Zie De Appel Buiten
Bedrog

Inhoud Bedrog - seizoen 2002/2003/2004

Flyer Bedrog, ontwerp Aus GreidanusIn eerste instantie is er het zelfbedrog. Maar als een besmettelijke ziekte tast het langzaam de hele omgeving aan. Niet alleen bedriegt Emma haar man Robert met zijn beste vriend Jerry. Zij bedriegt ook haar minnaar, omdat zij hem niet vertelt dat zij al jaren geleden haar man Robert op de hoogte heeft gebracht van haar buitenechtelijke verhouding. Het bedrog van Jerry ten opzichte van Robert is duidelijk. Maar omgekeerd bedriegt ook Robert zijn beste vriend, omdat hij nooit heeft laten blijken van de affaire op de hoogte te zijn. En misschien komt ook Emma bedrogen uit voor zover zij buitengesloten wordt door beide mannen.

Pinter doet iets opvallends met het verloop van de handeling. Deze voltrekt zich niet chronologisch, maar begint twee jaar na het beëindigen van hun relatie en eindigt met de scène die hoogstwaarschijnlijk het begin ervan is geweest.

Zoals de meeste stukken van Pinter, heeft ook 'Bedrog' zijn wortels in de eigen ervaringen van de auteur. Vaak voor het grote publiek gemaskeerd omdat hij ze mengt met elementen die afkomstig zijn uit zijn vrienden- en kennissenkring. Voor 'Bedrog' putte de auteur uit een zevenjarige buitenechtelijke relatie die hij in de zestiger jaren had.

En verder...

| Meer