Motel Detroit 2
Wendingen

Introductie Wendingen - seizoen 1999/2000

Interview Christine Ewert

Solo van Christine Ewert op basis van teksten van o.a. Franz Kafka, David Grossman, Luigi Pirandello en Jacques Prévert

'Denkend over wat er de afgelopen 2000 jaar gebeurd is raakte ik steeds meer gefascineerd door de toevalligheden of schijnbare toevalligheden die maken dat iemands leven verandert. Soms is het lot van een heel volk afhankelijk van ogenschijnlijk vrij willekeurige processen.

Toen zich bij De Appel de mogelijkheid voordeed om alleen een programma te maken ben ik gaan zoeken naar teksten waarin overgangssituaties, keerpunten, metamorfoses, een rol speelden.

Ik kwam terecht bij schrijvers als Kafka en Pirandello, die personages scheppen in uiterst merkwaardige omstandigheden. Waarvan niet meer duidelijk is of zij zelfstandig functioneren dan wel gemanipuleerd worden.

Ook stuitte ik op de fascinerende vorm om een verhaal te vertellen die David Grossman hanteert in zijn roman Zie Liefde, waar hij gebeurtenissen heel concreet beschrijft en daarna in een associatief verband plaatst.

Dat is ook waar ik naar op zoek ben. Het publiek confronteren met een reeks vlijmscherpe - komische - of weemoedige beschreven situaties waarvan misschien pas achteraf die samenhang duidelijk zal worden.

Op dit moment bevalt me de metafoor van een vrouw die met haar tassen door het leven zwerft het beste.'

Cast

idee, samenstelling & spel Christine Ewert

Speelperiode

speelperiode januari t/m februari 2000 op vrijdagen en zaterdagen in studio I van het Appeltheater

| Meer