten helder. Grappig en spannend. Grote compliment voor dit ijzersterke team. Het spelplezier spat er van af. Voor kinderen een avontuurlijke, leerrijke middag. Complimenten ook aan de regisseur, een meerwaarde voor De Appel!

Kopje onder

Een originele voorstelling voor kinderen en volwassenen. Achter de schermen is het hard werken, maar dat merk je niet op het toneel. Zo soepel laten de figuren zich zien. Knappe techniek. Leuke grappen en situaties maken het spel compleet.

| Meer