Live luisterboek - tekstlezing Ora et labora

Vrij kort na Op hoop van zegen (1900) schreef Heijermans Ora et labora (1902) en een paar jaar later De opgaande zon (1908). Deze drie stukken zijn zeer verwant aan elkaar en vormen samen een drieluik. Heijermans gaf hen respectievelijk de volgende ondertitels mee: spel van de zee, spel van het land en spel van de middenstand. Alle drie zijn het toneelteksten over mensen die worstelen met de soms barre omstandigheden waarin ze leven. In iedere lettergreep geeft Heijermans blijk van een diepe mensenkennis en een grenzeloze empathie voor de ‘mens in problemen’. Via deze lezingen laten we u ook graag kennismaken met de taal en rijkdom, de humor en tragiek van de andere twee stukken.

Zondag 7 februari

U maakt in Ora et labora (spel van het land) kennis met een kleine boerengemeenschap in het Fries-Drentse veengebied. We zien trotse mensen, die nog leven in plaggenhutten en ondanks de bittere winterkou en de voortdurende armoede hun liefde en respect voor elkaar zelden verliezen. Maar deze solidariteit wordt zwaar op de proef gesteld als plotseling een kleine som geld te verdelen valt.

Ora et labora

gelezen door Marguerite de Brauw, Isabella Chapel, Lore Dijkman, David Geysen, Bob Schwarze, Martijn van der Veen, Iwan Walhain en Jessie Wilms
datum zondag 7 februari
aanvang
10.30 uur, grote zaal Appeltheater

| Meer