Zeezicht 2

Herakles

Placeren, placeerde, geplaceerd

Appeltheater
Appeltheater stoelenplan
placeren
pla` ce - ren (Frans) (placeerde, h. geplaceerd) 1 plaatsen; (van geld) uitzetten, beleggen; 2 (in een theater e.d.) plaatsen aanwijzen aan het publiek

Wanneer je denkt aan het verkopen van kaartjes dan lijkt dat niet zo lastig te zijn.
En inderdaad, een x-aantal plaatsen verkopen en vervolgens het publiek het op de avond/middag zelf laten uitzoeken is een makkie.
Maar als het gaat om ‘placeren' spreken we over een hele andere tak van sport.
Herakles is een ‘geplaceerde' voorstelling. Dat is even wennen voor het Appelpubliek.
Rangen, rijen en stoelen...
Vroegboekers nemen een risico door bijna een jaar van tevoren al plaatsbewijzen te kopen. Wel met een kleine korting/inclusief een heel nieuw theaterseizoen Appelvriendschap én de eerste keuze voor mooie (lees vooraan) plaatsen.

Placeren heeft één nadeel. Wie vermoedt dat vroegboekers X juist opa en oma worden rond de datum waarvoor zij kaarten hadden gekocht? Wie kon vermoeden dat vroegboekers Y juist dan plots een zakenreis moeten maken, of gaan verhuizen of...
En zie nu maar, driekwart jaar later, diezelfde plaatsen te boeken op een andere datum. Inmiddels zijn ruim 50% van alle plaatsen verkocht!

Iedere dag ben ik van 12.00 tot 17.00 uur aan het puzzelen. Geduldig de verhalen aanhorend en samen zoekend naar het best mogelijk alternatief. Altijd komen we eruit. En de eerste puzzel is inmiddels voltooid: 10 maart is uitverkocht!

Placeren heeft vooral ook voordelen. Zo hoeft men zich niet voor aanvang van ieder stuk in de rij te worstelen. Rustig je ‘eigen' plek zoeken geeft minder stress. Dus geen Ibiza-perikelen, geen handdoek-met-parasol gemarkeerde plekken... Mensen die slecht ter been zijn kunnen rustig iedere keer opnieuw hun stoel opzoeken.
Zo kan men straks ook de volledige pauze benutten om iets te drinken of van de lunch of het diner te genieten. Geen gedrang, maar geplaceer...

Wij gaan graag daadwerkelijk placeren vanaf 22 februari!

Frances Oosting,
kassamedewerker

| Meer