Cape Fear 2

Decamerone

Leven, liefde, list en lust

Waterhouse

Decamerone (1353) van Giovanni Boccaccio is een verzameling van honderd verhalen. In 2013 bracht Arie de Mol een aantal van deze prachtige verhalen tot leven in een Limburgse kasteelhoeve. Erik-Ward Geerlings schreef voor deze succesvoorstelling een eigen speelse bewerking van Boccaccio's meesterwerk. Komend seizoen zet De Mol, nu samen met de spelers van De Appel, zijn tanden opnieuw in deze tekst, uitgedaagd door een nieuwe locatie in de omgeving van Scheveningen. Zo biedt De Appel nu ook haar publiek de kans om in de lente van 2016 te kunnen genieten van deze rijke bron.

Decamerone kort
In het boek Decamerone ontvluchten zeven vrouwen en drie jonge mannen de stad Florence vanwege een pestepidemie. Tien dagen lang verblijven ze in een villa in de heuvels en doden de tijd met eten, dansen en het vertellen van verhalen om de harde realiteit te vergeten.

Elk van de tien Florentijnen vertelt iedere dag één verhaal, na tien dagen zijn al improviserend honderd verhalen ontstaan. Verhalen over liefde, geluk, leugen en bedrog, verstand, seks en de dood. Afhankelijk van wie vertelt, zijn de verhalen ondeugend van toon, soms grof en gruwelijk, dan weer hoffelijk en elegant. Ze variëren van alledaagse anekdotes tot wel heel wonderbaarlijke gebeurtenissen.

Decamerone op locatie
We zijn nog op zoek naar een mooie buitenlocatie waar we in de maand juni de Decamerone gaan spelen. Het publiek wordt uitgenodigd om de drukte van de stad achter zich te laten en te genieten van eten, drinken en toneel.

Decamerone
van Giovanni Boccaccio
bewerking Erik-Ward Geerlings
regie Arie de Mol
spel Marguerite de Brauw, Isabella Chapel, David Geysen, Geert de Jong, Judith Linssen, Hugo Maerten, Bob Schwarze, Martijn van der Veen, Iwan Walhain en Jessie Wilms
dramaturgie Alain Pringels en Mart-Jan Zegers
speelperiode woensdag 1 t/m zondag 26 juni 2016
try-outs woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 juni 2016
aanvang 20.15 uur en zondag 14.30 uur
op locatie
toegangsgprijzen klik hier

bestellen met vroegboekkorting klik hier

| Meer