Zeezicht 1
Kraamtranen

Inhoud Kraamtranen - seizoen 2001/2002/2003

Zijn wij de stemmen in zijn hoofd of is hij de stem in ons hoofd

illustratie KraamtranenDavid Geysen en Marcel Ott hebben de mogelijkheid om een eigen productie uit te brengen met beide handen aangegrepen. Na een uitgebreide oriëntatiefase, waarin ideeën en uitgangspunten van andere theatermakers werden onderzocht en getoetst, zijn ze aan het werk gegaan.

In eerste instantie zochten ze naar hun gemeenschappelijke betrokkenheid om samen theater te maken. Vervolgens werden door middel van improvisaties verschillende vormelementen van theater onderzocht: wat is de kracht van het masker, wat kan de betekenis van dans en bewegingstheater zijn. David Geysen en Marcel Ott zijn afgedaald in de krochten van hun fantasie om te achterhalen wat daar aan illusie leeft. Uit die resultaten kwamen diverse personages te voorschijn. En langzaam een verhaal, een bizar sprookje.

Marcel OttIn een latere fase lieten ze zich toch ook door teksten inspireren. Het stuk Woyzeck van Büchner past hen zoals het kostuum de acteur past. De tekstfragmenten van deze jonggestorven auteur gaan volgens David Geysen en Marcel Ott een kernfusie aan met hun ideeën.

Het resultaat is een fascinerende caleidoscoop van verbeeldingen: twee mannen op zoek naar hún waarheid.

'Zie hier het schepsel zoals God het gemaakt heeft: niks helemaal niks. Zie nu, de kunst: loopt rechtop, heeft jas en broek, is nog niet veel, onderste tree van het menselijk bestaan! Maak een buiging!' (Woyzeck)

In een latere fase lieten ze zich toch ook door teksten inspireren. Het stuk Woyzeck van Büchner past hen zoals het kostuum de acteur past. De tekstfragmenten van deze jonggestorven auteur gaan volgens David Geysen en Marcel Ott een kernfusie aan met hun ideeën.

David Geysen (l) en Marcel Ott (r)Het resultaat is een fascinerende caleidoscoop van verbeeldingen: twee mannen op zoek naar hún waarheid.

'Zie hier het schepsel zoals God het gemaakt heeft: niks helemaal niks. Zie nu, de kunst: loopt rechtop, heeft jas en broek, is nog niet veel, onderste tree van het menselijk bestaan! Maak een buiging!' (Woyzeck)

| Meer