Cape Fear 2
Oom Wanja

Sacha Bulthuis, actrice

Donderdag 15 oktober 2009 is onze collega Sacha Bulthuis na een kort ziekbed in haar woonplaats Den Haag overleden. Sacha was 61 jaar.
Dinsdag 20 oktober hebben wij in het Appeltheater afscheid van Sacha genomen.

Sacha debuteerde in 1971 in de Holland Festival productie Bacchanten in de regie van Erik Vos.
Zij was van 1976 tot op heden verbonden aan ons gezelschap.
Sacha ontving tweemaal de Theo d'Or. In 1974 voor de rol Jo in Een vleug van honing van Shelagh Delaney (Globe) en in 1992 voor de rol Lotte in Groot en Klein van Botho Strauss (Toneelgroep De Appel).
In 1988 won zij (samen met Willem Wagter) de Prosceniumprijs voor de rol van Pop in Ghetto van Joshua Sobol.
Sacha is twee keer genomineerd voor een Gouden Kalf. Voor haar rol in Taxi in de nacht (1988) geregisseerd door Floor Foelkel en voor haar rol in Amnesia (2002), regie Martin Koolhoven.
In 1998 kreeg zij de Victorine Hefting Prijs (tweejaarlijkse Haagse prijs voor een vrouw die belangrijk werk heeft verricht op cultureel gebied).
Sacha werd drie keer genomineerd voor de Theo d'Or voor rollen in producties van Toneelgroep De Appel. In 2000 voor de rol Zarah in De herinnering van Lodewijk de Boer, in 2006 voor de rol Vera in Voor het pensioen van Thomas Bernhard en dit jaar voor de rol van Vrouw in Ben ik al geboren? geregisseerd door Gerardjan Rijnders, die het stuk speciaal voor haar schreef.

| Meer