Zeezicht 1

De drijvende stad

De Appel komt met eerste familievoorstelling (8+)

Door Tanja Verkaik

Toneelgroep De Appel komt deze week met de eerste kindervoorstelling in haar bestaan: De drijvende stad. Regisseur David Geysen schreef een unieke voorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar op het drijvende podium dat ook voor de lopende productie Casanova wordt gebruikt. "Het is een stad die letterlijk drijft op fantasie en verbeelding", vertelt Geysen.

"Het idee voor de voorstelling is eigenlijk geboren door iets te willen doen met het drijvende decor van Casanova", zegt Geysen. "En de bezoekers van De Appel worden ook een dagje ouder. Hiermee willen we ook een andere doelgroep aanspreken." De voorstellingen van aankomend weekend zijn al stijf uitverkocht. Het wordt spectaculair, beloven hoofdrolspeler én geboren Hagenaar Iwan Walhain, die net als Geysen ook een rol speelt in Casanova. "Ik speel in deze voorstelling de mega aan geheugenverlies leidende koning Casanova én een kikker." Die kledingwissel gaat nog spannend worden. "Ik draag onder mijn koningskostuum een groen wetsuit en het komt op de seconden aan of ik weer op mijn plek sta tijdens de eindscène." Walhain is de enige vaste speler van Toneelgroep De Appel die meedoet aan de familievoorstelling. De overige rollen worden ingevuld door studenten van Codarts in Rotterdam en een talent van theaterschool Rabarber. "Er kwam meteen een energie van hen af. Ze zijn heel gretig en onbevangen", vertelt Geysen. Voor Walhain is de familievoorstelling een lang gekoesterde wens. "Nu kan mijn zoontje eindelijk naar mij komen kijken. Ook geeft het optreden voor kinderen zoveel energie." Geysen kijkt uit naar de schoolklassen die langskomen en naar de reguliere voorstellingen. "Het is net een film; met rook op het water en een regen van goud. Er zitten kleine kwinkslagen naar Casanova in de voorstelling, maar het is een compleet nieuw verhaal. De drijvende stad is een echt sprookje voor kinderen."

Niemand weet precies waar de drijvende stad van koning Casanova zich bevindt. Dat komt omdat het de enige plek in de wereld is waar men weet hoe je goud maakt. De koning wordt oud, schor en zijn verhalen raken op, maar zonder die verhalen en zijn rijke verbeelding is er geen drijvende stad en dus ook geen goud meer.

| Meer