Cape Fear 3

Herakles

deel 2: Eurystheus

Logo Harakles

Korte inhoud

Het paleis van koning Eurystheus, koning van Mycene. Door toedoen van Hera werd Eurystheus en niet Herakles koning van Argos. Zeus had dit koningschap echter voorbestemd voor Herakles. Maar Hera was haar man te slim af. Eurystheus is jaloers op het succes van Herakles in Thebe. Dan komt het nieuws dat de held Herakles zijn eigen kinderen heeft gedood. Voor straf of als boetedoening moet Herakles als slaaf koning Eurystheus dienen. De Werken die Eurystheus Herakles opdraagt, worden hem ingefluisterd door Hera. Zij laat Herakles met de verschrikkelijkste monsters vechten in de hoop dat de bastaardzoon van haar man het onderspit delft. De Nemeïsche leeuw, de Hydra van Lerna, het Eurymanthische everzwijn, de stallen van Augias... Hoe onmogelijk de opdracht ook is, Herakles wordt er op afgestuurd.

Wanneer Herakles hoort dat de sterkste Grieken zich verzamelen om onder leiding van Jason het Gulden Vlies terug naar Griekenland te brengen, vindt hij dat hij niet op hun schip mag ontbreken. Hij onderbreekt zijn slavendienst en gaat mee met de Argonauten.

De Olympische goden blijven kibbelen en strijden om op aarde de meeste invloed te hebben. Elke god wil dat op aarde de meeste en mooiste tempels aan hem gewijd zijn. Zo wijdt Herakles (zoon van Zeus) tempel na tempel aan Zeus. Vaak verandert hij daarvoor een tempel die eerst gewijd was aan Hera of Poseidon. Maar ook Poseidon heeft een zoon op aarde; Theseus. Theseus vergroot de invloed van Poseidon in Athene. En Hera, zij begunstigd Jason. Want Jason brengt Medea naar Griekenland en vermoordt Pelias, een zoon van Poseidon.

Verwarrend? De details worden duidelijk in de volgende stukken. Onthou in ieder geval dat elke god een gunsteling op aarde heeft, dat die god zijn gunsteling bevoordeelt om zelf meer invloed op aarde en de mensen te krijgen. Herakles wordt door Zeus beschermd, Theseus door Poseidon en Jason door Hera.

| Meer