Motel Detroit 3

BIG5

Speciale gasten

Long table
Elke avond eten de artiesten en genodigden aan een lange tafel. Als appetizer wordt er een dinnertalk gehouden. Sprekers zijn o.a. Peter Goosen, ambassadeur van Zuid-Afrika, Frans Engering, voormalig Nederlands ambassadeur in Zuid-Afrika, journalist Bram Vermeulen en Mary Sibande.

Mary Sibande
Mary Sibande is een jonge beeldend kunstenaar uit Johannesburg. Haar foto's en sculpturen zijn verkenningen van de vrouwelijke identiteit in de postkoloniale Zuid-Afrikaanse context. Een sprekend voorbeeld daarvan is haar Long Live The Dead Queen, een serie sculpturen van een Afrikaanse vrouw, gehuld in een tot Victoriaans dameskostuum getransformeerd koloniaal werksterpakje. Tijdens de Long Table gaat Mary Sibande over haar werk in gesprek met andere kunstenaars.

Aryan Kaganof
Cineast Aryan Kaganof is dramaturg van Afrikaaps, editor van Welcome Nelson,
regisseur van SMS Sugar Man, schrijver van Uselessly, producent van Stayin' Alive In Joburg, oprichter van African Noise Foundation, vader van Goya en Abraxas, man van Nicola en 46 jaar oud. Hij is ook bekend als Ian Kerkhof, woont in Kaapstad en is bereid om alles te doen voor geld. Volg Aryan op www.kagablog.com

Bram Vermeulen
Journalist Bram Vermeulen werkte zeven jaar als correspondent in zuidelijk Afrika, onder andere voor NRC Handelsblad en het NOS Journaal.
Zijn verslaggeving aldaar leverde hem in 2008 de titel Journalist van het Jaar op. In 2009 verscheen het boek Help, Ik ben blank geworden, waarin hij de positie en identiteit van de blanke minderheid in het huidige Zuid-Afrika onderzoekt. Tegenwoordig woont en werkt Bram Vermeulen in Istanbul. Tijdens BIG5 opent hij een Long Table  en wordt hij geïnterviewd over zijn werk.

Margriet Leemhuis
Margriet Leemhuis werd in juli 2008 benoemd tot Ambassadeur Internationale Culturele Samenwerking (ACS). Daarvoor is zij hoofd van de Eenheid Internationaal Cultuurbeleid bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Margriet Leemhuis doorliep een diplomatieke carrière in onder meer Santiago de Chile, Parijs, Bratislava en Pretoria.

Catherine Henegan
Catherine Henegan is geboren en opgegroeid in Zuid-Afrika. Tot en met 1999 werkte ze in Johannesburg als scenograaf, art director en performance kunstenaar. Sinds 2000 woont ze in Nederland. Ze is naast Kees Roorda en Inés Sauer één van de oprichters van The Glasshouse. In 2010 regisseerde ze in Zuid-Afrika de hiphopopera Afrikaaps waarvoor zij samenwerkte met Aryan Kaganof.

Opening
De opening van BIG5 wordt verricht door Margriet Leemhuis, Ambassadeur Internationale Culturele Samenwerking (ACS).

| Meer