Cape Fear 2

De drijvende stad

Introductie

De drijvende stadMuzikale familievoorstelling vanaf 6 jaar

Een primeur voor De Appel: een familievoorstelling geschreven en geregisseerd door David Geysen in het waterdecor van Casanova.

Schrijver, regisseur en acteur David Geysen maakt regelmatig prachtige beeldende, muzikale voorstellingen (o.a. Water, Bacchanten, Messen in hennen, Schiller opus) bij De Appel. Helemaal nieuw is een jeugdvoorstellling niet voor David Geysen. Hij schrijft namelijk al een aantal jaren de kerstvoorstelling voor Theaterschool Rabarber. Afgelopen december was dat de succesvolle voorstelling Pinokkio. Carl Beukman maakt al jaren de muziek en liedjes voor de Rabarbervoorstellingen. Voor De drijvende stad werken Carl en David ook weer samen.

Het verhaal

Niemand weet precies waar de drijvende stad van koning Casanova zich bevindt. Dat komt omdat het de enige plek in de wereld is waar men weet hoe je goud maakt. En zo'n plek moet geheim blijven... Iedereen wil natuurlijk weten hoe je goud maakt, want als je dat kan word je vast stinkend rijk. Koning Casanova wordt oud, schor en zijn verhalen raken op, maar zonder die verhalen en zijn rijke verbeelding is er geen drijvende stad en dus ook geen goud meer. Koning Casanova moet op zoek naar hulp om zijn stad te redden van de ondergang.

Zo komen we bij Raven en Tove. Raven leest veel en draagt een bril. Hij heeft ook last van verdrinkingsangst, daarom draagt hij altijd een zwemvest. Tove is totaal het tegenovergestelde. Zij durft echt alles. Zoals uit een boom het water in springen en dan naar het midden van het meer zwemmen, terwijl ze een liedje over de wolken zingt.
Raven en Tove bedenken samen de gekste verhalen, schrijven ze op, stoppen ze in een lege plastic fles en gooien die als flessenpost in het meer. Maar ze weten niet, dat ze vanuit het struikgewas in de gaten worden gehouden...

De drijvende stad
tekst/regie
David Geysen
spel Jip Bartels, Alexander Brouwer, Sofie Habets, Milène van der Smissen, Tom Voet, Sara van der Wal en Iwan Walhain
muziek en geluid Carl Beukman
decor Guus van Geffen
kostuums Bernadette Kijzers
licht Tim Joris de Vries
dramaturgie Alain Pringels
speelperiode dinsdag 11 maart t/m zaterdag 31 mei 2014
aanvang 14.30 uur en zondag 11.00 uur (schoolvoorstellingen 10.30 uur)
première zaterdag 15 maart 2014
kaarten € 7,50/Ooievaarspas € 4,- (try-outs € 4,-)

| Meer